Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Birmingham City – Manchester United

Efter den fina insatsen i premiären mot Chelsea ska Manchester Uniteds damlag idag ta sig an Birmingham City på bortaplan. Där oavgjort mot Chelsea var att betrakta som ett mycket bra resultat skulle allt annat än seger vara ett misslyckande idag.

Det är avspark klockan 15.00 och vi har nu fått dagens startelvor.

Manchester Uniteds lag

Casey Stoney gör bara en ändring jämfört med senast. Målskytten Jackie Groenen går in i startelvan, vilket betyder att Hayley Ladd förpassas till bänken.

Earps
Smith, McManus, M Turner, Batlle
Groenen, Zelem
Hanson, Toone, Galton
Ross

Avbytare: Ramsey, A Turner, Ökvist, Ladd, Hornby, Russo

På bänken noterar vi framför allt nyförvärvet Alessia Russo. Att hon får debutera med ett inhopp förefaller vara givet. Dessutom sitter U21-spelaren Megan Hornby där.

Tyvärr saknas Lauren James i matchtruppen idag och vi noterar att United lämnar tre platser på bänken vakanta.

I veckan gjorde United klart med Tobin Heath och Christen Press. Amerikanskorna är inte med idag, då de fortfarande sitter i karantän efter flytten från USA.

Birminghams lag

Den före detta Manchester United-spelaren Mollie Green startar för Birmingham, i vad som blir hennes debut för klubben. Birminghams nya tränare Carla Ward har god koll på United. Hon var tidigare i Sheffield United, som United hade ett mycket bra samarbete med (många Unitedspelare var på lån i Sheffield United men tränade med United).

Förutsättningarna

Manchester Uniteds ambitioner den här säsongen är en topp 3-placering. Om de ambitionerna ska uppfyllas är det här en match som bara ska vinnas. Birmingham förväntas slåss för att undvika sistaplatsen som innebär degradering. Givet kvalitetsskillnaden mellan de bästa och de sämsta i ligan har topplagen inte råd att ge bort poäng mot de sämsta lagen.

Tidigare möten

Detta blir blott det andra mötet mellan United och Birmingham. Det är dessutom den första ligamatchen mellan lagen. Förra säsongens båda möten blev nämligen inställda.

Det enda tidigare mötet utspelades i Women’s League Cup förra säsongen, då United vann med 3-1. Lizzie Arnot var segerorganisatör med mål och assist. Matchen som sådan var egentligen att betrakta som en träningsmatch, då United i praktiken hade säkrat gruppsegern medan Birmingham inte hade någon realistisk möjlighet att gå vidare.

Teve

Matchen visas inte i direktsändning i Sverige. Den som befinner sig utanför Norden (och några andra länder) kan emellertid se matchen gratis på FA Player.

Ett ytterligare alternativ är att se efterhandssändningen på MUTV klockan 17.00.