Klart: United möter Sevilla i Europa Leagues semifinal

På söndag spelar Manchester United semifinal i Europa League, och ikväll blev det också klart vilka som kommer stå för motståndet då spanska Sevilla slog ut Wolverhampton med 1-0, i en match som såg ut att gå mot förlängning men som till slut avgjordes i matchminut 88.

Argentingaren Lucas Ocampos blev stor matchhjälte, då han efter en kort hörna lyckades skarva in bollen bakom Rui Patricio i Wolvesmålet. Tidigt i matchen hade Raul Jimenez brännt en straff för engelsmännen, men i övrigt var det Sevilla som hade flest chanser (6-3 i skott, varav 5-2 på mål) och spanjorerna hade dessutom hela 73 % av bollinnehavet.

Historiken mot Sevilla

Sevilla är något av Europa League-specialister. Ja faktum är att de är turneringens mest framgångsrika lag genom tiderna, även när man räknar in UEFA-cupen i resultaten, då man har stått som segrare fem gånger; 2006, 2007, 2014, 2015 och 2016. Detta är också samtliga gånger klubben nått final i turneringen.

Manchester United och Sevilla har bara mötts två gånger i tävlingssammanhang, matcher som vi Unitedfans inte med någon värme. Det var i Champions League-slutspelet 2018 som klubbarna lottades mot varandra i åttondelsfinalen, en lottning som på förhand var en av de bättre som United kunde få. Den första matchen spelades på bortaplan och slutade 0-0 och var en synnerligen dålig tillställning (David de Gea tvingades göra en bra insats), men oavgjort borta och vinst hemma brukar ju var ett gångbart recept i Europaspel.

Sevilla, och i synnerhet Wissam Ben Yedder, ville dock annat på Old Trafford. Ben Yedder byttes in i minut 72, en minut senare satte han 1-0 och fem minuter efter det gjorde han dagens andra mål. United hade då tolv minuter på sig att göra tre mål, något man så klart inte mäktade med. Romelu Lukaku satte en reducering med sex minuter kvar, men närmare kom inte United.

Dessa är de enda tävlingsmatcherna lagen emellan hittills, så United har minst sagt revansch att utkräva.