Fem byten eller inte?; Thiago fortsatt intressant; Ung vänsterback klar?

Embed from Getty Images

Det är återigen matchdag och i väntan på avspark mot Crystal Palace syr vi ihop dagens nyhetsskörd. Det mesta som kommer till oss är transferelaterat, men vi noterar också att IFAB, det internationella regelorganet, möjliggör fem byten kommande säsong. Om det blir så i Premier League? Tveksamt. 

Fem byten 2020/21

IFAB, det internationella regelorganet, möjliggjorde inför omstarten av de nationella ligorna och de internationella cuperna fem byten istället för tre. Detta för att underlätta det täta matchandet och den minskade vilotiden mellan drabbningarna för klubbarna. Nu, när säsongen 2019/20 snart är i hamn runt om i Europa, kommer IFAB med ett nytt undantag för regel 3, det vill säga antalet spelare. Enligt IFAB kommer det att finnas möjlighet till fem byten även kommande säsong (som även den förväntas bli väldigt tät då det gäller matcher) men att det är upp till respektive liga att bestämma hur man gör.

Enligt journalisten Martyn Ziegler kommer UEFA inte att följa undantaget då det kommer till Champions League och nästa sommars EM-slutspel. UEFA ska stå fast vid tre byten. Då det gäller Premier League menar Ziegler att lägret är delat.

Thiago fortfarande ett alternativ?

Thiago Alcantara lär inte spela fotboll i Bayern München i höst. Det mesta har hittills talat för att spanjoren kommer att styra kosan mot England och Liverpool inför kommande säsong. Parallellt med de ryktena har man också från tyskt håll menat att Manchester United är ”med på ett hörn” då det kommer till diskussionerna om mittfältarens framtid. Tyske journalisten Christian Falk, som normalt sett har bra koll på Münchenklubben, menar att man inifrån klubben fortfarande talar om United som ett alternativ för Alcantara.

120 miljoner för Sancho?

Mera Christian Falk. Den här gången handlar det om Jadon Sancho. Falk menar, genom sin arbetsgivare Bild, att Dortmund förväntar sig ett bud i trakterna av 120 miljoner euro från United ifall man vill ha yttern. Det ska också vara en förutsättning att United tar sig till Champions League, då det även tidigare sagts att Sancho inte vill gå till en klubb som inte spelar just den turneringen. Vi får, som vanligt, lov att återkomma.

Ung vänsterback klar?

Vi avslutar med en transfernyhet till. Enligt spanska källor ska den 17-årige vänsterbacken Alvaro Fernandez Carreras vara klar för United. Det handlar om en spelare som hittills tillhört Real Madrid och som satt på ett kontrakt som löpte ut den 30 juni. Spanska AS menar att avtalet som ska ha undertecknats är fyraårigt. Vi får återkomma med mer information om nyheten skulle visa sig vara korrekt.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS