Sancho närmar sig; Rojo utmanar Lindelöf; Träningsmatch mot Aston Villa

Det har återigen hänt en del sedan igår, där fokus idag kommer mestadels handla om Jadon Sancho som verkar närma sig United. I övrigt i transfersnurran kan vi kommentera att Marcos Rojo ser ut att stanna och kanske utmana Victor Lindelöf om en plats i startelvan, Chris Smalling verkar närmare att bli klar för Roma, samt att Luke Shaw är redo inför premiären. Samtidigt har vi har även fått in en träningsmatch innan vi tar oss an Crystal Palace på Old Trafford.

Sancho överens med United?

Sancho har varit på radarn i, ja sen i vintras egentligen, och varit de flesta Unitedsupportrars drömvärvning men så har det stått stilla nu under några veckor där det kändes som att vi börjat vandra iväg från engelsmannen och att vi supportrar skulle få ställa in oss på en ersättare, men nu får vi nog tänka om. Enligt många trovärdiga källor, däribland Simon Stone, Fabrizio Romano samt James Ducker, så har United kommit ett steg närmare en övergång då lönen och agentavgifterna nu ska vara klart där Sancho ska vara exalterad över att få ansluta till ”The Red Devils” och ska ha skyndat på Dortmund för att få till den här stora övergången innan fönstret stänger, enligt James Ducker.

Det sägs även att Dortmund ska ha tackat nej till ett bud som United la redan i augusti där budet låg på 90-miljoner pund plus 18-miljoner i eventuella bonusar

Så den sista pusselbiten som kvarstår är övergångssumman där Dortmund fortfarande kräver 120-miljoner pund, först då släpper de talangen, annars ska de inte vara villiga att sälja. Återstår att se om United lyckas ro Sanchobåten i hamn innan transferfönstret stänger.

Rojo stannar, Smalling lämnar och Shaw tillbaks

Då skiftar vi fokus från spelare vi vill ha in till spelare vi faktiskt har och konstaterar rätt oväntade uppgifter att Marcus Rojo nu av allt att döma ser ut att stanna i United, och ja frågan är hur många som är sugna på att se Rojo i United-tröjan igen. Däremot är det andra uttalanden från huvudpersonen själv där, enligt Laurie Whitwell, är fokuserad på att komma tillbaks till sin bästa kondition i början av säsongen och sägs vara ett alternativ att möjligtvis konkurrera med Lindelöf.

Från en som verkar stanna till en som verkligen verkar göra sina sista steg i Manchester där Chris Smalling nu ska vara överens med Roma, återigen enligt Laurie Whitell. Man ska vara i slutfasen av förhandlingarna mestadels med tanke på spelarens vilja.

I skrivande stund så har Smalling missat träningen med Man United för att knyta ihop Romasäcken

Vi rör oss vidare till vänster i backlinjen där Luke Shaw, av allt att döma, är tillbaks från skadan som han ådrog sig i slutet av förgående säsong, och ska nu vara spelklar till premiären mot Crystal Palace, ett enormt stort glädjebesked enligt mig där jag tycker att Shaw vuxit fram till en av ligans bästa vänsterbackar i fjol och var en stor del till att vi knep en champions league plats.

Träningsmatch mot Aston Villa

Som vi alla vet har det varit en märklig försäsong på grund av den hemska pandemin, där United såg ut att gå direkt från semestern, eller landslagsuppehållet för de som var uttagna där, in i säsongen. Men nu verkar det som att vi åtminstone får en träningsmatch innan ligan drar igång nästa helg då vi ska röra oss mot Villa Park där en vänskapsmatch mot Aston villa stundar. Även om såklart en träningsmatch/försäsongsmatch är lite så får vi vara glada över att vi hinner spela en iallafall då det länge såg ut att inte bli något alls.

Träningsmatch till helgen alltså mot Aston villa och sedan nästa helg drar vi igång på Old Trafford, nu börjar det verkligen närma sig och oj vad laddade vi är.

Quinton Fortune ersätts inte

Fortune anslöt som vi nämnt i tidigare artiklar för drygt ett år sedan som assisterande tränare till Man Uniteds reservlag, som rattas av Neil Wood. Han hjälpte laget att ta steget från Premier league 2 divison 2 till Premier league 2 divison 1 men där kommer Wood få klara sig utan sin assisterande tränare då Fortune lämnat och istället gått till Readings A-lag. Och nu meddelar Wood att man inte kommer leta efter en ersättare  och uttalar sig så här när han får frågan:

”Nicky Butt har börjat arbeta med mig och vi har ett antal topptränare i klubben som kan hjälpa och stödja mig när som helst”

Neil Wood har för övrigt sagt att det finns intresse för lån av ett flertal spelare i reservlaget, och att ett antal spelare kommer gå iväg.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS