Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det finns förväntningar på hur vi ska spela fotboll

Embed from Getty Images

Tidigare under dagen höll Ole Gunnar Solskjaer presskonferens inför morgondagens match mot Crystal Palace, där fokus riktades mycket på de olika lagdelarna i United, men även på ett par andra ämnen.

Nedan går vi igenom det viktigaste Solskjaer hade att säga på varje punkt, där vi givetvis tar avstamp i dagens stora och glädjande nyhet, den om att Marcus Rahsford tilldelats titeln som hedersdoktor vid University och Manchester.

Solskjaers presskonferens

 • Marcus Rashfords hederstitel: ”Vi är oerhört stolta över Marcus. Det är en fantastisk människa som bryr sig mer om andra än sig själv. Förhoppningsvis kommer han fortsätta ha den här personligheten resten av sitt liv.”
 • Status på Luke Shaw och Brandon Williams:  ”Luke har en svullen ankel. Kommer se till att han få tid att repa sig. Brandon slog upp ett jack vid ögat. Vet dock inte hur det ser ut i nuläget. De tränade inte igår och vi har inte tränat idag.”
 • Startelva: ”Uttagningen till torsdag är enbart baserad på den matchen, inte till söndag (mot Chelsea). Söndag är irrelevant. Det var lite skavanker inför Southampton men alla gav grönt ljus. Förhoppningsvis behöver vi inte ställa spelare åt sidan på grund av skador.”
 • Mentalitet: ”Vi ska bara fortsätta göra det vi gör. Tro på oss själva. Det här är en klubb där mycket kokas ner till vad som händer i de sista matcherna. Vi har gjort det fantastiskt efter uppehållet och tappet senast testar vår mentalitet.”

 • Roy Hodgson:Jag ser upp till honom väldigt mycket. Finns två viktiga saker i hans gärning, 1) du måste vara duktig på det du gör. 2) Du måste tycka om det du gör. Roy har visat vad som krävs. Han har varit överallt och ser fortfarande ung och fräsch ut.”
 • Anfallskonkurrens: ”Det är fantastiskt att vara anfallare när målen sitter och man är i fysiskt slag. Det syns både på Martial och Rashford. Mason har kommit in på ett fantastiskt sätt också. Det är ett nöje att se dem på träningarna.”
 • City och CAS: ”Det får andra gärna debattera över, det är inte mitt område. Mitt jobb är att se till att vi gör det vi ska. Men med Financial Fair Play är det ju också tanken att det ska finnas något slags regelverk för att fotbollen ska bli hållbar. Men som sagt, det är inte mitt område. 
 • Crystal Palace: ”Spelar man om senaste mötet (United förlorade med 2-1) tror jag inte utfallet blir det samma, det var en märklig match. Men Palace är ett bra lag, ett välorganiserat lag. Roy har hela tiden struktur på sina byggen, men han har även individuellt skickliga spelare, såväl framåt som bakåt.”
 • Anthony Martial: ”Han har tagit stora kliv, men kanske framför allt vad gäller hans arbetskapacitet och bidrag över hela planen. Tidigare viftade folk med statistik att våra anfallare inte var särskilt aktiva och så vidare, men Anthony jobbar hårt hela tiden, pressar motståndarna, och är därtill en utmärkt avslutare.”

 • Bästa United sedan Sir Alex?: ”Det är inte upp till mig att svara på. Men vi har spelat bra och rolig fotboll. Vi vet att vi är privilegierade att representera den här klubben, men att det också förväntas utifrån att vi ska spela och vinna på ett visst sätt.”
 • Försvaret: ”Vi visar att vi utvecklas hela tiden och att vi kan försvara bra. När man säger försvar tänker jag dock på hela laget, för det börjar uppifrån, där vi har haft bra energi och orkat pressa motståndarna. Dar bak har vi sedan David [De Gea], som inte haft lika mycket att göra nu, men han utvecklas också hela tiden.” 

Presskonferensen i sin helhet finns att ta del av nedan.