Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – West Ham United (Studsa tillbaka)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot West Ham. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/07/22 21:02

Manchester United – West Ham United 1-1 (0-1)

Premier League, omgång 37 • 2020-07-22, 19.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Paul Tierney

 

0-1 (45+2) Michail Antonio (straff)

1-1 (51) Mason Greenwood (Martial)

 

Manchester United

De Gea; Fosu-Mensah, Lindelöf, Maguire, Williams; Pogba, Matic; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial

Avbytare: Romero, Dalot, Wan-Bissaka, Fred, McTominay, James, Lingard, Mata, Ighalo

West Ham United

Fabianski; Johnson, Diop, Ogbona, Cresswell (Masuaku 75); Rice, Soucek; Bowen (Yarmolenko 90+1), Noble, Fornals; Antonio (Haller 78)

Avbytare: Randolph, Balbuena, Wilshere, Lanzini, Coventry, F. Anderson

Updated: 2020/07/22 20:55
 • 0
 • Share


2020/07/22 21:02
Tack för idag

Vi stänge matchdagsbloggen efter detta debacle. Snackisar och betyg är på väg ut, läs dem när de kommer.

Trevlig kväll.

 • 0
 • Share


2020/07/22 20:55
Grattis West Ham

Nu är de även i teorin klara för PL-spel nästa säsong. Ingen bra säsong för dem, men de får en ny chans nästa år.

 • 0
 • Share

United lyckas inte vinna mot West Ham. 1-1 slutar matchen, och ytterligare en dålig insats är presterad från United.

 • 0
 • Share


2020/07/22 20:27
Vattenpaus

United spelade bra ett par minuter efter målet, sen har det varit 10-12 minuter bedrövligt agerande från United. Framförallt är det uppspelen som är katastrofala, Ole måste sluta tvinga spelarna att rulla ut kort varje gång. Det tappas alldeles för mycket boll då.

 • 0
 • Share

United kvitterar blott sex minuter in i den andra halvleken! Mason Greenwood målskytt efter ett mycket fint anfall.

 • 0
 • Share


2020/07/22 20:03
Andra igång

Andra halvlek är igång. Wan-Bissaka har ersatt Fosu-Mensah, annars samma elvor.

 • 0
 • Share


2020/07/22 20:00
Wan-Bisska värmer

Får Fosu-Mensah bara en halvlek alltså? Lite oförtjänt kan jag tycka om det blir så, men han är ju visserligen varnad.

 • 0
 • Share


2020/07/22 19:50
Halvtid

Straffen var det sista som skedde i den första halvleken. United har varit det klart bättre laget, med ett flertal bra målchanser där kanske Mason Greenwood hade den bästa, men hans skott styrdes undan av försvarare.

Straffen på slutet är inte mycket att säga om. West Ham hade ett bra frisparksläge en bit utanför straffområdet. Ett stenhårt skott efter petning gick rakt mot Pogbas huvud, som på ren instinkt skyddade sig med händerna strax innanför straffområdeslinjen. Solklar straff, och De Gea var så klart inte ens nära att rädda den. En långa andra halvlek blir det…

 • 0
 • Share

West Ham leder med 1-0. Michail Antonio målskytt.

Updated: 2020/07/22 20:33
 • 0
 • Share


2020/07/22 19:47
Straff West Ham

Pogba skyddar sig instinktivt med händerna på en frispark, och West Ham har straff på stopptid.

 • 0
 • Share


2020/07/22 19:25
Vattenpaus

Enkel sammanfattning av den första delen av matchen från Simon Stone.


 • 0
 • Share


2020/07/22 19:18
Pigg inledning

Kvarten spelat, fortfarande 0-0, men United har inlett klart piggast. Ett mål före vattenpausen hade ju suttit fint.

 • 0
 • Share


2020/07/22 18:56
Då kör vi

Spelarna är inne på plan, handskakningar har inte ägt rum, matchen går snart igång. KOM IGEN NU UNITED!

 • 0
 • Share


2020/07/22 18:52
Michael Antonio

Det blir en tuff match för firma Lindelöf/Maguire ikväll, då de ställs mot en extremt formtoppad Michael Antonio. Sju mål på fem matcher har han stått för, och det kommer inte förvåna om han söker sig mest mot Lindelöfs sida för att med sin fysik trycka ner svensken.

 • 0
 • Share


2020/07/22 18:21
Smäll på AWB

Ja det är alltså en lättare skada på Wan-Bissaka som gör att han bara sitter på bänken ikväll. Det kan inte vara något superallvarligt, då han ju faktiskt sitter på bänken, men tillräckligt för att inte starta alltså.


 • 0
 • Share


2020/07/22 18:19
En reflektion

Jag ser på sociala medier att många är väldigt nervösa inför ikväll, men personligen vet jag inte riktigt om jag orkar vara det. Kampen om topp fyra må vara viktig, och Champions League-spel i höst hade ju onekligen varit betydligt roligare än spel i Europa League, men det är inget som uppbådar en mängd nervositet hos mig.

Kanske är det faktumet att vi har inte bara en utan två livlinor kvar om vi skulle förlora ikväll. Jag menar, vinner vi med massa mål ikväll kan vi förlora med ett antal mål på söndag utan att det gör nåt. Vinner vi med ett eller två mål ikväll (eller om det blir oavgjort), ja då räcker det med oavgjort på söndag och även om vi förlorar ikväll räcker det med seger på söndag för att nå topp fyra. Och skulle vi helt misslyckas med att nå topp fyra i ligan ändå, ja då har vi Europa League kvar som kan ta oss till Champions League. Det är med andra ord verkligen inte alls vinna eller försvinna ikväll. Det är en match där United kan ta ett bra grepp om CL-plats, men inte mer än så. Sorry för downer.

 • 2
 • Share


2020/07/22 18:11
Tankar om elvan

Jaha, där ser man. Jag fick ett fel i mitt tippande, då Ole Gunnar Solskjaer alltså väljer att vila/peta (vila!) Aaron Wan-Bissaka, och istället sätter in Tim Fosu-Mensah. Jag trodde ju Fosu-Mensah kunde varit aktuell för vänsterbackspositionen om Williams inte kunnat spela idag igen, men så blev det alltså inte. Istället befästs hur långt ner Diogo Dalot faktiskt är på listan av Uniteds ytterbackar.

Så här formeras elvan:

De Gea

TFM – Lindelöf – Maguire – Williams

Pogba – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Förutom Wan-Bissakas frånvaro är det alltså en helt ordinarie elva från Solskjaer, där offensiven från Pogba och framåt verkligen måste göra sitt idag. Ja, vi kan förlora och ändå nå topp fyra vid seger på söndag, men då måste United vinna, att sätta sig i förarsätet och minst klara sig på oavgjort hade ju varit oerhört trevligt.

Det skall för övrigt bli intressant att se Fosu-Mensah på en position han är mer van vid. Till vänster mot Palace var tanken mest att han skulle täppa till bakåt, om han skulle fått Wilfried Zaha mot sig. Nu får han chansen på en position som det går att diskutera om det faktiskt är hans bästa, men han har onekligen spelat på den betydligt oftare än till vänster.

Annars finns det nog inte mycket att säga.

 • 0
 • Share


2020/07/22 18:01
Och bortalaget

David Moyes, vår käre David Moyes (eller…) har valt vilka elva spelare som skall representera West Ham:

Bild

 • 0
 • Share


2020/07/22 18:00
Dagens elva

Ole Gunnar Solskjaer har valt dagens elva. Så här startar det Manchester United-lag som skall studsa tillbaka mot West Ham, och det innehåller en stor skräll:

 • 0
 • Share


2020/07/22 17:50
Icke-fullständig lista

Manchester Evening News har nu sett en del spelare lämna Carrington för Old Trafford. Det är inte en fullständig lista, men dessa skall vara med:

De Gea, Romero, Grant, Wan-Bissaka, Fosu-Mensah, Dalot, Maguire, Lindelöf, Williams, Pogba, Fernandes, Mata, McTominay, Matic, Pereira, Fred, Lingard, Ighalo, James, Greenwood, Martial, Rashford.

Det är alltså 22 spelare, så det skulle faktiskt kunna vara samtliga, men vi vet inte än.

Om tio minuter får vi elvan.

 • 0
 • Share


2020/07/22 17:42
Tidigare mötet

Hand upp den som minns Uniteds förra möte med West Ham? Jag hoppas det var få händer som sköt upp i luften, ty det var ingen rolig insats. Det mest minnesvärda var förmodligen att Marcus Rashford blev skadad, vilket ju är sådär kul.

”Det här är inte Manchester United, det här är bara pinsamt.”, var min avslutande kommentar i matchdagsbloggen då. Det säger en del.

 • 0
 • Share


2020/07/22 17:29
De Gea och Fred

Är spelare som synts på väg till Old Trafford, så dessa herrar är i alla fall med i truppen. Ingen skräll där.

 • 0
 • Share


2020/07/22 17:07
Spekulation om elva

I söndags gick Ole Gunnar Solskjaer, felaktigt om du frågar mig, ner på en fembackslinje från start. När Bailly inte kunde fullfölja bytte han dock till fyra försvarare, något som jag personligen tycker är vad United borde ställa upp med i varje match. Fem försvarare är inte värdigt Man United.

idag lär vi på förhand kunna säga att det garanterat blir fyrbackslinje, och vi kan nog till och med garantera att det blir den vanligt 4-2-3-1-formationen i matchen. United har som sagt väldigt ont om mittbackar.

I mål står David de Gea, sitt misstag i söndags till trots. Det vore extremt olikt Ole att sätta in Romero nu, oavsett om det vore rätt eller fel.

I backlinjen spelar AWB, Lindelöf och Maguire. Är Shaw frisk spelar han till vänster, annars troligen Williams men kanske Fosu-Mensah.

På det centralt mittfältet kommer vi få se Pogba och Matic, med den offensiva trion Greenwood, Fernandes och Rashford framför dem, och längst fram på topp Anthony Martial. Detta är Uniteds bästa elva enligt Solskjaer, och det finns ingen anledning för honom att rotera nu.

 • 0
 • Share


2020/07/22 16:49
Tidiga lagnyheter

Nej, så klart finns det inga normala såna att tillgå. I gårdagens presskonferens sa Solskjaer att Eric Bailly troligen inte är redo efter sin skada i söndagens match, men att inga andra skador har tillkommit. Sedan tidigare saknas som bekant Phil Jones och Axel Tuanzebe, så frågan är om vi kanske får en ung mittback (Teden Mengi?) på bänken kanske? Men det sista är bara ren spekulation.

Updated: 2020/07/22 16:53
 • 0
 • Share


2020/07/22 16:06
Studsa tillbaka

Manchester United kommer från tre sämre insatser, där den senaste gjorde att en av de två titelchanserna rök. Nu är det två matcher kvar i ligan, där kvällens match är en nyckelmatch för Uniteds chanser att nå fjärdeplatsen, och det gäller för United att snabbt studsa tillbaka från de senaste matcherna. Uttrycket ”studsa tillbaka” är för övrig förhatligt, särskilt för en som mig som för 12-14 år sedan följde Frölunda i hockey då det uttrycket användes till leda efter alla usla insatser det överbetalda laget stod för.

Men skit i det nu, för icke desto mindre är det så att United behöver studsa tillbaka komma upp i prestation ikväll. För motståndet står ett West Ham som inte i teorin är klara för Premier League nästa år, men i praktiken är de det. Med tre poäng och fjorton plusmål bättre än Watford skall det till en sällan skådad genomklappning från West Ham för att åka ur, och Watford har dessutom Arsenal borta i sista omgången, en match det får anses osannolikt att de vinner.

För United är laget spännande. 62 poäng, samma som Leicester, och 28 plusmål – även det samma som Leicester är förutsättningen inför ikväll. Och som bekant möter United Leicester i den sista omgången. På den negativa sidan så har United gjort något färre mål än Leicester (63 mot 67), vilket gör att vi fortfarande ligger femma. Men med en tremålsseger ikväll, ja då kan United faktiskt förlora med uddamålet på söndag och ändå sluta fyra, kan vi lyckas göra en riktigt bra prestation och vinna med fem mål ikväll, ja då kan vi förlora med två mål på söndag. Ni fattar, dagens match kan ge en suverän utgångspunkt inför den sista omgången. Chelsea, en poäng före United i nuläget, har dessutom en svår bortamatch mot Liverpool ikväll och sedan en avslutande match mot ett Wolves som kämpar stenhårt för att behålla Europa League-platsen. Så ja, tredjeplatsen finns även den inom räckhåll.

Men en sak i taget, ikväll är det West Ham, nu börjar vi uppladdningen inför den.

 • 1
 • Share