Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: McTominay är ingen mittback

Embed from Getty Images

Precis som igår var det återigen tre spelare från United som fanns med i sina respektive landslagstrupper. Dessa var Scott McTominay i Skottland, Donny van de Beek i Nederländerna, och Ethan Galbraith i Nordirland. 

Donny van de Beek

Av förklarliga skäl blev det lite extra fokus på Donny van de Beek under kvällen från undertecknad, dels för att säsongens hittills enda nyförvärv startade för de orangeklädda, dels för att Nederländerna – Italien på förhand lät som det mest intressanta mötet.

Någon sprakande tillställning blev det dock inte. Tempot var mestadels segt, men om det var något lag som var lite mer påkopplade, då var det Italien, som rättvist också vann med 1-0 efter mål av Nicolo Barella.

Van de Beek då? Tja, 23-åringen utmärkte sig egentligen inte åt endera håll. Mittfältaren, som är väldigt flexibel, användes idag i en lite mer framskjuten position och kombinerade sig stundtals fram tillsammans med Memphis Depay och Quincy Promes, men framgången uteblev för det mesta. Det som dock utmärker van de Beek är framför allt hans förmåga att hitta fina ytor mellan motståndarens försvar och mittfält. Dessvärre blev det ganska få tillfällen då han kunde vända upp och bli rättvänd.

Efter en knapp timmes spel lämnade van de Beek plats för Steven Bergwijn och det ska sägas att han precis innan hade ett av Nederländernas bästa läge till kvittering, men avslutet gick strax över ribban den gången.

Scott McTominay

Skottland lyckades till slut gnugga till sig en seger borta mot ett reservbetonat Tjeckien med 2-1. I bortalaget fanns i sedvanlig ordning Scott McTominay, som också spelade hela matchen.

Senast när laget mötte Israel spelade 23-åringen förvånande nog i backlinjen, och att döma av rapporterna från kvällens match spelade han återigen i mittförsvaret. Det verkade dock inte varit något som gick hem i de skotska stugorna, då det på sociala medier (Twitter), bland väldigt många, fastslogs att McTominay inte är något mittbacksämne.

Tur för honom, och övriga skottar, var väl då att Lyndon Dykes och Ryan Christie kunde se till att lösa tre viktiga poäng.

Ethan Galbraith

Kvällens mest anonyma bidrag stod Ethan Galbraith för då han återfanns på Nordirlands bänk under hela matchen mot Norge. Tur var väl det, då norrmännen åkte till Belfast och körde över hemmalaget. Resultatet skrevs nämligen till hela 5-1.

Som en liten fotnot kan vi i alla fall konstatera att den före detta United-spelaren, Paddy McNair, gjorde Nordirlands mål.

Morgondagen

Vilka Unitedspelare som är iväg på landslagsuppdrag kan ni läsa om här. Nedan följer vilka som står på tur imorgon.

Tisdag 8 september

  • 20.45: Danmark – England (Nations League) [Henderson]
  • 20.45: Frankrike – Kroatien (Nations League) [Martial]
  • 20.45: Sverige – Portugal (Nations League) [Lindelöf mot Fernandes]