Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Hoppas att jag inte hamnar i trubbel

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför mötet med Chelsea i FA-cupens semifinal. Han pratar bland annat om VAR-beslut, vänsterbackarna, partnerskapet mellan Marcus Rashford och Anthony Martial samt Mason Greenwood och Jesse Lingard.

Vi avslutar dessutom förmiddagens artikel med några nyheter om till exempel Jadon Sancho och säsongsstarten för 20/21.

Solskjaers presskonferens

United-managern Ole Gunnar Solskjaer har suttit ner och pratat med pressen inför söndagens FA-cupsemifinal mot Chelsea.

 • Domslut: ”Om man tittar på de faktiska domsluten, jag vill inte låta som en särskild manager som pratar om fakta, men om du är offside så är du offside. Det är snarare jag som borde klaga på att vi får beslut mot oss av domaren på planen.”
 • Fortsättning domslut och VAR: ”Hur lång tid har vi på oss? Jag kan sitta här i timmar och försöka prata om det här. Det verkar som att det finns ett narrativ, det ser ut som att folk vill påverka vem som nu tar besluten.”
 • Mer VAR: Solskjaer fortsätter sedan genom att nämna situationer som gått mot United. Till exempel ingen straff för Bruno Fernandes i slutet av 1–1-matchen mot Tottenham, inget rött kort för Oriol Romeu i 2–2-matchen mot Southampton eller för Mark Noble i förlusten mot West Ham.
 • Avslutning domslut och VAR: ”Det finns ett narrativ där men vi måste fokusera på våra matcher. Vi låter andra prata om det (VAR-besluten). Jag vill inte gå allt för långt in i det för då kan jag hamna i trubbel. Jag hoppas att jag inte är det nu.”

Embed from Getty Images

 • Luke Shaw och Brandon Williams: ”Luke kommer inte att spela. Jag kan inte se att han återhämtar sig (i tid till matchen). Brandon kommer förhoppningsvis att vara okej, han ska försöka delta på träningen idag med sitt öga. Vi får se om han kan se bollen när han kommer in. Han borde vara okej.”
 • Jesse Lingard: ”Jesse har varit en del av klubben och jobbat väldigt hårt och förtjänat sin chans att komma tillbaka in igen. Vi vet om hans kvaliteter, vi vet att han har andra kvaliteter än andra spelare och han vet om att vi värdesätter honom.”
 • Rashford och Martials partnerskap: ”Vi jobbar på det, vi jobbar på mönster men de har varit tillsammans i klubben så länge nu. Det var en period när de fajtades om samma position men nu spelar de tillsammans och det börjar klicka. De kan varandra, styrkor, svagheter om det finns några. Belåten över deras insatser.”
 • Träningsplanen: ”Jag jobbar mer med anfallarna än försvararna, det är sant. Jag anser att jag har mer expertis i det området, så ja, jag tycker om att delta lite och titta på dem och ge dem tips.”

 • Om FA-cupen: ”Att vinna FA-cupen vore stort för alla lag att vinna, så det är vårt huvudfokus. Vi tittar på West Ham och Leicester efter det.”
 • Laget mot Chelsea: ”Laget är inte bestämt ännu. Och gällande Jesse (Lingard) och Sergio (Romero) har de en god chans att vara involverade. Vi tar ett beslut om det senare.”
 • Mason Greenwood: ”Han har klarat av kraven på honom väldigt bra. Vi har hanterat honom så bra vi kunnat. Han har kommit tillbaka från nedstängningen flygande. Skarpheten finns där, han har lagt på sig några få kilon. Det är bara två matcher kvar i ligan och förhoppningsvis två i FA-cupen, och tre eller fyra i Europa League. Han kommer klara det bra, ingen chans att han brinner ut. Han har varit utmärkt.”

Framskjuten säsongsstart – för vissa lag?

Simon Stone, på BBC, rapporterar att Premier League överväger en senarelagd säsongsstart för de lag som är involverade i europaspelet under augusti månad. Den tilltänkta starten på 20/21-säsongen är den 12 september – endast sju veckor efter att den pågående ligasäsongen avslutats.

De lag som i så fall skulle påverkas är Manchester United, Wolverhampton, Chelsea och Manchester City. Om de två förstnämnda lagen skulle gå hela vägen i Europa League spelas finalen den 21 augusti. Champions League-finalen sparkas sedan igång två dagar senare. En vecka framåt är det sedan dags för den första langslagssamlingen med tillhörande matcher, vilket skulle resultera i ett flera spelare inte får de tre veckor som spelarfacket förhandlat fram sedan en längre tid tillbaka.

De lag som avslutar sin säsong i och med den sista ligamatchen den 26 juli får fem veckors vila. Kommande säsong måste dessutom avslutas senast i maj med tanke på det framskjutna EM-spelet som väntar nästa sommar.

Ingen Sancho-rea

Mer från Simon Stone. Under fredagskvällen kom den ansedda journalisten med en uppdatering gällande United jakt på Dortmunds Jadon Sancho. Stone skriver att den tyska klubben inte är ”på humör att reducera priset” på spelaren.

”De har sagt till United vad värderingen är och att de antingen måste betala den eller inte”, skriver Stone.

United ska fortsatt inte ha koll på sin budget på grund av de minskade intäkterna sedan coronapandemin. Ingen publik, osäkerheten över CL-spel samt Adidas-klausulen (minskad summa pengar vid uteblivet CL-spel) är faktorer som nämns till detta. Det tak på 50 miljoner pund som det tidigare spekulerats om från Uniteds sida gällande Sancho ska däremot inte stämma. Engelsmannen har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Leeds tillbaka i Premier League

Efter 16 år utanför den engelska fotbollens finrum är Leeds United till sist tillbaka i Premier League. Detta då serietvåan West Bromwich förlorat borta mot Huddersfield med 2–1 under fredagskvällen. Till sist får vi äntligen bevittna det så klassiska hatmötet mellan Manchester United och Leeds i ligaspelet igen.

Embed from Getty Images