Resultat (U23): Huddersfield Town – Manchester United 3-3

I en mycket underhållande försäsongsmatch spelade Manchester Uniteds U23 3-3 mot Championshiplaget Huddersfield Town på bortaplan. Hannibal Mejbri kvitterade sedan Huddersfield vänt tvåmålsunderläge till ledning. Mark Helm och matchens lirare Anthony Elanga blev också målskyttar för United.

Huddersfield öppnade matchen bäst men det var United som skulle göra det första målet. Mark Helm snodde bollen av motståndarmålvakten och fick öppet mål. Tidigare idag blev Joel Pereira utlånad till Huddersfield och hans chanser till spel lär ha stärkts av Hamers tavla.

Bara ett par minuter senare utökades ledningen, efter ett superbt fotbollsmål. Mittback Di’Shon Bernard drev framåt och måttade en utmärkt djupledspassning till Anthony Elanga. Den svenska anfallaren kliver in framför sin försvarare och avslutar sedan behärskat.

Huddersfield skulle komma tillbaka till 2-2 före paus. Först på en frispark som Jacob Carney borde ha räddat och sedan efter ett anfall där Ethan Laird och Teden Mengi försvarade dåligt.

Det skulle även bli ett ledningsmål för hemmalaget, då Koroma fick för stort utrymme och måttade ett tungt skott.

United skulle emellertid få det sista ordet. Elanga gjorde det bra längs kanten och hittar Arnau Puigmal som gör det briljant då han serverar Hannibal Mejbri, som i sin tur lurar försvararen och trycker in bollen i nät.

Sammantaget en mycket bra insats av United i en underhållande match. Spelmässigt höll vi jämna steg med Huddersfield och min känsla är att vi var det marginellt bättre laget. Värt att komma ihåg är att vi alltså mötte ett Championshiplag och ställde upp med idel tonåringar i startelvan.

Ethan Galbraith gjorde en mycket bra match på mittfältet. Att Dylan Levitt och James Garner lämnar på lån är nästan givet. Blir Galbraith kvar i klubben får han då en ledande roll i reservlaget.

Bäst i United tycker jag ändå att vår svenska anfallare Elanga var. Han visade tecken på att han nu är redo att bli en ledande spelare i U23.

Huddersfield Town – Manchester United U23 3-3 (2-2)

Träningsmatch, 29 augusti

0-1 (15) Mark Helm
0-2 (18) Anthony Elanga (Bernard)
1-2 (23) Pritchard
2-2 (33) Bacuna
2-3 (60) Koroma 
3-3 (73) Hannibal Mejbri (Puigmal)

Uniteds lag: Carney; Laird, Mengi, Bernard, Devine (Bejger 78); Garner, Levitt, Galbraith; Helm (Puigmal 55), Mejbri, Elanga

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS