U21: Salford City – Manchester United 0-6

Manchester Uniteds U21 bjöd på propagandafotboll när laget inledde säsongens äventyr i EFL Trophy. Salford City krossades på bortaplan i en match där segersiffrorna till slut skrevs till 6-0, efter mål av Hannibal, Arnau Puigmal, Mark Helm (2), Charlie McCann och Anthony Elanga.

Redan efter åtta minuter öppnade Hannibal målskyttet, med ett skott i nättaket.

Elanga lämnade sedan sin försvarare på efterkälken och hittade in till Puigmal i straffområdet.

Direkt efter paus punkterades matchen, då Hannibal hittade Helm med en perfekt slagen frispark.

Sedan följde tre mål på fyra minuter mitt i andra halvlek. Elanga hade lekstuga till vänster och till slut kunde McCann trycka in bollen i nät.

5-0-mÃ¥let handlade framför allt om James Garners lÃ¥nga löpning och fina passning till Helm. (Ja, det handlade väl en del om Salfords bedrövliga försvarsspel ocksÃ¥…)

Till slut fick även Elanga göra mål. Hannibal slår en djupledsboll och Elanga lämnar försvararen på efterkälken.

Sammantaget en mycket imponerande insats av ett ungt Unitedlag, där endast målvakten Nathan Bishop (som gjorde sin första tävlingsmatch som Unitedspelare) är 20 år fyllda. Laget var bra, individuellt var spelarna bra.

Den enda smolken i glädjebägaren var skadorna. Redan före avspark tvingades Lukasz Bejger kasta in handsken. Därefter blev Puigmal skadad i slutet av första halvlek och han kom inte till spel efter paus. I inledningen av andra halvlek klev så Ethan Laird.

Den förkrossande segern innebär givetvis att United toppar gruppen efter en omgång. Tvåa ligger Rochdale, som igår vann med 2-1 mot Morecambe. I nästa omgång ställs United mot Rochdale i en match som preliminärt ska spelas den 6 oktober.

Hannibal är alltså Hannibal Mejbri, som nu har valt att enbart kallas Hannibal.

Salford City – Manchester United 0-6 (0-2)

0-6 (74) Anthony Elanga (Hannibal)

Uniteds lag: Bishop; Laird (Taylor 58), Fish, Bernard, Mengi; McCann, Garner; Puigmal (Haygarth 46), Hannibal (Stanley 85), Elanga; Helm

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Uppdatering: Assist nu adderad på andra och sjätte målet, då Transfermarkt ger assist och det känns som en rimligare tolkning.