Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blickarna riktas mot Upamecano; United sena in i kampen om Thiago

I dagens nyhetssvep får ni läsa om transfers, där bland annat Dayot Upamecano och Thiago Alcantara nämns. Vi går även igenom vilka positioner som sägs vara prio härnäst.

Vi får även en uppdatering om hur det gått för damerna i genrepet mot Liverpool.

Blickarna riktas mot nya transfermål

värvningen av Donny Van de Beek av allt att döma ser ut att bli officiell under veckan, riktar nu United blickarna mot andra positioner och transfermål. Detta menar The Times Gary Jacob. Mittback, högerytter och anfallare ska vara de positioner som prioriteras härnäst.

Ole Gunnar Solskjaer sägs dock behöva trimma sin trupp för att detta ska bli verklighet, där både Jesse Lingard och Andreas Pereira nämns som potentiella spelare som kan få flytta på sig.

Upamecano på Solskjaers lista?

Vi nämnde just att Ole Gunnar Solskjaer sägs vilja ha in en ny mittback under sommaren. Mark Ogden, på ESPN, menar att RB Leipzigs stjärna Dayot Upamecano ska vara huvudmålet. Den franska 21-åringen förlängde sitt kontrakt med den tyska klubben nu under sommaren efter ihärdiga flyttrykten. Det ska dock mest ha varit för att höja lönen och sedan låta honom lämna nästa sommar – precis som klubben gjorde med Timo Werner för ett år sedan.

Upamecano ska ha haft en utköpsklausul på 60 miljoner euro som nu är bortplockad, vilken har ersatts med en likadan klausul som träder i kraft nästa sommar på 42 miljoner euro. Enligt Ogden vill däremot Solskjaer värva fransmannen redan i det här fönstret.

Thiago fortsatt möjlig?

Thiago Alcantara har länge känts väldigt nära en flytt till Liverpool från Bayern München. Spanjoren, som ryktades till United under David Moyes sejour i klubben, har ett kontrakt som löper ut nästa sommar. Bayern sägs kräva 30 miljoner euro för mittfältarens tjänster, vilket Liverpool i sin tur inte verkar vara helt sugna på att betala just nu.

Den norska journalisten Jan Aage Fjörtoft menar att Liverpool möjligtvis behöver sälja för att kunna köpa Thiago, och att United nu gett sig in i kampen – men det i senaste laget. Chansen finns dock, menar Fjörtoft.

Mållöst för damerna

Manchester Uniteds damer kryssade, 0–0, i genrepet mot Liverpool. På söndag spelas ligapremiären mot Chelsea!