Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: McTominay som mittback

Tre Unitedspelare har varit involverade i landslagsspel ikväll. Donny van de Beek och Scott McTominay medverkade i sina länders första Nations League-matcher i den här omgången av turneringen, och Ethan Galbraith spelade U21-EM-kval med sitt Nordirland.

Van de Beek

Uniteds nyförvärv började på bänken i Hollands hemmamatch mot Polen i Nations League. Holländarna dominerade matchen totalt, men det blev bara ett mål. Det gjordes av Steven Bergwijn efter 61 minuter, och 13 minuter efter det byttes Van de Beek in mot just Bergwijn.

Att Van de Beek var involverad i matchen innebär att han inte behöver sitta i hemmakarantän när han kommer till England.

McTominay

Scott McTominay fick spela i en något ovan roll ikväll, då han startade som höger mittback i en fembackslinje. Han blev kvar på matchen hela vägen igenom, och hans Skottland tog ledningen på straff strax före halvtid, men Eran Zahavi kvitterade för Israel med dryga kvarten kvar.

Enligt liverapporteringen från BBC var matchen tämligen tam fram till slutet av den första halvleken då det hettade till med israelisk jättechans följt av Skottlands straff. I andra halvlek skall Israel ha varit bättre, och kvitteringen välförtjänt.

Galbraith

Nordlirlands U21-landslag spelade under tidiga kvällen bortamatch mot Malta i kvalet till U21-EM. De kommer inte nå mästerskapet, men lyckades i alla fall vinna idag med 2-0. Ethan Galbraith spelade enligt rapporterna hela matchen som en av tre innermittfältare, men var inte direkt inblandad i något av målen.

Morgondagen

Elva Unitedspelare är i nuläget iväg på landslagsuppdrag, exakt vilka spelare det är kan ni läsa om här. Imorgon kan fem av dem få speltid.

Lördag 5 september:

  • 18.00: Island – England (Nations League) [Greenwood, Henderson]
  • 20.45: Sverige – Frankrike (Nations League) [Lindelöf mot Martial]
  • 20.45: Portugal – Kroatien (Nations League) [Fernandes]