Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Damerna i träning; Italien-duo lämnar United?; Sillylördag

Lördagens nyhetssvep tar ett rejält grepp om transferrykten kring Manchester United med spelare som ryktas både in och ut. Vi konstaterar även att damerna är igång och tränar för fullt och att Alexis Sanchez och Chris Smalling kan ha gjort sitt i klubben. 

Damerna i träning

Tidigare under våren stod det klart att återstoden av Women’s Super League inte skulle spelas färdigt, därmed tog säsongen också slut för Manchester United.

I den slutgiltiga tabellen som förbundet avgjorde hamnade man på en fjärdeplats. Så fort det stod klart riktade man högst troligt fokus på nästkommande säsong, som går av stapeln i början av 5-6 september.

På träningsanläggningen stämningen vara god och att döma av bilderna som skickas ut ser laget ut att ligga i hårdträning.

Vad gäller omsättningen i spelartruppen har tre nytillskott landat i klubben, Ivana Fuso, Lucy Staniforth, och Ona Batlle. Vad gäller tröjnummer hos dessa spekuleras det i att 13 kommer bäras av Fuso, 17 av Batlle, och 37 av Stanisworth.

Siobhan Chamberlain, Aimee Palmer, Aurora Mikalsen och Lizzie Arnot tillhör raden av spelare som lämnat klubben.

Inga nya utlåningar för Alexis och Smalling – lämnar United permanent?

Både Alexis Sanchez och Chris Smalling har som bekant varit utlånade till Italien under denna utdragna säsong. Alexis har försökt få fart på karriären igen i Inter, medan Smalling gått in i huvudstadsklubben AS Roma och förstärkt deras backlinje.

Trots att bägge verkar trivas relativt bra nere på kontinenten kommer nu uppgifter om att det inte blir någon förlängning för någon av dem, detta enligt Sky Sports.

Uniteds inställning är istället att försöka sälja duon då man inte tycks ha något intresse av dem överhuvudtaget, och kanske än mindre att ha dem ute på lån och behöva stå för en viss procent av deras löner.

Som överenskommelsen ser ut just nu kommer dock bägge återvända till United efter att den sista omgången av Serie A spelats färdigt, vilket blir den 2 augusti. Detta innebär även att ingen av dem kommer kunna delta i deras respektive lags Europa League-matcher. En turnering United för övrigt är kvar i och där man eventuellt kan ställas mot Roma och Inter.

Några nya potentiella klubbadresser har ännu inte nämnts för Alexis eller Smalling.

Sillylördag

Kingsley Coman

Under gårdagen kom den United-anknytne journalisten Andy Mitten med uppgifter om att Bayern Münchens Kingsley Coman skulle vara aktuell för United.

Framför allt har klubben haft ögonen på Jadon Sancho i Borussia Dortmund, men Mitten skriver i The Athletic att övergångarna i sådana fall skulle vara oberoende av varandra.

Det spekuleras både kring en permanent övergång och lån för den 24-årige yttern, som inte heller sägs vara svårsåld på tanken om en flytt till Old Trafford för att spela med sina landsmän i form av Anthony Martial och Paul Pogba.

Vi ska dock flika in med att detta givetvis bara är rykten, sedan vad man väljer att tro på är upp till var och en. Ska man tro Christian Falk på tyska BILD är det nämligen glasklart, Kingsley Coman är inte till salu.

Sergio Romero

Sergio Romero är den ständiga tvåan i Uniteds målvaktshierarki och kanske har nu argentinaren börjat tröttna på situationen i klubben. Enligt källor till ESPN står nämligen en ett par klubbar i kö för att knipa burväktaren.

De som framför allt nämns är ligakonkurrenter i form av Everton och nyuppflyttade Leeds United. I Evertons fall handlar det om att få in konkurrens till Jordan Pickford och vad gäller Leeds är det högst troligt att man vill satsa på 33-åringen som nummer ett.

Romero har kontrakt i United till sommaren 2021 med option för ytterligare ett år.

Gabriel Magalhaes

En position som varit ifrågasatt på sistone i United är mittförsvaret, där Victor Lindelöf och Harry Maguire för tillfället kamperar. Insatserna har varit svajiga och samarbetet kollegerna sinsemellan är ett frågetecken.

Enligt Daily Record tittar nu United på alternativ där bak och det är nog för många ett relativt okänt namn som dyker upp i form av Gabriel Magalhaes. 22-åringen spelar till vardags i franska Lille och har stått för en fin säsong i Ligue 1, som för övrigt avbröts på grund av coronapandemin.

United uppges dessutom vara lite extra intresserade av brassen eftersom det är en vänsterfotad spelare, något Ole Gunnar Solskjaer uppenbarligen saknar i sitt lagbygge.

Prislappen för Magalhaes sägs ligga på omkring €25 miljoner, där intressenter såsom Napoli, Inter, och Everton också finns med i bilden.