Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Brandon Williams skriver på nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Manchester United har skrivit nytt kontrakt med den unge vänsterbacken Brandon Williams. Det nya kontraktet gäller fram till sommaren 2024, med option för ytterligare ett år.

Det är en förhållandevis händelserik dag kring Manchester United, med beskedet om den nya hemmatröjan, att Chris Smalling (åtminstone tillfälligt) återvänder till klubben, truppen till Europa League-slutspelet och även Solskjaers presskonferens. Nu annonseras alltså dessutom att Brandon Williams skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, det andra på bara tio månader.

Hans förra kontrakt, som sträckte sig till 2022 med option för ytterligare ett år, annonserades den 19 oktober i fjol, månaden efter hans A-lagsdebut i ligacupmatchen mot Rochdale. Sedan dess har han etablerat sig helt och fullt i truppen, och har (alla turneringar inräknade) hittills startat 22 matcher, hoppat in i 11 och även gjort sitt första mål för klubben samt fått ett par assistpoäng. Att han etablerat sig på detta sätt så snabbt är än mer imponerande med tanke på att han inte ens var med på försäsongsturnén förra året.

Embed from Getty Images

Den högerfotade vänsterbacken, som ibland också får vikariera på högersidan, har varit i United sedan han var sju år gammal, och utöver att spela för United tillhör han också Englands U20-landslag.

Så här lyder Brandons egna kommentar till Uniteds hemsida om kontraktet:

Att underteckna detta kontrakt är yttterligare ett riktigt stolt ögonblick för mig och min familj. Efter att ha varit i Manchester United sedan jag var sju år gammal är det verkligen en dröm som går i uppfyllelse att spela i förstalaget. Det har krävt mycket hårt arbete för att nå denna punkt och det har varit riktigt speciellt för mig att slå mig in i truppen.

Jag har lärt mig mycket under säsongen från managern, hans hans tränarteam och mina lagkamrater, och jag vill återbetala det förtroende som de alla har visat på mig. Jag vet att alla i klubben arbetar riktigt hårt varje dag för att nå framgång under de kommande åren och jag är verkligen glad över att vara en del av det.

Solskjaers kommentar:

Brandon har haft en utmärkt första säsong, så vi är mycket glada över att han har skrivit på ett nytt kontrakt. Det här nya kontraktet är ett riktigt bevis på hans hårda arbete och de framsteg som han har gjort sedan hans debut. Brandon tittade aldrig tillbaka efter att ha klivit upp från akademin och efter att ha kommit hela vägen genom systemet förstår han vad det betyder att spela för Manchester United.

Han har alla attribut som krävs för att vara medlem i denna spännande unga trupp. Han kommer att fortsätta att lära sig varje dag i träning och vi ser fram emot att se honom utvecklas under de kommande säsongerna.