Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga rykten: Ajax har accepterat Uniteds bud på Donny van de Beek

Artikeln uppdaterad 23.03.

Det ser ut att hända saker kring Donny van de Beek och Manchester United. Från att det tidigare idag uppgavs att United hade ett konkret intresse för spelaren kom under kvällen trovärdiga källor med rapporter om att United förväntar sig att göra klart övergången tidigt i nästa vecka, och nu vid 23-tiden twittrade så Fabrizio Romano sitt ”Here we go” vilket är ett tecken så gott som något om att övergången är på gång.

Det Romano skriver är att United under söndagskvällen skickade över sitt officiella bud till Ajax, och att det accepterades utan förhandling. 40 miljoner euro plus klausuler är vad Romano skriver som summa, klausulerna är troligen på runt 5 miljoner euro om vi ser till vad som rapporterats tidigare under kvällen. Pappersarbetet och den obligatoriska läkarundersökningen skall göras klart i nästa vecka, exakt dag ej specificerad.

 

Från tidigare under kvällen

Det är den normalt sett trovärdige holländske journalisten Mike Verweij som för bara en liten stund sen twittrade ut att (fritt översatt med hjälp av Google Translate) ”Donny van de Beek är muntligen överens med Manchester United om ett femårskontrakt. Ajax och Manchester är överens om en övergångssumma (med bonusar) på maximalt 45 miljoner euro”.

Vår lille favorit Fabrizio Romano var inte sen med att haka på, och bekräfter så gott som samma sak. Personliga kontraktet med Van de Beek är klart, det gäller till 2025 och enligt Romano skall United vara säkra på att man inte kommer behöva förhandla med Ajax utan att man matchar deras värdering på 40 miljoner euro med sitt första bud. Att siffrorna är olika (40 respektive 45) kan ha att göra med antingen klausuler, eller möjligen med att Romano kan ha tänkt i pund men skrivit euro. Det är oavsett inget att fästa sig på.

Medans denna artikel skrivs har också en del brittiska journalister vaknat och säger samma sak, även om vi väntar på BBC:s Simon Stone som man mer eller mindre kan se som facit då han sällan har fel kring United.

Vår artikel från i förmiddags hittar ni här:

Uppgifter: United ”konkreta” i jakten på Van de Beek