Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Optionsår aktiverade för Bentley och Smith

Manchester United fortsätter arbetet med damlagets trupp inför säsongen 2020/21. Tidigare idag meddelades att Martha Harris signerat ett nytt kontrakt och nu bekräftar United att målvakten Fran Bentley och ytterbacken Kirsty Smith har fått sina optionsår aktiverade.

Bentley och Smith signerade båda för Uniteds nybildade damlag sommaren 2018.

Bentley, 19 år, bröt armen förra sommaren och spelade ingen match under säsongen. Hennes hittills enda match för damlaget var ett inhopp mot Millwall i november 2018. Därefter var hon utlånad till Sheffield United våren 2019.

Smith, 26 år, har däremot fått rikligt med speltid. Totalt har det blivit 36 matcher på två säsonger och under båda åren i United har hon gränsat till en ordinarie plats.

Casey Stoney till Uniteds hemsida:

Jag är så glad att vi har Fran och Kirsty här för en säsong till. De är båda briljanta individer som ger laget så mycket.

Fran hade otur som blev skadad på landslagsuppdrag före förra säsongens start men hon har arbetat hårt sedan dess och det är fantastiskt att se henne tillbaka på gräset igen.

Kirsty fortsätter att vara en viktig del av truppen. Hon var en av de jämnaste spelarna innan förra säsongen avbröts och jag ser fram emot att se henne pusha sig själv ännu mer nästa säsong.