Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Uppgifter: Tobin Heath och Christen Press klara för Manchester United

Embed from Getty Images

Det har ryktats om det ett tag, men nu börjar allt peka mot att Tobin Heath och Christen Press spelar i Manchester United den kommande säsongen. Enligt journalister på andra sidan Atlanten ska bägge ha skrivit på säsongslånga kontrakt. 

Imorgon söndag inleder Manchester Uniteds damer ligaspelet med match mot Chelsea. Man gör det med trupp som förstärkts med bland andra Ivana Fuso och Ona Batlle, men utan de där riktigt stora namnen. Snart kan det bli ändring på det. Jonathan Tannenwald, journalist på The Philadelphia Inquirer, menar nu att Tobin Heath och Christen Press bägge är klara för Manchester United. Duon har varit bofasta i det amerikanska landslaget och var med om att vinna VM-guld ifjol.

2020 års upplaga av den amerikanska ligasäsongen är inställd och lagen kommer istället att spela något av en höstserie där varje lag spelar fyra matcher var under september och oktober. Det är förstås de stora osäkerheterna kring ligaspelet i stort och de få matcherna som gör att spelare i USA söker sig över Atlanten i jakt på speltid. Heath tillhör för närvarande Portland Thorns medan Press representerar Utah Royals FC.

Tannenwald menar att de kontrakt som undertecknats sträcker sig över hela den engelska ligasäsongen, vilket skulle medföra att duon inte spelar i USA före nästa års OS-turnering (om den nu blir av). Rykten gjorde gällande att en presentation av spelarna skulle ske redan på fredagen, men det råder viss oklarhet kring om huruvida de landat i Manchester eller inte. De engelska karantänreglerna medför därtill att de bägge anfallarna måste hålla sig isolerade i 14 dagar vid ankomst.

I Heath och Press skulle United få två synnerligen vassa anfallsspelare. Bägge har hunnit fylla 32 år och skulle därmed också bidra med rutin och en vinnarmentalitet som saknades i mötena med de bättre lagen ifjol.