Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Han har haft några fantastiska säsonger här

I dagens nyhetssvep lägger vi störst fokus på Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför morgondagens match mot Aston Villa. Utöver det rapporterar vi om att det verkar som att fem byten kommer stanna även under nästa säsong, att damlaget verkar inte gå för några större värvningar i nuläget, samt att vi går igenom några sillyrykten om Paul Pogba, Jadon Sancho (skräll) och Jack Grealish.

Solskjaers presskonferens

Först alltså Solskjaers presskonferens inför matchen, som behandlade en radda olika ämnen.

  • Första frågan handlade om vilka Villas största hot är imorgon. Solskjaer tycker att de sedan omstarten visat att de jobbat håt på sin fitness, och framförallt sina kontringar som är några av de mest kraftfulla i ligan. Och så har de några duktiga individuella spelare.
  • Nästan fråga gällde David de Gea, som snart passerar Peter Schmeichel i antal matcher för klubben. Solskjaer säger att efter en tuff start har De Gea blommat ut till, enligt Solskjaer, världens bästa målvakt, och har bevisat att Eric Steele hade rätt att United trodde på honom. Han fortsätter dessutom att vilja lära och jobbar hårt. ”Han har haft några fantastiska säsonger här nu.”
  • Jack Grealish var duktig när klubbarna möttes sist (en match som slutade 2-2 där Grealish gjorde mål), och att den spelare som är närmast honom hela tiden måste vara beredd imorgon. Han skapar bra yta för andra säger Solskjaer, men också att det finns fler spelare i Villa som är bra.
  • Gällande hur han håller truppen glad när han nu verkar hittat en startelva sa Solskjaer att det är så många matcher nu att det knappt är några som inte spelat de senaste två veckorna. Alla vet att de är redo, värderade och kommer vara värdefulla hur mycket speltid de än kommer få. Men speltid kommer de få, när United spelar om ligaplatser, FA-cupen och Europa League. Gruppen är väldigt tight och alla vet att de har en roll att spela, avslutar han.
  • Gällande Nemanja Matics nya kontrakt kom frågan om Scott McTominay kan lära från serben. Solskjaers svar var jakande, att McTominay fortfarande är ung och att Nemanja sagt att han värderar McTominay och kan se mycket av sig själv i honom. Alla gånger McTominay gått före Matic har Matic accepterat det då han värderar McTominay högt, och vice versa de gånger då Matic gått före. Och de kan så klart spela tillsammans säger Solskjaer, och McTominay kommer lära sig mycket av Matic.
  • Solskjaer tror att man kommer behöva vinna resten av sina ligamatcher för att komma topp fyra, även om man aldrig vet vad som kommer hända. Han är dock tydlig med att United bara fokuserar på sina matcher, då man vet att om man vinner alla de sista ligamatcherna så slutar man topp fyra [eftersom man har Leicester kvar att möta]. Nästa säsong hoppas han att kunna utmana ännu högre upp i tabellen.
  • Gällande kommentarerna till Nathan Aké efter matchen mot Bournemouth, då Solskjaer sa ”vi behöver en vänsterfotad mittback” skrattade Solskjaer mest bort det idag. ”Vi har sju mittbackar, så jag vet inte var det kommer från. Vi är okej.”
  • På frågan om Bruno Fernandes gör sina lagkamrater bättre säger Solskjaer att han tror att det fungerar åt båda håll. Att Bruno kom till klubben och såg hur många bra spelare det finns i United, och att det hjälpt honom att få fram sina attribut. Det har varit ett bra förhållande som blommat, då han kan känna att United kan hjälpa honom att bli bättre. En mycket bra start hittills.
  • Även idag kom en fråga om Solskjaer känner att han fått upprättelse för besluten förra sommaren (främst att låta Lukaku gå utan att köpa in en ersättare). Solskjaer säger att han tar de beslut han tycker är bäst för laget, och besluten de tog förra sommaren och i januari med spelare in och ut har enligt honom alla varit för att förbättra klubben och laget. Både att ge unga spelare chanser och att ge förtroende till andra, och att även acceptera att en del spelare varit bra för klubben. Så han säger att han hade tagit samma beslut om han fick gå tillbaka sex eller tolv månader.
  • Sista frågan för den här halvan av presskonferensen handlade om raden av sexton matcher utan förlust, och hur det påverkar lagets mentalitet. Solskjaers svar var att som fotbollsspelare behöver man få sitt självförtroende från träning men också resultaten, de går inte bara att hämta från frysen. Sexton matcher utan förlust ger bra självförtroende, men är inte heller i närheten av vad ett Manchester United-lag skall sträva mot, utan laget kan fortsätta gå obesegrade. Fokusera på rätt saker och en match i taget och vipps så står man med sexton matcher, det är vad de har gjort.

Fem byten även nästa säsong?

Från The Athletic hämtar vi nyheten att IFAB, de som bestämmer över fotbollens regler, inom de närmaste dagarna förväntas annonsera att fotbollen kommer ha fem byten även under nästa säsong.

Tanken med de fem bytena är helt enkelt att i ett hoppressat spelschema kunna ge mer avlastning till spelare som spelar mycket. Nästa säsong kommer även den bli hoppressad, dessutom med en kort försäsong, varför man alltså kommer förlänga regeln även över hela nästa säsong.

Inga större värvningar för damlaget

Från Emma Sanders på BBC hämtar vi ett citat från Casey Stoney, om att klubben inte kommer gå ut och göra några större värvningar.

”Jag tror inte vi är i positionen där vi kommer gå ut och göra stora stjärnvärvningar. Vi är i en växande fas och vill göra det långsamt och på rätt sätt. Vi behöver addera djup, vilket vi gör.”

Sillyrykten

Avslutningsvis, en tur in i sillyvärlden med det senaste.

Zidane vill ha Pogba

Från Sport Witness som i sin tur hänvisar till L’Équipe, hämtar vi nyheten om att Zinedine Zidane skall vara fruktansvärt irriterad på att Real Madrid inte köpte Paul Pogba förra sommaren.

I artikeln skriver Sport Witness att Pogba är glad i United och att det till och med pratas om en kontraktsförlängning, men att Real Madrid absolut inte skall ha glömt av honom. Pogba skall vara den ”ideala värvningen” för Zidane, och hans förstaval att värva när han tog över Real Madrid som tränare igen, och det spanska laget skall försöka göra ett försök att köpa Pogba i sommar igen. Inga detaljer om vilka summor det skulle gälla nämns.

Sancho och Grealish

Slutligen en rapport från tombolatidningen Sky Sports, om att Jadon Sancho och Jack Grealish fortfarande ses som viktiga transfermål för United, trots den succé Uniteds nuvarande anfall och offensiva mittfält haft i sommar. Skaderisken, till exempel har ju Pogba missat stora delar av säsongen, gör att Solskjaer ändå känner att han vill addera styrka i truppen, säger artikeln.

Huruvida United har råd? Grealish skall de ”enkelt” ha råd med, Sanco inte om han kostar 100 miljoner pund. Kanske att man istället vill få ner summan genom att låta spelare gå i motsatt riktning.

Vi tar detta med stora skopor salt.