Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi är inte nöjda än

Embed from Getty Images

Manchester United befinner sig sedan en vecka tillbaka på tysk mark då Europa Leagues slutspel nu ska avgöras. Inför morgondagens semifinalmöte med Sevilla har Ole Gunnar Solskjaer, tillsammans med Bruno Fernandes, mött pressen för att svara på diverse frågor. 

I artikeln följer därefter ett nyhetssvep som bland annat behandlar ett nyförvärv, som ännu inte bekräftats av United. Vidare blir det några rader om vilka spelare som troligtvis inte har någon framtid i klubben.

Solskjaers presskonferens

Nedan har vi sammanställt vad norrmannen och portugisen hade att säga under den smått havererade digitala presskonferensen.

  • Om förberedelser: ”Vi har haft ett par bra dagar med återhämtning och förberedelser nu. Inte ofta vi har haft sex dagars vila mellan matcherna på sistone. Vi är redo både fysiskt och mentalt. Än är vi dock inte nöjda, vi vill gå ännu längre. Viktigt att starta matchen bra. Mot bra lag är det viktigt att hitta rätt direkt.”
  • Fernandes om jämförelse med Cantona: ”Kul för min del att jämföras med de namnen. Cantona var en fantastisk spelare som gjorde mycket för den här klubben, men jag måste göra mycket mer för att bli jämförd med honom. Att komma till Manchester för mig handlar om att vinna titlar.”
  • Om Sergio Romero: Sergio är i en unik situation. Han spelar i samma lag som den bäste målvakten de senaste tio åren. Men det säger mycket om Sergios professionalism och kvaliteter. När han väl spelar gör han det bra.”
  • Fernandes om acklimatiseringen: ”Kan inte säga att det varit lätt, men det var enklare eftersom alla hjälpte mig väldigt mycket. Jag har spelat i Italien innan, så jag visste hur det var att komma utomlands. Premier League är självklart annorlunda, men jag känner stöd från alla runtomkring mig.”
  • Om avgörande moment: ”När du kommer till semifinal spelar du mot bra lag. Det är dags för stora spelare att steppa upp. Det är små marginaler som avgör nu. Vi har också erfarit att det är smärtsamt att förlora en semifinal (Chelsea FA-cupen).”
  • Om framtiden: ”Inga farhågor inför nästa säsong. Det här är det enda sättet vi kunde avsluta säsongen på och för supportrarna tror jag det har varit uppskattat och viktigt att kunna se matcherna på tv. Det här har nästan blivit som en försäsong inför vad som komma skall.”
  • Om Sevilla: ”Det är ett välorganiserat lag, aggressiva, bra presspel, och duktiga individualister. Vi måste vara kreativa och steppa upp i de avgörande momenten.”

Presskonferensen i sin helhet finns att ta del av här.

Lovande serb på ingång?

Embed from Getty Images

Trots att United officiellt inte har bekräftat något ännu tyder det mesta på att man gjort sin första värvning det här fönstret. Spelaren det handlar om är Partizan Belgrads ytterspringare, Filip Stevanovic, endast 17 år gammal. Enligt spridda uppgifter kommer United betala €12 miljoner för Stevanovic.

Dealen ska dessutom vara den att yttermittfältaren kommer bli direkt utlånad till sin gamla klubb och spela nästkommande säsong även där, för att därefter ansluta till United.

Faktum är att Stevanovic redan har känt på Old Traffords gräsmatta, detta efter att Partizan Belgrad mött United i Europa Leagues gruppspel i höstas.

Vi ska givetvis brasklappa för att affären ännu inte är helt i hamn, trots att flera medier under gårdagen rapporterade att så var fallet. Under lördagseftermiddagen kom bland annat uppgifter där Partizans vice president menade att ”förhandlingar pågår” men att ingenting är överenskommet med någon klubb. Spelaren i fråga har givetvis ögonen på sig från annat håll också, där franska Lyon är en intressent.

Utrensning

Att Solskjaer vill sätta sin egen prägel på detta Manchester United råder ringa tvivel om. Norrmannen känns både tydlig med vad han vill få in, men även göra sig av med. Rapporter gör nu gällande att 47-åriingen vill skeppa iväg ett gäng spelare, däribland Andreas Pereira (som verkar vara närmast dörren), Jesse Lingard, Phil Jones, Marcos Rojo, och Chris Smalling. Vad gäller den sistnämnde väntas dessutom Roma komma med ett nytt bud för att knyta åt sig mittbacken permanent, detta uppger italienska medier. 

Vidare kommer även Sky Sports med uppgifter om att Newcastle ska vara intresserade av Smallings tjänster…

https://twitter.com/SkySports_Keith/status/1294649374304358400

 

Enligt The Times kommer både Pereira tillsammans med Tahith Chong lämna klubben inom de närmaste veckorna. I Chongs fall handlar det sannolikt om en utlåning, där Werder Bremen uppges visa intresse. I Pereiras fall nämns Benfica som en potentiell destination, men där även tyska och spanska klubbar övervakar brassens situation. 24-åringen har tidigare varit utlånad till både Granada och Valencia.

Nya domare

Nästa säsong kommer vi få stifta bekantskap med två nya domare i Premier League. Under gårdagen bekräftade man att Darren England och Robert Jones har flyttats upp till högstaligan. Bägge gjorde sina Premier League-debuter förra säsongen, men ingår nu i den så kallade Select Group 1, där de mest kvalificerade befinner sig.

De assisterande domarna James Mainwaring och Tim Wood har även dem blivit uppflyttade till Select Group 1.

Alternativ till Sancho

United trycker på för att värva Jadon Sancho, men Borussia Dortmund står på sig och menar att affären är död. Solskjaer sägs nu backa Uniteds transferkommitté att lägga krut på andra alternativ, så länge Sancho-affären står still.

Bayern Münchens Kingsley Coman och Barcelonas Ousmane Dembele nämns som tänkbara alternativ. Solskjaer ska ha sagt till Ed Woodward att inte titta längre än på det andra alternativet, men med tanke på att ytterpositionen till höger varit en svag länk i många år nu, menar ändå norrmannen att det är värt att titta på alla rimliga lösningar.

Hela artikeln finns att ta del av på Standard. 

U18 tog storseger

Uniteds U18-lag körde under dagen igång med sin försäsong, och det blev minst sagt en bra start. Preston besegrades med hela 5-0.

Målskyttarna i matchen: Noam Emeran (2), Rhys Bennett, Zidane Eqbal, Joe Hugill.