United och Roma fortsatt oeniga om Smalling; Matic kräver titelstrid

Roma vill behålla Chris Smalling, Manchester United vill sälja och spelaren verkar vilja stanna i Italien. Trots detta är de tre parterna fortsatt oeniga.

Annars noterar vi att Dean Henderson har prisats för sina insatser i Sheffield United medan Nemanja Matic kräver att United ska slåss om titeln.

I en direkt chockerande händelseutveckling levererar vi idag ett Jadon Sancho-fritt nyhetssvep.

Ingen överenskommelse om Smalling

Förhandlingarna mellan Manchester United och Roma om Chris Smalling fortsätter, menar Gianlucadimarzio.com. Klubbarna är emellertid fortsatt oeniga, vilket har föranlett Roma att börja scouta andra mittbackar.

Klockan tickar snabbt och den 3 augusti måste ett avtal vara på plats om Smalling ska få representera Roma i Europa League-slutspelet.

Det som diskuteras förefaller vara ett lån med köpoption. Klubbarna är överens om att Roma ska betala tre miljoner euro för lånet men United vill att utköpsklausulen ska vara värd femton miljoner medan Roma tycker att tolv är rimligare. Nu kan tre miljoner tyckas vara en struntsumma i sammanhanget men då kan det vara värt att notera att Uniteds värdering ligger 25 procent över Romas (eller 20 procent, om vi inkluderar lånekostnaden).

Henderson prisad

Dean Henderson har utsetts till årets unga spelare i Sheffield United.

Matic kräver titelstrid

Vi avslutar lördagens korta nyhetssvep med att gratulera Nemanja Matic på födelsedagen. Den serbiska mittfältaren är nu 32 år gammal (näst Juan Mata äldst av utespelarna i truppen).

I samband med detta passar United på att lyfta fram en intervju med Matic på klubbens hemsida.

”Jag, personligen, skulle vilja vinna Premier League med Manchester United,” säger Matic.

”Jag tycker att vår klubb alltid behöver slåss om titeln.”

Något att lyssna på för de som tycker att tredjeplatsen den här säsongen var en bedrift.

”Givetvis har vi ett ungt lag, men det kan inte vara en ursäkt. Jag tycker att de här unga spelarna redan har några säsongers spel bakom sig. Så från nästa säsong måste vi slåss om titeln. Jag vet inte om vi kommer vinna men jag är säker på att vi kan slåss till slutet.”

Matic menar vidare att det är oacceptabelt om United låter någon annan klubb vinna titeln när det återstår sju eller tio matcher.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS