Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Alternativ till Sancho; Maguire fortsätter som kapten; Publik i Premier league?

Då är äntligen ligan igång igen för de flesta lagen men tyvärr inte för oss som får vänta en vecka till. Men medan vi synar de övriga lagen i helgen så är vi uppe i sluttampen av transferfönstret där vi framförallt har fokus på om Jadon Sancho snart står på Old Trafford eller om United möjligen letar efter en ersättare.

Vi ger er även en uppdatering om vad Premier League säger om publikfrågan samt att målvakten Kieran O’Hara går till Burton på permanent basis. Vi får även klart att Solskjaer väljer Maguire som fortsatt kapten.

United letar alternativ till Sancho?

Den ständiga Sanchosoppan fortsätter puttra på när transferfönstret sakta börjar gå mot sitt slut, och det känns som att Sanchodealen kan bli en kamp mot klockan.  Hur som helst så är vi ändå nära vår drömvärvning. Där Solskjaer ska ha stressat på ledningen att värva en världsklasshögerytter, vare sig det är engelsmannen eller någon annan då han känner att ledningen drar ut på en eventuell övergång och ska då, enligt James Ducker börjat leta efter alternativ om man nu inte lyckas ro Sancho i hamn. Även Sancho verkas ha påverkats av den är soppan då han ska ha sovsvårigheter som gör att han blir sen till träningarna och att han behöver jobba på sin professionalism medans vi slåss om att värva Englandyttern.

Kom igen nu Woodward och Glazers, upp med plånboken nu så vi kan ha honom redo till premiären nästa helg.

Ny klubb för O’Hara

Den 24-åriga Unitedprodukten Kieran O’Hara har varit utlånad till hela 6 (!) olika klubbar sedan 2013 då han i United inte fick förtroende utan fick mestadels sitta på bänken. I fjol var han utlånad till Burton Albion och gjorde en väldigt stark säsong, en säsong som nu belönas med ett nytt två-årskontrakt på permanent (!) basis. Väldigt roligt för den unge irländaren och vi önskar han givetvis ett stort lycka till i sin nya klubb.

Publik i Premier League?

Publikfrågan är ett hett diskussionsämne just nu för Premier League klubbarna som vädjar för att få tillbaka sina supportar till arenorna. Men nu verkar ett negativt besked ha kommit från premier league. Enligt en talesman från regeringen så kommer de testerna att ta in supportrar på arenorna att dröja ett bra tag till då maxtalet för testa publik med just nu är på max 1000 personer, vilket klubbarna ska ses som för lite för att göra tester på. Det blir även en enorm förlust för klubbarna som väntas förlora dryga miljarden på uteblivna supportrar vilket såklart är ett enormt stort bekymmer och problem.

Solskjaer om Maguire

Harry Maguire har minst sagt haft en speciell sommar där han under semestern, som många andra, reste till Mykanos i Grekland där nog tanken var att koppla av och njuta i värmen, men så blev inte riktigt fallet för att uttrycka oss milt. Den engelska mittbacken hamnade i rejält trubbel då han blivit arristerad på en nattklubb och påstås framförallt ha mutat och slagits med polisen. Nu är Unitedkaptenen tillbaka på Carringtion för att som alla andra förbereda sig inför den nya säsongen och Solskjaer fick frågan om just Maguires omtumlande sommar och uttryckte sig såhär:

” Självklart har Harry, som du säger (reporten), haft en jobbig sommar. Han hade inte ett långt uppehåll. Hans paus var annorlunda till skillnad från de övriga i laget eftersom vi gav honom fler dagars ledigt, efter det har han kommit tillbaks och sätt bra ut. Han har hanterat situationen riktigt bra och jag kommer givetvis att vara här för att stödja honom. Han kommer att vara vår kapten under kommande säsong. För mig är Harry är en toppmänniska med positiv inställning med bra värderingar. Så jag hoppas verkligen att vi kan se han kommer uppträda på sitt bästa”