Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Skulle gjort betydligt fler mål

Embed from Getty Images

Trots en trevande inledning var det tills slut inget snack om saken. United vann enkelt borta mot Aston Villa med 3-0. Bruno Fernandes fortsatte att producera poäng och supertalangen Mason Greenwood håller på att växa fram till något alldeles extra. 

Men vi tar det från början. Är det något problem som detta Manchester United har så är det att man startar matcherna relativt svagt. Det var likadant mot Bournemouth som det var på Villa Park. Ingen som riktigt tar tag i spelet och det är någonting som behöver åtgärdas när Manchester United stöter på bättre motstånd.

Och det ska inte förnekas. Första målet kom lite från en skänk från ovan. Efter att United spelat sig fram högt upp på Aston Villas får Bruno Fernandes bollen vid straffområdeslinjen, försöker sig på snurrfint och träffar med sulan på Ezri Konsa. Frispark till Aston Villa tänkte de flesta, men Jon Moss pekade på straffpunkten. Detta trots att VAR tog sig en titt på situationen. Men straff blev det och den satte Bruno Fernandes dit utan problem bakom Pepe Reina.

Sent in på tilläggstid i den första halvleken fick Mason Greenwood bollen utanför Aston Villas planhalva. Tog ett par kliv och till synes med världens enklaste avslut satte dit 2-0 och dödade matchen. Vilket genombrott Mason Greenwood har fått under den senaste månaden.

Väl där var matchen avgjord men det skulle inte stoppa United från att vilja ha mer. En hörnvariant signerad Bruno Fernandes som spelade fram Paul Pogba utanför straffområdet som i sin tur retfullt enkelt för Aston Villas del bredsidade in den till höger om en chanslös före detta Liverpool-målvakt.

Skulle det ha blivit fler mål skulle de ha kommit i Uniteds favör då Wan-Bissaka, Fernandes och Anthony Martial alla hade bud på fler.

Nästa match spelas på måndag mot Southampton hemma på Old Trafford. Ett motstånd som United haft problem med de senaste åren på just Old Trafford och som åker upp till Manchester med gott självförtroende efter en bra omstart.

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom i punktform det som sades på presskonferensen efter matchen.

  • Solskjaer var väldigt nöjd med den andra halvleken där man inte låter Aston Villa komma nära. Tyckte att 2-0 i halvtid var i överkant, men att man skulle gjort betydligt fler i den andra.
  • Han ansåg att straffen var rätt dömd då Bruno blir fälld av Konsas ben som släpade kvar i backen.
  • Nöjd såklart med Paul Pogba och Mason Greenwood. Även med Martial som inte var helt nöjd med att bli utbytt. Men Solskjaer såg det som något positivt att alla spelare vill spela hela tiden.
  • Manchester United kommer komma tillbaka och vinna ligan någon gång. Men när det händer är upp till var och en som tillhör klubben.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner

David de Gea som spelade sin 399:e match i Manchester United fick en pratstund med MUTV efter matchen.

Mer från matchen

Snackisar efter Aston Villa – Manchester United 0-3

Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United 0-3

Att VARa, eller icke VARa.