Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde ingen supermatch, men tog ändå tre poäng mot Crystal Palace. Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Anthony Martial stod för magin vid målen, med de två sistnämnda som målskyttar. Tack vare lite flyt med marginaler, och en riktigt bra insats från David de Gea, räckte detta för United. Här har ni betygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Gjorde tre viktiga räddningar, på skott som vi nästan vant oss vid att De Gea ibland gör tabbar på. Mycket bra rätt igenom, den gamla De Gea om uttrycket tillåts.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Blev bortkollrad av Wilfried Zaha tidigt, men De Gea räddade skottet då. Var också sen mot Zaha när Palace hade en boll inne som dömdes bort för offside. Hade något av dessa givit mål hade betyget nog sänkts, så nära underkänt var det. Framåt inte riktigt det vi vant oss vid, ett par inspel men inte mer.

Victor Lindelöf: 6

För mig känns det som att Lindelöf nästan blir mer och mer nervös i United, kanske inser han att han faktiskt kan få se sin plats tagen till nästa säsong? Bjöd Palace på ett bra läge när det stod 0-0, och släpper lite för många dueller. Men, de ganska hårda orden till trots, ändå godkänd.

Harry Maguire: 6

Var först på fyra offensiva hörnor utan att lyckas träffa mål, det är för dåligt. Defensivt helt okej, men det lyser inte stabilitet om Uniteds försvar just nu, och det har Maguire stor skuld i som den ledare och lagkapten han är.

Tim Fosu-Mensah: 6

Bomben i elvan, och det förvånade mig att Zaha i princip aldrig kom över till Uniteds vänsterkant för att försöka utmana Fosu-Mensah istället för att spela på sin vänstersida och centralt. Fosu-Mensah gjorde det bra defensivt, efter en lite rostig inledning, men hade inte mycket framåt. Det kunde vi dock inte förvänta oss. Bör vara tillbaka på bänken när Shaw och Williams är friska, men kan ha spelet till sig platsen som förstereserv till Wan-Bissaka.

Scott McTominay: 5

Utbytt 63. Fick inte tag i mittfältet på samma sätt som Matic brukar ha alls. En klar besvikelse och rättmätigt tider utbytt.

Paul Pogba: 6

Fortsatte spela lite för svårt på egen planhalva, han får gärna sluta med det. Ganska osynlig matchen igenom faktiskt, men ändå godkänd,

Bruno Fernandes: 7

Oerhört svår att betygsätta. Var i mångt och mycket underkänd i spelet, och är uppenbart sliten. Men var också direkt inblandad i båda målen samt hade en boll i stolpen. Svårt att inte ge ett ”bra” då.

Marcus Rashford: 7

Den jag tyckte försökte mest i första halvlek, men han led av att de övriga i den offensiva fyran inte var på topp. Kanske saknade han också en naturlig vänsterback som kom överlappandes? Ett mål och en assist till slut ger också ett bra betyg.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 63. Det märktes att killen är ung, och dessutom förmodligen fortfarande hade känning sedan i måndags. Var inte alls med i spelet och skulle nog behöva en match vid sidan av.

Anthony Martial: 7

Kom igång successivt efter en svag start, och var sedan inblandad i förarbetet till 1-0 innan han själv satte 2-0. Vill verkligen göra mål, vilket ju är oerhört positivt.

Nemanja Matic: 6

Inbytt 63. Stabiliserade upp Uniteds mittfält något.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 63. Syntes knappt till alls, och inte blev det mycket bättre defensivt arbete från Lingard än Greenwood.