Dortmund vill ha Sanchobesked i början av augusti; Pogba vill stanna i United

Silly season snurrar vidare och i dagens nyhetssvep behandlas bland andra Jadon Sancho, Paul Pogba, Thiago Alcântara och Jude Bellingham. Utöver silly season så pratar Ole Gunnar Solskjaer om James Garner, Ethan Laird och Teden Mengi. Dessutom konstaterar vi att Bruno Fernandes har utsetts till månadens spelare.

Dortmund vill ha Sanchobesked i början av augusti

Enligt Dortmundtidningen Ruhr Nachrichten vill Borussia Dortmund ha klarhet gällande Jadon Sanchos framtid senast i början av augusti. Har inga erbjudanden kommit då blir Sancho kvar i klubben, menar tidningen och hävdar att klubben inte har fått nåra indikationer på att spelaren vill lämna.

Vidare rapporteras att Dortmunds prislapp inte kommer att sänkas på grund av coronakrisen. Den klubb som vill värva Sancho måste hosta upp med 120 miljoner euro.

Samtidigt menar Fabrizio Romano att det personliga avtalet mellan United och Sancho inte är något problem. Det är förhandlingarna mellan United och Dortmund det hänger på.

Pogba vill stanna i United

Paul Pogba trivs bättre än någonsin i Manchester United, rapporterar Julien Laurens för ESPN. En stor anledning till det ska vara fransmannens ”fantastiska” relation till Ole Gunnar Solskjaer.

Pogba ska vara angelägen att stanna i klubben, menar Laurens.

Även David Ornstein menar att allting tyder på att Pogba trivs i United och blir kvar i klubben.

Rykten om Thiago

Thiago Alcântara ser ut att lämna Bayern München. Mycket tyder på att han går till Liverpool. Christian Falk på Bild menar emellertid att det också ryktas om en flytt till Manchester United.

Bellingham väljer pengarna i Dortmund

Om vi ska tro på Paul Hirst på Times så är pengarna en stor anledning till att Jude Bellingham väljer Borussia Dortmund. Övergången från Birmingham är ännu inte officiell men alla kännare är säkra på att Bellingham väljer Dortmund.

United var intresserade av spelaren och jobbade hårt på att övertyga honom. Dortmund ska emellertid ha erbjudit Bellingham en veckolön på 54 000 pund, en summa United inte var i närheten av att matcha. Det ska inte bara handla om pengarna, Jadon Sanchos utveckling i Dortmund ska också ha varit en faktor.

Pellistri på Uniteds radar

Peñarols unga ytterforward Facundo Pellistri jagas av många europeiska storklubbar, däribland Manchester United, rapporterar Andy Mitten för The Athletic.

En faktor som hjälper United är att Peñarol nu tränas av den förre Unitedspelaren Diego Forlán. Ole Gunnar Solskjaer har en bra relation till sin gamla lagkamrat och kan därmed få en bra bild av spelaren. Dessutom gillar Forlán hur United utvecklar spelare.

Inga fans mot LASK

Manchester United har slutligen bekräftat att Europa League-matchen mot LASK kommer att spelas inför tomma läktare. De som hade köpt biljett till matchen ska nu ha fått pengarna tillbaka.

Garner, Laird och Mengi

Över på Uniteds officiella hemsida pratar Ole Gunnar Solskjaer om talangerna James Garner, Ethan Laird och Teden Mengi. Laird, som har haft skadeproblem, kommer nu börja träna med a-laget och Solskjaer antyder att han kan få en möjlighet att spela under säsongsavslutningen.

Garner, som har tränat med a-laget hela säsongen och även fått en del speltid, namnges också av managern.

Mycket tyder på att både Garner och Laird kommer gå på lån nästa säsong. Att Garner kommer göra det är närmast en självklarhet men för Laird kan det eventuellt vara på sin plats med en säsong i utkanten av a-laget först.

Mest utrymme får ändå Teden Mengi, som fortfarande väntar på a-lagsdebuten. Då Phil Jones och Axel Tuanzebe är skadade har Mengi tränat med a-laget hela sommaren.

Solskjaer säger att Mengi ”har gjort det väldigt bra” och att mittbacken ser ut att höra hemma. ”Så han kommer definitivt vara mer och mer i och runt a-laget nästa säsong också.”

Fernandes månadens spelare

I nyheter som inte kan överraska någon meddelas att Bruno Fernandes har utsetts till månadens spelare i Manchester United för juni.

I februari utsågs Fernandes till månadens Premier League-spelare och han kan vinna i juni också, då han är en av sex spelare som har nomineras. Ytterligare en Unitedspelare är nominerad, i form av Anthony Martial. Den som vill kan rösta på Unitedspelarna här.

Det är inte bara Fernandes och Martial som är nominerade. Även Ole Gunnar Solskjaer är nominerad. I detta fall givetvis till priset som månadens manager. Vill du rösta gör du det här.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS