Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Att han inte fick fler chanser är obegripligt

För ungefär en månad sedan lämnade Angel Gomes Manchester United. I förra veckan gjorde han klart med ny klubb, då han går till Lille men direkt blir utlånad till Boavista. Här går vi igenom våra tankar kring att Gomes lämnat.

Med en månads distans, hur känner du för att Angel Gomes lämnade United på fri transfer?

Emil Bäck: Tråkigt att han lämnade tycker jag, hade förhoppningar om honom. Men samtidigt har han inte fått spela något trots stora skadeproblem under säsongen, så kanske var han inte bra nog?

Adam Fröberg: Tråkigt, men förstår honom fortfarande. Han såg inte möjligheten till den speltid han behöver i United, helt enkelt.

Mikael Österdahl: Det är tråkigt. Jag är övertygad om att han kunde ha uträttat mer än Jesse Lingard, Juan Mata och Andreas Pereira om han hade fått förtroende.

Marcus Beijar: Jag trodde kanske att jag skulle vara mer knäckt eller bitter den dagen han lämnade (om han gjorde det) än jag sist och slutligen är. Att han skulle lämna har vi ju vetat, att det sedan blir den klubb det blir kanske underlättar det hela. Han gick ändå inte till Chelsea.

Gustav Brinck-Larsen: Att det fortfarande är väldigt tråkigt, att behöva se våra egna talanger lämna för att de inte känner att de fått eller kommer få chansen känns inge bra som Unitedsupporter. Att han inte fick fler chanser är ju också obegripligt, med tanke på hur dåligt spelare som Pereira och Lingard har spelat.

United ville förlänga, men Gomes lämnar ändå. Hur får det dig att känna?

Emil Bäck: Lite som jag skrev tidigare så så hade jag höga förhoppningar om Gomes. Så tycker de är tråkigt att han lämnar.

Adam Fröberg: Återigen tråkigt, men förstår Gomes även här. Han verkar inte vara ute efter något annat än att få möjligheten att maximera sin talang – de förutsättningarna har inte funnits för honom i United, dessvärre.

Mikael Österdahl: När någon som inte får spela vill lämna tycker jag att det är enkelt att acceptera. Av allt att döma misslyckades United med att övertyga honom om att det fanns en väg till a-laget i klubben. För att han skulle få större lön i Lille än i United kan jag inte föreställa mig.

Marcus Beijar: Nja, det känns väl inte så speciellt i sig. United har gjort märkliga kontraktsförlängningar de senaste åren och det att man slänger ut ett förslag gör väl varken till eller från. Det verkar ju vara så att han velat ha löften om speltid, och det kunde inte United ge. Då är det sist och slutligen inte mycket att orda om.

Gustav Brinck-Larsen: Att Gomes verkar ha en bra och rimlig tanke för sin karriär. Självklart hade jag föredragit om han valt att skriva på får United och kunde bli utlånad till Boavista, men det kommer vara enklare för honom att få speltid i Lille efter ett år i Boavista än vad det skulle vara att få speltid i United efter det året.

Kommer du att sakna honom?

Emil Bäck: Spelmässigt kan man inte säga det då han inte fått spela nå. Men som ung talang så hoppas man att han skulle spelat mer än han gjort. Kommer jag sakna honom? Ja, det skulle jag säga, då man hade höga förhoppningar om honom.

Adam Fröberg: Gomes har ändå varit en spelare som alltid funnits med där i bakgrunden som en talang de flesta trott hårt på. Det kommer jag personligen att sakna, till viss del. Verkar vara en skön kille också.

Mikael Österdahl: Ja, eller jag kommer åtminstone sakna idén om vad Angel Gomes skulle kunna ha blivit. I a-laget har han inte hunnit göra några stora avtryck och att spelare försvinner från ungdomslagen hör till, så i den meningen finns inte så mycket att sakna.

Marcus Beijar: Med tanke på hur lite han spelat och med tanke på att man inte kunnat bilda sig en riktig uppfattning om hur bra han egentligen är tycker jag det är en aning svårt att sakna honom.

Gustav Brinck-Larsen: Jag kommer sakna tanken på att han skall slå igenom. Sakna honom på planen går ju inte, han har ju knappt medverkat.

Vad är ditt bästa minne av Angel Gomes?

Emil Bäck: Debuten då han blir inbytt mot Rooney i vinstmatchen mot Crystal Palace. Även om han inte fick spela så mycket (2 minuter) så fick jag ett starkt minne av han därifrån då det var ett symboliskt byte.

Adam Fröberg: Hans debut som 16-åring när han fick byta med idolen Wayne Rooney.

Mikael Österdahl: Hans debut mot Crystal Palace 2017, som jag hade förmånen att se på plats.

Marcus Beijar: Har spelat så otroligt lite, så det får lov att bli debuten i ligan då.

Gustav Brinck-Larsen: Debuten, det går inte att säga något annat.

Han går till Lille på femårskontrakt, men lånas direkt ut till Boavista. Vad tycker du om hans klubbval?

Emil Bäck: Tror det kan vara rätt steg för honom att ta. Han har inte varit nog bra för att spela i Premier League bevisligen just denna säsongen. Så rätt att gå ner till en mindre fysisk liga än vad Premier League är då han är ganska liten till växten.

Adam Fröberg: Mycket bra val. Lille har visat sig ha en extrem fingertoppskänsla när det gäller att hitta och förädla talanger. Han kommer definitivt få chansen där – nu är det upp till honom att ta den.

Mikael Österdahl: Det är ett modigt val, tycker jag. Det hade varit väldigt enkelt att stanna i United för tryggheten och pengarna. Jag hoppas att det går bra för honom!

Marcus Beijar: Man kan väl tycka en hel del om det. Dels är det ett rätt oortodoxt klubbval för en ung engelsk spelare, dels är det inte den storklubb man hade farhågor om att han skulle välja då/om han väl skulle gå. Å andra sidan kan det ju förstås vara så att han fått vissa löften och gillat klubbens upplägg för honom. Då kan det vara ett klokt val.

Gustav Brinck-Larsen: Bra och rimligt. Boavista och Portugal kan nog vara bra för honom det här året, och Lille rimligt om ett år eller så. Så det är ett smart val.