Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Henderson tackar Sheffield; PSG intresserade av Dalot; Damlaget dubbelvärvar stort?

I ett tidigt nyhetssvep kan vi konstatera att Dean Henderson inte kommer spela i Sheffield United nästa år, efter hans tack och hej då-meddelande på sociala medier. Utöver det ryktas det att Uniteds damlag kommer göra två riktiga storvärvningar, att Diogo Dalot kommer lämna för PSG (eller Everton), vi har ett resultat från U23-lagets träningsmatch och så slutligen Dagens Sancho.

Vi rekommenderar er också att hålla utkik på Muss här under förmiddagen, då nästa säsongs spelschema släpps om bara en liten stund.

Henderson tackar Sheffield

Uniteds Dean Henderson har haft två lyckade säsonger på lån i Sheffield United, men en tredje blir det inte. Igår kväll postade han ett ”tack för den här tiden”-meddelande på sina sociala medier.

Han tackar de sedvanliga i form av tränarstaben, lagkamraterna och så klart fansen, och avslutar med ”Once a blade, always a blade”.

Vart han spelar nästa säsong är i nuläget oklart. Som vi rapporterade om igår pratas det om ett nytt kontrakt med United, vilket skulle ge honom en enorm lönesumma, särskilt för en spelare som inte ens gjort sin Uniteddebut.

PSG för Dalot?

Diogo Dalot har minst sagt haft det tufft under Ole Gunnar Solskjaer, särskilt den senare tiden då norrmannen trots tolv spelare på bänken i Europa League-matcherna mot FCK och Sevilla inte fann plats för portugisen där. Aaron Wan-Bissaka är solklart förstaval som högerback, med Tim Fosu-Mensah som nummer två och även Brandon Williams är före Dalot i kön.

Nu rapporterar O Jogo, här via Sport Witness, att Dalot är på väg att lämna och att Paris Saint-Germain skall vara en av de intresserade klubbarna, med Everton den andra som nämns. Enligt artikeln skall PSG ha ”tänkt på honom” och Carlo Ancelotti i Everton skall vara intresserad av en högerback som också kan spela som en tredje mittback ibland. Varför någon då tänker på namnet Diogo Dalot är ju dock obegripligt, då killen mer eller mindre saknar försvarsförmågor.

Någon tänkt övergångssumma nämns inte.

Damlaget dubbelvärvar stort?

Under gårdagskvällen kom rykten om att Manchester Uniteds damlag är på väg att värva två amerikanska spelare, och det är spelare som verkligen skulle gå in och förstärka United från dag ett.

De som det pratas om är de båda mångfaldiga landslagspelarna Tobin Heath och Christen Press. Ingenting skall vara klart än, men enligt Dan Lauletta (oklart hur trovärdig han är och Meg Linehan (verkar ändå ganska trovärdig) skall det vara nära och diskussioner mellan spelarna och klubben fortsätter i positiv anda.

Både Heath och Press är oerhört rutinerade spelare med dubbla VM-guld på meritlistan, bland mycket annat.

Tobin Heath

Heath är född den 29 maj 1988, i Morristown, New Jersey. Tidigt i karriären var hon lite av en flyttfågel, men sedan 2013 har hon tillhört Portland Thorns i den amerikanska ligan. Innan dess spenderade hon ett år i Paris Saint-Germain.

Hon slog sig in i det amerikanska landslaget redan 2008 och har sedan dess gjort 168 landskamper och 33 mål. Redan sitt första år med landslaget blev hon olympisk mästare, något hon även blev 2012. I VM-sammanhang var hon med och tog silver 2011 innan det blev VM-guld 2015 och 2019. 2016 blev hon också vald till USA:s bästa fotbollsspelare för året, hon var även nominerad till samma sak 2018.

Hon är en extremt teknisk spelare som gärna utmanar försvararna från en kantposition. Tidigt i karriären fick hon ett rykte om att vilja tunnla sina motspelare, och hon har en spelstil som ibland kan gränsa mot arrogans. Hennes styrka är dock att med sin teknik och sitt ryck ta sig förbi som motståndare.

Christen Press

Press är född den 29 december 1988, i Los Angeles, Kalifornien. Hon är en renodlad anfallare som gör många mål, och skulle troligen vara tänkt för en central anfallsposition i United, även om hon också kan spela på en kant.

För den som känner igen namnet lite extra är det inte så konstigt, då hon har spelat i Sverige under ett antal år. 2012 värvades hon till Kopparbergs/Göteborg där hon under sin debutsäsong i Damallsvenskan gjorde 17 mål på 21 matcher, och också vann Svenska Cupen.

Embed from Getty Images

Till säsongen efter flyttade hon till nyblivna svenska mästarna Tyresö där det gick ännu bättre, med 23 mål på 20 matcher vilket gjorde henne till skytteligasegrare. Hon stannade även kvar vårsäsongen 2014, då blev det dock bara 2 mål på 6 matcher serien, men hon var med och ledde laget till final i damernas Champions League. Där blev det dock förlust med 4-3 mot Wolfsburg, trots att Tyresö hade ledningen med både 2-0 och 3-2.

Vårsäsongen 2018 var hon också tillbaka i Sverige och Kopparbergs/Göteborg. 4 mål på 8 matcher blev facit den gången, innan hon vände hem till USA igen, denna gång till Utah Royals som hon spelat i sedan dess.

I det amerikanska landslaget har hon spelat sedan 2013, med 58 mål på 138 matcher som facit, och har som sagt vunnit VM både 2015 och 2019.

U23-laget förlorade

United själva ville inte säga hur det gick när U23-laget träningsspelade mot Swindon häromdagen. Swindon däremot, de ville inte dölja att de vann med 2-0 efter mål av Jack Payne och Scott Twine.

Dagens Sancho

Inte en dag utan Jadon Sancho… Idag är det Mark Ogden på ESPN som hänvisar till ”källor” om att United fortfarande vill ha yttern (no shit!) men att spelarens kontrakt samt hur mycket agenten skall få verkar vara problemet. Dortmund skall ha gett United tillåtelse att förhandla kontrakt med Sancho, trots att klubbarna inte är överens, men United och spelaren skall fortfarande stå långt ifrån varandra vad gäller kontraktet.

Journalisten Fabrizio Romano däremot, som ganska ofta brukar ha rätt i sina spaningar, har vid ett flertal tillfällen tidigare skrivit att spelarens kontrakt redan skall vara mer eller mindre klart, så ryktena här spretar åt alla möjliga håll.