Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Sancho reser till Schweiz med Dortmund; Inter vill värva Smalling

Vi har kommit till Borussia Dortmunds påhittade deadline day för Jadon Sancho. Engelsmannen fanns förstås med när Dortmund idag reste till Schweiz för försäsongsläger.

Förutom Sancho så handlar silly season-biten idag om Chris Smalling. Dessutom blir det idag information om träningsmatcher för damlaget och U23 samt lite smått inför FC Köpenhamn.

Sancho med till Schweiz

Borussia Dortmund reste idag till Schweiz för sitt försäsongsläger. Med på planet var förstås Jadon Sancho. Han är ju kontrakterad av klubben. Som vi vet har Dortmund satt en deadline för en försäljning av spelaren till idag. Men att en affär ska slutföras idag är förstås inte alls troligt. Betyder det att hoppet är förlorat? Givetvis inte.

Vi kan emellertid vänta oss mer information under dagen. Detta då Dortmunds sportchef Michael Zorc förväntas prata med media och att Sancho blir ett ämne för diskussion är självklart.

Enligt Miguel Delaney på Independent, som har en tendens att emellanåt svinga vilt, kan det krävas att Sancho själv begär att få lämna Dortmund om det ska bli ett klubbyte för honom i sommar. Delaney menar att klubbarna fortfarande inte är eniga om övergångssumman. Dortmund vill ha 120 miljoner euro, en värdering United menar är orealistisk under coronakrisen. Skillnaden mellan klubbarna ska emellertid bara vara 10 miljoner euro, så månne går en lösning att finna.

Det må vara Dortmunds deadline day men det enda som kan stoppa fortsatta rykten är om en affär faktiskt blir av.

Inter vill värva Smalling

Chris Smalling är det nya namnet för Inters försvar. Det menar Sportmediaset. United uppges begära 25 miljoner euro (varav 5 miljoner i klausuler) för försvararen, en värdering Roma inte var villiga att möta.

Det är väntat att Diego Godín och/eller Milan Skriniar kommer att lämna Inter och Antonio Conte ska ha identifierat Smalling som rätt man att ersätta. United och Inter har en bra relation sedan Inter värvat Romelu Lukaku, Ashley Young och Alexis Sánchez det senaste året. 

Damlaget mötte Glasgow City

Manchester Uniteds damlag spelade igår sin första träningsmatch inför säsongen 2020/21. Glasgow City gästade Leigh Sports Village men hur det gick har allmänheten inte fått veta. Vi vet emellertid att tevekameror fanns på plats, så det kan tänkas att MUTV visar höjdpunkter vid ett senare tillfälle.

Damlaget kommer givetvis att spela fler matcher inför säsongen, bland annat har det varit snack om en match mot Liverpool. Tyvärr verkar det emellertid som att vi i bästa fall får nöja oss med väldigt bristfällig information.

Träningsmatcher för U23

För U23 drar träningsmatchandet igång på onsdag, då United möter Salford City. Totalt är sju matcher inplanerade för laget, de flesta mot seniorlag, detta bekräftas på Uniteds hemsida.

  • Onsdag 12 augusti: Salford City
  • Tisdag 18 augusti: Swindon Town
  • Lördag 22 augusti: Morecambe
  • Tisdag 25 augusti: Stoke City U23
  • Fredag 28 augusti: Macclesfield Town
  • Tisdag 1 september: Doncaster Rovers
  • Lördag 5 september: Everton U23

United hoppas kunna delta i EFL Trophy den här säsongen också men där är inget ännu bekräftat.

MUTV kommer visa höjdpunkter från vissa av träningsmatcherna vid senare tillfälle.

Träning inför ikväll

Igår kväll fick Manchester United känna på Stadion Köln där Uniteds avslutande matcher i Europa League kommer att spelas. Ikväll 21.00 vankas kvartsfinal mot FC Köpenhamn och om det går bra får vi återvända till arenan för semifinalen på söndag. Även finalen spelas i Köln.