Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Aston Villa – Manchester United (Viktig hängmatch)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Aston Villa. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/07/09 23:35

Aston Villa – Manchester United 0-3 (0-2)

Premier League, omgång 34 • 2020-07-09, 21.15 • Villa Park, Birmingham • domare: Jon Moss

 

0-1 (27) Bruno Fernandes (straff)

0-2 (45+5) Mason Greenwood (Martial)

0-3 (58) Paul Pogba (Fernandes)

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka (Williams 66), Lindelöf, Maguire, Shaw; Pogba, Matic (McTominay 66); Greenwood (James 79), Fernandes (Fred 71), Rashford; Martial (Ighalo 79)

Avbytare: Romero, Bailly, Pereira, Mata

Aston Villa

Reina; Konsa, Hause, Mings, Taylor; Douglas Luiz (Vassilev 84), McGinn (Nakamba 59); El Ghazi (Hourihane 58), Grealish, Trezeguet; Samatta (Davis 59)

Avbytare: Nyland, Guilbert, Elmohamady, Lansbury, Jota

Updated: 2020/07/09 23:35
 • 0
 • Share


2020/07/09 23:35
Snackisar – tack för idag

Adam har för en liten stund sedan publicerat snackisarna, läs dessa. Med det tackar dagens matchdagsblogg för sig. Imorgon kommer spelarbetyg, Dagen efter, vi har en Europa League-lottning att täcka och ett nyhetssvep på det, så håll utkik på hemsidan.

God natt.

 • 1
 • Share


2020/07/09 23:25
Intervjun

Här hela intervjun från Sky Sports.


 • 0
 • Share


2020/07/09 23:23
Pogba efter matchen

Några snabba kommentarer från Paul Pogba, som jag känner är helt rimliga. United har inte vunnit något alls än, hur bra spelet nu än ser ut.


 • 0
 • Share


2020/07/09 23:20
58, 59, 60

Så ser poängskörden ut för United, Leicester och Chelsea. En spännande strid om tredjeplatsen väntar med fyra matcher kvar av säsongen.

United har Southampton (h), Crystal Palace (b), West Ham (h) och Leicester (b) kvar att möta.

Leicester har Bournemouth (b), Sheffield United (h), Tottenham (b) och United (h) kvar.

Chelsea har Sheffield United (b), Norwich (h), Liverpool (b) och Wolves (h) kvar.

Baserat på spelschemat har United alla chanser i världen att sluta trea. Sina tre första matcher för laget vinna, och sedan är det alltså matchen mot Leicester som kan avgöra mycket.

Leicester vet man ju inte riktigt var man har nu. De bör ju slå Bournemouth, men sina sista tre matcher kan gå lite hursomhelst faktiskt. Kanske är det faktiskt så att United inte ens behöver vinna mot dem i sista matchen för att gå förbi.

Chelseas spelschema är också lurigt. Jag tror de vinner sina två första matcher, även om Sheffield så klart är tuffa. Sen beror det ju på hur mycket heder Liverpool har i kroppen, innan en oviss avslutning mot ett Wolves som också kämpar för Europaplatser.

Kort och gott, det blir verkligen spännande här på slutet.

 • 0
 • Share

Manchester United vinner återigen en fotbollsmatch med tre måls marginal, för fjärde gången i rad i Premier League, vilket alltså tydligen skall vara första gången.

En dålig förstahalva av första halvlek följdes upp av en andrahalva av betydligt högre kvalitet, och även i början av de andra var man alerta och punkterade matchen med 3-0 och man hade bud på mer.

Fernandes, Greenwood och Pogba alltså målskyttar, med en assist på Martial dessutom. Bara Marcus Rashford av de offensiva som inte fick poäng, och då var engelsmannen ändå ganska bra i spelet, men avsluten sitter inte riktigt där.

 • 1
 • Share


2020/07/09 22:59
Tempot har dött

Ja, så är det. Efter 3-0 hade som sagt en superchans, sedan dess har det varit ganska stilla innan Aston Villa nu efter 82 minuter fick en ganska bra chans, som Brandon Williams täckte ut till hörna.

 • 0
 • Share


2020/07/09 22:57
Sista bytena

Martial och Greenwood ut, Ighalo och James in. United har bytt klart.

 • 0
 • Share


2020/07/09 22:47
Nästa byte

Bruno Fernandes får nöja sig med ett mål, en assist och att ha fixat straffen han själv satte. Efter 71 minuter byts han ut mot Fred.

 • 0
 • Share


2020/07/09 22:43
Bytesdags

Scott McTominay och Brandon Williams kommer in, Nemanja Matic och Aaron Wan-Bissaka går ut.

 • 0
 • Share


2020/07/09 22:37
Ribbträff

Bra minuter efter målet skjuter Anthony Martial ett skott som går i ribbans underkant. Så oerhört nära 4-0.

 • 0
 • Share

Ja nu gör alltså Paul Pogba mål också. Bruno Fernandes slog lågen hörna direkt till Pogba utanför straffområdet. Fransmannen lägger bollen tillrätta och placerar sedan in den i Reinas vänstra hörn. Oerhört fint, och allltså ytterligare en match där Bruno Fernandes gör två poäng.

 • 1
 • Share

Paul Pogba. Fint placerat skott.

 • 1
 • Share


2020/07/09 22:26
Oerhört nära 3-0

United inleder andra halvleken bra och efter en fin fint följt av ett fint inlägg av Marcus Rashford så är Aaron Wan-Bissaka oerhört nära att göra 3-0. Nicken dock precis, precis utanför.

 • 0
 • Share


2020/07/09 22:21
Då kör vi igen

Första halvlek slutade ju perfekt, och nu har det spelats en fanfar när hemmalaget kommer ut på planen – och vi drar igång. Fortsätt som det slutade United, så skall detta nog gå bra.

 • 0
 • Share


2020/07/09 22:06
Halvtid

United har med sig 2-0 till halvtid, efter Fernandes straff och Greenwoods högerkanon på slutet. Efter vattenpausen har det i princip bara varit United, så någon form av ordning på laget fick Solskjaer och gänget då.

United hade dessutom bud på mer. I matchens sista ordinarie minut borde dessutom Fernandes gjort 2-0 efter ett fint inlägg från Shaw, men hans nick missade målet helt. Men Mason Greenwood gjorde alltså 2-0 några minuter senare ändå.

 • 0
 • Share

Det sista som händer i halvleken är att Mason Greenwood gör 2-0!

 • 0
 • Share


2020/07/09 21:47
Borde det varit straff?

Diskussionen går varm på sociala medier, om Uniteds straff verkligen borde varit straff. Viasats kommentator kan inte sluta tjata om det och inte heller tv-producenten kan sluta visa repris. Men straff blev det, Uniteds 13 i ligan för säsongen. Ja, det är flest.

PS: 9 av straffarna har man gjort mål på. DS.

Updated: 2020/07/09 21:51
 • 1
 • Share


2020/07/09 21:42
Bruno tar den själv

Det är personen som blir neddragen, Bruno Fernandes, som slår den själv. Och han gör 1-0! 27 minuter spelat.

 • 0
 • Share


2020/07/09 21:42
Straff United

Bruno Fernandes går ner i staffområdet och United har straff.

 • 0
 • Share


2020/07/09 21:35
20 spelat

Och tjae, United har inte riktigt kommit igång. Mer boll har laget, men det är ltie för ofta som Villa kommer upp. Mittfältet måste tag i detta nu.

 • 0
 • Share


2020/07/09 21:15
Nu kör vi

Lagen har vandrat ut på planen och inte hälsat på varandra. Matchen drar alldeles strax igång och United skall försöka fortsätta sin fina trend. Kom igen nu!

 • 0
 • Share


2020/07/09 21:09
Solskjaer till Sky

Och han har förklarat varför han valde samma lag.

”Konsekvens är bra men vi har också haft fem dagar sedan den senaste matchen, så det finns ingen anledning att fräscha upp benen. Inga skador och prestationerna har varit bra. Vi vill bara fortsätta.”

 • 0
 • Share


2020/07/09 21:00
Dubbelt oavgjort

Båda förmatcherna, Everton-Southampton och Bournemouth-Tottenham slutade oavgjort. 1-1 i den första, 0-0 i den andra, där Bournemouth fick ett mål bortdömt av VAR i den 90 minuten, och i den sjätte övertidsminuten missade man dessutom ett friläge. Intressant att matchen inte blåstes av förrän i den 113 matchminuten.

Bournemouth gick med poängen om Aston Villa, men hade så klart behövt tre poäng för att ta upp kampen i nedflyttningsstriden. För Spurs var det ett bakslag i kampen om EL-platser, man ligger nu nia på samma poäng som Burnley.

 • 0
 • Share


2020/07/09 20:26
Tankar om elvan

Jahapp, Ole Gunnar Solskjaer fortsätter med den elva som alldeles uppenbart är hans favoritelva, och det går ju inte att klaga på valet med tanke på hur det har gått de senaste matcherna. Så här startar United alltså.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Inte bara startelvan är densamma, utan även bänken är densamma som vi såg sist, från reservmålvakt Romero till Ighalo som anfallsalternativ.

Så ja, vad finns det att säga om detta val? Att det är helt rätt så klart. Som jag skrev tidigare var det fem dagar sedan matchen mot Bournemouth, och Southamptonmatchen är inte förrän måndag. Efter det spelar vi dock redan torsdag igen, så i någon av de matcherna kanske vi kan förvänta oss någon form av rotation, men inte ikväll alltså.

 • 0
 • Share


2020/07/09 20:15
Hemmalaget

Aston Villa har också bestämt sig för en elva. Detta är hemmalaget:

Bild

 • 0
 • Share


2020/07/09 20:15
Dagens elva

Ole Gunnar Solskjaer har bestämt sig. Elva spelare är utvalda till att försöka besegra Aston Villa. Detta är elvan och det är samma som vanligt.:

 • 0
 • Share


2020/07/09 20:12
Mengi med

Unge mittbacken Teden Mengi skall enligt Manchester Evening News rest med. Frågan är om det betyder att Lindelöf kanske saknas? Tre minuter till elvan.

 • 0
 • Share


2020/07/09 19:21
Hemmamatch mot LASK

UEFA har just bekräftat att de kvarvarande åttondelsfinalerna av Champions- och Europa League kommer spelas på lagens hemmaplan, i de fall det är möjligt.

För United handlar detta alltså om returmatchen mot LASK, som kommer spelas på Old Trafford. United vann som bekant med 5-0 i bortamötet.

Matchen kommer spelas den femte eller sjätte augusti.


 • 0
 • Share


2020/07/09 19:17
Förmatcher

Om ni inte är en sån som tittar på Svenska Cupen finns det två andra förmatcher att titta på. José Mourinhos Tottenham är på besök his Uniteds förra motståndare Bournemouth, och vår nästa motståndare Southampton är i Liverpool och möter Everton.

Med kvarten spelat är det fortfarande 0-0 i båda matcherna.

 • 0
 • Share


2020/07/09 19:02
Spekulationer om elvan

Det har gått fem dagar sedan United besegrade Bournemouth, i en match där exempelvis både Paul Pogba och Bruno Fernandes fick spela 90 minuter.

Just eftersom det var fem dagar sedan skall spelarna dock ha fullt tillräckligt med tid för att återhämta sig, så jag tror inte Solskjaer har några som helst funderingar på rotera laget idag. Särskilt inte som det är fyra dagar till nästa match, den mot ett Southampton som inte har någonting att spela för alls, och som därför mycket möjligt kan vara en match som är mer passande för rotation.

Det enda frågetecknet för en elva är väl därför om Victor Lindelöfs ryggskada är så allvarlig att den håller honom borta från startelvan. Är den det startar med all säkerhet Eric Bailly, är Lindelöf frisk nog startar han. Jag tror nog att vår svensk startar, vilket ger denna elva om inget väldigt oväntat sker.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Ja, det har tjatats från fanshåll om Brandon Williams, men jag ser inte att Shaw petar honom nu.

Updated: 2020/07/09 20:20
 • 0
 • Share


2020/07/09 18:33
Match 399

Ikväll har vi ett litet jubileum, något som Micke uppmärksammade i införrapporten. David de Gea spelar sin 399:e match för Manchester United, och vad är det för speciellt med det då? Jo, han blir ensamt den målvakt som spelat näst flest matcher för Manchester United.

Just nu delar han andraplatsen med en viss Peter Schmeichel, men ikväll kommer han alltså ta andraplatsen själv (för ja, han kommer spela).

Etta på listan? Alex Stepney, med hela 539 matcher för klubben. Kommer Dean Henderson tillåta De Gea att nå så högt?

 • 0
 • Share


2020/07/09 17:26
Solskjaers presskonferens – del 2

Igår rapporterade vi om den första halvan av Ole Gunnar Solskjers presskonferens inför matchen, under den andra halvan fick vi några små nyheter värda att diskutera.

 • Solskjaer fick frågan om uppehållet mellan denna och nästa säsong, vilket han säger kommer bli ”intressant”. Spelare kommer inte kunna få dem semester den förtjänar, så klart dock beroende på hur långt laget går i Europa League, och han kanske behöver hitta tillfällen i nästa säsong att skicka iväg spelare på semester. Det är en delikat situation säger han. Han säger också att det faktum att laget gjort bra ifrån sig efter uppehåll tidigare är positivt, och han känner att han har en spelargrupp att lita på.
 • Gällande nytt kontrakt för Paul Pogba sa Solskjaer föga förvånande att han inte kan kommentera situationen, men att klubben så klart vill ha de bästa spelarna. Förhoppningsvis kan de göra nåt dock, avslutade han med, och att Pogba ser bättre och bättre ut.
 • På en fråga om Jack Grealish kan se detta som en sorts audition inför Solskjaer pratade Solskjaer mer om att alla spelare som möter United nog känner något liknande eftersom hela världen tittar när United spelar.
 • Gällande transfersummor och om det finns mer realism i dem nu i sommar, med till exempel Leroy Sane för 45 miljoner pund sa Solskjaer att det måste finnas mer realism i den. Hela världen har förändrats ekonomiskt och vår uppfattning om värde. Han sa vidare att varje gång han kommer med ett case till Ed Woodward har det varit realistiskt och förnuftigt, och att han visat för klubben att han inte tänker på sig själv kortsiktigt utan bara på klubbens bästa.
 • Gällande straffar kommer det fortsätta vara ett jobb som det delas på. Bruno Fernandes tog straffarna när Marcus Rashford var borta från spel, men sist tog Rashford straffen när båda var på plan. Och det kommer fortsätta växlas, den som känner sig sugen tar den.

Ni kan se presskonferensen i sin helhet på MUTV.

 • 0
 • Share


2020/07/09 16:48
Några tidiga lagnyheter

Med tanke på corona har vi inte haft tillgång till några tidiga lagnyheter under sommarens matcher. Inte heller idag har vi en fullständig trupp som rest ner til Birmingham, men vi vet tio spelare som har rest.

David De Gea, Lee Grant, Harry Maguire, Andreas Pereira, Marcus Rashford, Odion Ighalo, Luke Shaw, Juan Mata, Brandon Williams och Nemanja Matic är spelarna Manchester Evening News sett, resten får vi spekulera om, men de bör vara the usual suspects.

Updated: 2020/07/09 18:56
 • 0
 • Share


2020/07/09 16:35
Viktig hängmatch

Manchester United befinner sig i Birmingham för att möta Aston Villa. Ett Aston Villa i en desperat situation då de ligger på nedflyttningsplats, med just nu fyra poäng upp till lagen ovanför strecket. De har visserligen denna match till godo på lagen, men frågan är hur stor chans de själva anser sig ha? Med sju förluster och två oavgjorda på de senaste nio ligamatcherna är formen minst sagt sådär, att jämföra med Uniteds sex segrar och tre oavgjorda på sina nio senaste ligamatcher.

För United är matchen minst lika viktig. Just nu har vi fyra poäng upp till Leicester på plats fyra, ett Leicester som har en match mer spelad än United efter sin oavgjorda match mot Arsenal häromdagen. Vid seger idag går därför United upp till blott en poäng från fjärdeplatsen, och har därmed CL-platsen i egna händer om man vinner samtliga resterande matcher eftersom, eftersom man har Leicester att möta i sista omgången. (Ja, i nuläget är Manchester City avstängda från Europaspel i hösten så en femteplarts skulle räcka, men det kan vi inte lita på att det står.)

21.15 är det avspark, vi laddar upp under hela eftermiddagen och kvällen här.

 • 0
 • Share