Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Reading eller Luton i Ligacupens tredje omgång

Ligacupens andra och tredje omgång har idag lottats, och för United som går in i den tredje väntar nu Reading FC eller Luton Town. Matchen kommer att spelas på bortaplan.

Både Reading och Luton håller till i den engelska andradivisionen, Reading slutade förra säsong på plats 14 och Luton på plats 19. Båda lagen gick in i Ligacupens första omgång, då Reading slog Colchester med 3-1 och Luton besegrade Norwich med samma siffror. Deras match skall spelas veckan som börjar med den 15 september. United kommer sedan möta vinnarlaget runt den 23 september, exakt speltid är inte satt.

Reading

United och Reading har mötts 21 gånger genom åren i tävlingssammanhang, med 13 segrar, 7 oavgjorda och 1 förlust för United. 43 mål har gjorts, 19 har släppts in. Den enda förlusten daterar sig bak till 1927, vilket var klubbarnas femte möte, och före det hade dessutom tre av de oavgjorda resultaten kommit. På de 16 senaste mötena har United alltså 12 segrar och 4 oavgjorda.

På 2010-talet har klubbarna mötts fem gånger, tre i FA-cupen och två i Premier League. United har vunnit alla dessa matcher.

Luton

Mot Luton har United inte ett helt olikt facit som mot Reading, om än med några fler förluster. På klubbarnas 39 möten har United 28 segrar, 7 oavgjorda och 4 förluster. Särskilt hemma har United dominerat sönder Luton, med 18 segrar och 1 förlust, vilket med enkel matematik ger att vi på bortaplan har 10 segrar, 7 oavgjorda och 3 förluster där.

Senaste mötet klubbarna emellan var ett tag sedan, närmare bestämt i april 1992 när lagen möttes i vad som då hette Division 1. Den matchen slutade 1-1, innan dess hade United 8 raka segrar i början av 90- och slutet av 80-talet.

Lottningen i sin helhet

Omgång två skall alltså spelas före tredje, vilket gör att enda matchen vi vet exakt är Leicester mot Arsenal. Så här blev lottningen i sin helhet.

Bradford/Lincoln – Liverpool
Bristol City/Northampton – Burton/Aston Villa
Morecambe/Oldham – Newcastle/Blackburn
Reading/Luton – Manchester United
Derby/Preston – Brighton/Portsmouth
Ipswich/Fulham – Rochdale/Sheffield Wednesday
Manchester City – Bournemouth/Crystal Palace
Millwall/Cheltenham – Burnley/Sheffield United
Chelsea – Middlesbrough/Barnsley
Wolves/Stoke – Gillingham/Coventry
Leicester City – Arsenal
West Brom/Harrogate – Southampton/Brentford
Newport/Cambridge – Oxford/Watford
Fleetwood/Port Vale – Everton/Salford
Leyton Orient/Plymouth – Tottenham
West Ham/Charlton – Leeds/Hull