Europa League i Köln; Felaktiga beslut trots VAR; Dubbla priser till Bruno

Användandet av VAR i Premier League fortsätter att vara säsongens snackis. Bruno Fernandes straff mot Aston Villa var, om man ska tro källor i England, ett felbeslut trots att hjälpmedel fanns till handa. Efter att lottningen av Europa League genomförts vet vi nu också hur Manchester Uniteds fortsatta väg i turneringen ser ut. Det blir spel både i Manchester och i Köln.

Felaktiga VAR-beslut

Bruno Fernandes straffmål fram till 1-0 gav Manchester United andrum i mötet med Aston Villa igår. Straffen ”fixade” han själv genom att gå omkull i boxen. Huruvida det verkligen var straff eller inte diskuterades så gott som hela matchen och de sändande bolagen hade den mindre goda smaken att veva situationen av och an efteråt. Nu rapporterar BBC att straffen, och ytterligare två beslut kring straffar, gick fel under torsdagen. BBC:s domarkälla menar att Fernandes inte borde ha fått straff, att Southampton inte heller borde ha haft sin mot Everton men att Tottenham borde ha fått en mot Bournemouth.

Trots användandet av VAR ska alltså tre beslut i tre olika matcher ha gått fel. Till nästa säsong heter det att man även i Premier League ska ge domarna möjlighet att gå ut och titta på skärmen vid sidan av planen, något domarchefen Mike Riley hittills begränsat.

Europa League i Manchester och Köln

Pusslet för det fortsatta Europa League-spelet börjar vara lagt. Dels lades de flesta bitarna på plats i och med dagens lottning. Dels kunde UEFA lägga resterande bitar som en följd av lottningen. Manchester Uniteds fortsatta väg är därmed också utstakad. United kommer att möta LASK i åttondelsreturen på Old Trafford den 5 augusti med avspark klockan 21.00 svensk tid.

Det står också klart att Manchester Uniteds därpå följande Europa League-matcher kommer att spelas i Köln, så till vida att LASK nu inte vinner med 5-0 på Old Trafford. Uniteds kvartsfinal, mot antingen Istanbul Basaksehir eller FC Köpenhamn, är schemalagd till den 10 augusti medan en eventuell semifinal spelas på samma arena söndagen den 16 augusti.

Bruno dubbelt prisad

Bruno Fernandes har varit Manchester Uniteds klart bästa spelare år 2020, det är de flesta eniga om. Portugisen har också konserverat formen från i vintras, något som nu ger utdelning i form av utmärkelser. Fernandes blev, helt korrekt, vald till ligans bäste spelare i juni.

Fernandes tilldelades också priset för månadens mål. Volleyn mot Brighton var den som drog det längsta strået. Nuno Espirito Santos fick, av någon outgrundlig anledning, pris som månadens manager framom Ole Gunnar Solskjaer. Kanske ansåg man att alla priser inte kunde gå till ligans bästa lag i juni.

CAS-beslut på måndag

På måndag är det dags. Då meddelar idrottens skiljedomstol CAS huruvida domen mot Manchester City, som innebär avstängning från spel i Europa i två säsonger, står fast. CAS kan slå fast domen, mildra den eller upphäva den. Blir City avstängt från höstens Champions League innebär det att femteplatsen i ligan ger spel i turneringen i fråga. Den platsen innehas av Manchester United för tillfället.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS