Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: De Gea höll tätt i spansk storseger

Embed from Getty Images

Under söndagen representerade endast tre United-spelare sina landslag. Dessa var Daniel James och Dylan Levitt för Wales och David De Gea för Spanien. Den sistnämnde fick både hålla nollan och bära kaptensbindeln i matchen mot Ukraina.  

David De Gea

Spanien tog en planenlig seger under kvällen när Ukraina besegrades på hemmaplan och man går därmed upp i topp i sin Nations League-grupp efter att Tyskland ”bara” fått ett kryss med sig från mötet med Schweiz.

För andra matchen i rad vaktade David De Gea spanjorernas mål och några storartad insats krävdes knappast den här gången då Ukraina endast mäktade med två skott på mål. Spaniens mål stod Sergio Ramos (2), Ansu Fati, och Ferran Torres för.

Värt att notera är dessutom att De Gea fick ta över kaptensbindeln sista halvtimmen då Ramos byttes ut.

Det känns som att Luis Enrique är tydlig med att Uniteds nummer ett även är nummer ett i landslaget, före Kepa Arrizabalaga.

James och Levitt

I Wales första kvalmatch fick Dylan Levitt debutera från start på mittfältet, tillsammans med bland annat Daniel James och storstjärnan Gareth Bale. Då slog man Finland med 1-0, samma resultat blev det även mot Bulgarien i eftermiddag, men någon Levitt fanns inte med på planen. James återfanns dock i Ryan Giggs startelva och spelade hela matchen.

Ska man lita på det betyg som sattes på yttermittfältaren i den nationella tidningen, Wales Online, var det en mittemellan-insats. Där skriver man att 22-åringen hade svårt att komma in i matchen men växte sedan in mer och mer mot slutet, då även segermålet kom. Faktum är att det kom i den 94 minuten då Neco Williams nickade in bollen från nära håll.

Morgondagen

Vilka Unitedspelare som är iväg på landslagsuppdrag kan ni läsa om här. Nedan följer vilka som står på tur imorgon.

Måndag 7 september

  • 20.45: Nederländerna – Italien (Nations League) [van de Beek]
  • 20.45: Tjeckien – Skottland (Nations League) [McTominay]