Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Aliou Traore lånas ut till Caen

Embed from Getty Images

Manchester United inledde veckan med att meddela att man lånar ut reservlagsspelaren Aliou Traore till franska Caen. Någon desto större chock kom nyheten inte som då den senaste veckans rapporter gjort gällande att en utlåning var på gång. 

Aliou Traore blir näste spelare att lånas ut från Manchester United. Den 19 år gamla reservlagsmittfältaren återvänder till hemlandet för ett säsongslångt lån hos Caen i den franska andraligan. Redan under veckan som gick började rapporter om en utlåning till just Caen cirkulera och under måndagsförmiddagen bekräftade United nyheten på den egna hemsidan. Traore, som trivs bäst som central mittfältare, kom till United från Paris Saint Germain år 2017 och har inte hunnit göra debut i seniorlaget.

Säsongen 2019/20 blev det totalt 14 framträdanden och fyra mål i reservlagsligan. I EFL Trophy matchades Traore mot Lincoln och Tranmere. Vår redaktör Micke Österdahl konstaterade i sin genomgång av reservlaget att Traore inte helt levt upp till förväntningarna och kanske är en utlåning det som behövs för att ta nästa steg.

Caen, eller Stade Malherbe Caen om ni så vill, slutade på 13:e plats i Ligue 2. Placeringen fastställdes efter att säsongen avbrutits på grund av Covid 19-pandemin.

Vi önskar Aliou Traore lycka till den kommande säsongen!