Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba bestämmer sig snart; Twitters ursäkt; Reservlagsmatch

Det blir smått och gott i torsdagens nyhetssvep där vi bland annat får veta att Paul Pogba kommer att bestämma sig efter Europa League ifall han kommer skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United. 

Det blir även en del om spelschemat, Twitter ber om ursäkt till Phil Jones och att Ethan Hamilton hittat ny klubb.

Paul Pogba bestämmer sig efter Europa League

Det har varit lite snack ett tag om att Paul Pogba ska skriva på nytt kontrakt med Manchester United.

Och enligt ibland vilt chansande Sky Sports ska kontraktsförhandlingarna tas upp efter Europa League. Just nu har Pogba ett år kvar på kontraktet, men där Manchester United kan utnyttja ett optionsår.

27-åringen sägs vara villig att skriva på en förlängning och han ska nu vara lycklig att vara i Manchester.

 

Lagmanagern uttalar sig om Sancho

Det ser ut att bli allt svårare för Manchester United att få loss Jadon Sancho från Borussia Dortmund. Enligt journalisten Patrick Berger har Sebastian Kehl, lagmanager i Borussia Dortmund sagt följande:

”Det är viktigt att ha fått klarhet i situationen. Vi vet om att Jadon är attraktiv men han är också väldigt viktig för oss. Han ger laget de där lilla extra. Vi är glada över att han stannar”. 

Twitter ber om ursäkt till Phil Jones

Det minst sagt klumpiga och dåliga beteendet från Twitter kom under onsdagen. Sociala medier-plattformen lanserade en ny tjänst och man gjorde reklam för det och hånade samtidigt Phil Jones.

Tweeten tolkades som att Phil Jones hånades och enligt The Telegraph tog Twitter också avstånd från sin egna tweet under kvällen. Detta efter att Manchester United själva hade anmält tweeten. Även Phil Jones agent, John Colquhoun hörde av sig till Twitter i ärendet.

Twitter bad sedan om ursäkt och en talesperson för företaget kommenterade ärendet:

”Vi ville visa upp en ny produktion, en sorts konversationskontroll, vilket tillåter att man kan välja vilka som replikerar till en. Det var inte vår mening att det skulle skapa ilska och vi insåg vårt misstag och vi raderade omedelbart tweeten”. 

Spelschema släpps nästa vecka

Trots att nuvarande säsong fortfarande är igång ska nästa års Premier Leagues spelschema släppas i nästa vecka. Enligt trovärdige Simon Stone är det stora logistiska problem då både Manchester United och Manchester City fortfarande är kvar i europaspelet. Om någon av klubbarna lyckas vinna sin europeiska cup ska man spela Europeiska Supercupen i Budapest 24 september.

Enligt Premier League själva kommer första matchdagen att vara 12 september och säsongen kommer att ta slut 23 maj. Som väntat är det alltså ett mer komprimerat schema, vilket får konsekvenser för cupspelet som vi tidigare rapporterat om. Det blir inga omspel i FA-Cupen och det blir bara enkelmöte i Ligacupen.

Även The Championship har släppt sina datum när ligaspelet startar och de startar samma dag som Premier League men avslutar ett par veckor tidigare. Men de har förvisso play-off möten att spela också.

Reservlaget förlorade

Vi har knapphändiga uppgifter på Uniteds reservlags första träningsmatch. Men match ska det ha varit. Och förlust blev det mot Salford City.

Matchen spelades i 3 x 30 med många byten och United förlorade med 2-1 trots att Mark Helm ska ha gjort mål för United på frispark.

Ethan Hamilton har hittat ny klubb

I somras gick Ethan Hamiltons kontrakt ut och han har varit på jakt efter en ny klubb. Under torsdagen blev det klart att det blir Peterborough United, som tränas av Sir Alexs son som har skrivit på ett tvåårskontrakt med 21-åringen.

Efter att ha varit i truppen några gånger under José Mourinhos tid i Manchester United har Hamilton varit på några halvmisslyckade utlåningar i Rochdale, Southend och Bolton.

Vad Pogba egentligen menade

Det ska väl nämnas. Paul Pogba hintade för ett par dagar sedan att någonting skulle hända dagen efter. Han gick förvisso senare under kvällen ut med informationen att det inte handlade om något fotbollsrelaterat. Men oavsett vad så blev man lite spänd på vad det egentligen var. Och nu har informationen om vad det handlar om kommit.

Det är att Paul Pogba gått med i ett Call of Duty lag. Om ni nu är intresserade ”joinar” han Verdansk FC.