Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: United ”konkreta” i jakten på Van de Beek

Embed from Getty Images

Sent i våras blossade flertalet rykten upp som gjorde gällande att Manchester United skulle ligga bäst till i jakten på Ajax-mittfältaren Donny van de Beek. Det har sedan dess varit tyst på den fronten – tills igår kväll. Så väl holländsk som engelsk media hävdar nu, i olika grad, att United ska vara sugna på att knyta till sig 23-åringen.

Det började med att den ansedda holländska journalisten Mike Verweij, på De Telegraaf, skrev en artikel om Donny Van de Beeks framtid under gårdagskvällen. Där menade han att både Manchester United och FC Barcelona blivit ”väldigt konkreta de senaste dagarna” gällande den holländska landslagsmannen. Han skrev även att ”en övergång ser ut att vara väldigt nära”.

Därefter kom den högt ansedda Barcelona-journalisten, Gerard Romero, ut och kraftigt slog ner uppgifterna om att Van de Beek skulle vara ett alternativ för klubben i sommar. Skulle detta då betyda att informationen om United även den var falsk? Nja, troligen inte.

Journalsiten Oriol Domenech, som följer Barcelona på nära håll och sägs ha bra band till Ajax sportchef Marc Overmars, rapporterade därefter att Donny Van de Beek är ”väldigt nära att signera för Man United”, och att Barcelona snarare prioriterar Liverpools Georginio Wijnaldum.

Men, de engelska tidningarna då? Först kom Ajax tränare Erik Ten Hag ut och bekräftade att Van de Beek lämnats utanför lagets trupp till gårdagens träningsmatch mot Eintracht Frankfurt på grund av att en affär är nära för spelaren. Sedan, till sist, kom de större drakarna från öarna med uppgifter om 23-åringen.

Simon Peach och Simon Stone, som båda anses vara de mest trovärdiga journalisterna när det kommer till United, kom båda med var sin uppdatering. Båda menar kort och gott att United ”övervakar situationen”. Peachs avslutande mening talar för sig själv: ”This isn’t complete cloud cuckoo land”. Känn er fria att översätta själva!

Den ansedda transfer-gurun Fabrizio Romano kom även han med en uppdatering. Och det en mer matnyttig sådan. Bland annat menar han att United är i kontakt med holländarens agenter och att han scoutats i flera månader.

”Han ses som en möjlighet, men Ajax väntar fortfarande på att ta emot ett officiellt bud”, skriver han.

Vidare menar Romano att Van de Beek ”skulle älska att komma till Premier League”, samt att Ajax kommer låta honom gå om någon klubb matchar deras värdering på 40 miljoner euro. Han avslutar även med att säga, i en annan tweet än nedan, att relationen mellan United och Ajax är ”utmärkt”.

Därefter har flera engelska tidningar hakat på uppgifterna. Däribland Manchester Evening News och The Telegraph. Den sistnämnda skriver bland annat att United har ett större intresse i spelaren, men att klubben har dämpat ryktena om att en övergång skulle vara väldigt nära.

Tidningen skriver dessutom att Ajax skulle vilja ha färdigt en försäljning innan deras ligasäsong drar igång den 13 september – även om köpande klubbar givetvis vet om att det går att göra affärer fram till fönstret stänger den 5 oktober.