Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Upamecano stannar; Romero på väg bort; Van de Beeks ryktade tröjnummer

Embed from Getty Images

I dagens nyhetssvep får ni läsa om transferrykten. Bland annat nämns Dayot Upamecano och Thiago Alcantara som fortsatt verkar intressera Solskjaer. Åt andra hållet verkar Chris Smalling, Phil Jones och Sergio Romero vara på väg bort från klubben. Vi får även ta del av vilket tröjnummer som Donny van de Beek ryktas ha valt i Manchester United.

Dayot Upamecano

Den franske mittbacken skrev i slutet av juli på ett nytt treårskontrakt med RB Leipzig. I det nya kontraktet finns det en utköpsklausul på 50 miljoner euro. Den klausulen börjar dock inte gälla förrän nästa sommar så om Manchester United vill värva honom nu lär de få betala mer än så.

Enligt vanligtvis mycket trovärdiga Christian Falk lär det dock inte bli någon övergång för mittbacken den här sommaren.

Inte heller Fabrizio Romano tror på en flytt till Manchester United i sommar.

James Cooper på Sky Sports är också han inne på samma spår.

Thiago Alcantara

Att Thiago är påväg bort från Champions League-mästarna har nog inte många missat. De senaste dagarna verkar United ha fått upp intresset för spanjoren men Liverpool är fortsatt favoriter till att säkra hans signatur. Manchester United har ännu inte varit i kontakt med Bayern München om en potentiell affär.

Med tanke på värvningen av Donny van de Beek är enligt ESPN Thiago inte en prioritet för Manchester United. Jadon Sancho förblir också högsta prioritet enligt samma källa.

Sergio Romero

Dean Henderson kommer som det ser ut inte att bli utlånad nästa säsong. Han kommer att stanna kvar i klubben och konkurrera med David De Gea om platsen som förstemålvakt. Det betyder att Sergio Romero numer får se sig som tredjemålvakt och det verkar inte vara något som han är särskilt sugen på. Enligt Laurie Whitwell på The Athletic sägs Aston Villa vara intresserade av den argentinska målvakten.

Phil Jones

Den ständigt skadeförföljde mittbacken gjorde endast åtta framträdanden under den förra säsongen. Trots att han under förra året skrev på ett nytt kontrakt ser det ut som att engelsmannen är påväg bort från Manchester United efter nio år i klubben. Enligt den norske journalisten Fredrik A. N. Filtvedt är Newcastle intresserade av mittbacken.

Enligt samma tweet närmar sig Chris Smalling en flytt till Roma vilket vi skrivit om tidigare. Filtvedt som tidigare varit välinformerad kring affärer rörande Manchester United hävdar också att Upamecano är på önskelistan för Solskjaer.

Donny van de Beeks tröjnummer

Ännu är inte holländaren presenterad av Manchester United. Redan nu rapporteras det dock om att mittfältaren ska ha valt sitt tröjnummer. Det sägs bli nummer 34 som kommer att pryda mittfältarens rygg, en hyllning till hans vän och förra lagkamrat Abdelhak Nouri som för tre år sedan ådrog sig hjärnskador efter att ha fallit ihop på planen under en träningsmatch.

Harry Maguires debutsäsong i siffror