Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Aston Villa – Manchester United 1-0

Manchester United spelade under lördagen sin första och enda träningsmatch inför säsongen 2020/21. Matchen spelades på Villa Park, mot Aston Villa och den slutade med förlust. Ett enda mål föll i matchen, och det kom från Villas nyförvärv Ollie Watkins som efter 16 minuter nickade in bollen bakom Dean Henderson i Unitedmålet.

Elvan

Av startelvan och bänken att döma var det tydligt att Ole Gunnar Solskjaer prioriterar vila för många av de spelare som spelade mycket under sommaren, med några undantag. Harry Maguire var ett av undantagen, givetvis, han skall tydligen alltid spela fotboll. Marcus Rashford fanns med från start även han, kanske för att Solskjaer hoppades att engelsmannen skulle få tillbaka målkänslan som verkade saknas i somras?

I mål fick vi alltså se Dean Henderson (i tröja nummer 26 vilket vi får anta är hans nya nummer då), med Diogo Dalot, Tim Fosu-Mensah och Luke Shaw som skyddande backlinje. Dalot har Solskjaer visat noll förtroende för tidigare, frågan är om han tänkt göra det nu eller om detta snarare var ett sätt att ge andra klubbar chansen att se Dalot i en match för att låna/köpa honom? Fosu-Mensah gjorde alltså Maguire sällskap i mittförsvaret och till vänster fick vi se Luke Shaw göra comeback efter sin skadefrånvaro.

På mittfältet fick vi se Scott McTominay sällskapa med nyförvärvet Donny van de Beek. Framför dem spelade något oväntat Rashford som tia, med Jesse Lingard till höger, Daniel James till vänster och Odion Ighalo framför sig. Inte den starkaste offensiven med andra ord.

United borde ha gjort mål

Matchens enda mål föll alltså tidigt i matchen, efter endast 16 minuters spel och av Aston Villa. Det borde dock inte varit matchens enda, då United skapade nog med chanser att göra mål.

Utan att ha statistiken för exakt hur många skott United sköt så kan vi konstatera att United borde gjort minst ett mål. Den riktiga skärpan saknades i avslutslägen, men ett antal chanser skapades ändå. Bland annat hade Harry Maguire en boll som dansade på mållinjen, och där även Daniel James fick chansen att avsluta men missade helt. Med spelare som Anthony Martial, Bruno Fernandes och Mason Greenwood (och även en Rashford i bättre form) på planen hade United gjort minst ett mål idag, men för dagens spelare ville det sig helt enkelt inte.

Svenskdebut

Sista kvarten fick vi se en svensk göra a-lagsdebut för Manchester United, om än att vi så klart väntar på den riktiga debuten i tävlingssammanhang. För er som följer våra juniorkollar förstår ni vem vi pratar om, den vindsnabbe 18-årige yttern Anthony Elanga.

Han ersatte Rashford med kvarten kvar och fick spela ute till höger med nummer 56 på ryggen. Sista kvarten i en avslagen träningsmatch utan publik är dock inte det lättaste tillfället, och Elanga fick aldrig något direkt utrymme att visa sin enorma snabbhet och sin potential.

Tufft, på gränsen till fult

Slutligen måste vi också bara nämna att matchens spel stundtals i alla fall gränsade till fult. Det kunde blivit ett par straffar åt vardera håll, och det utdelas ett antal tämligen tuffa tacklingar utöver det. Kanske inte något som borde gett ett direkt rött, men nog hade Lee Mason kunnat dra upp det om han hade varit på det humöret. Båda lagen verkade taggade för att dra igång ligaspelet, är ju att sätt att se på saken om man vill vara snäll.

Matchfakta

Aston Villa – Manchester United 1-0 (1-0)

Träningsmatch, 12 september


1-0 (16) Watkins


Uniteds lag: Henderson (Grant 75); Dalot (Williams 70), Fosu-Mensah, Maguire, Shaw; McTominay (Galbraith 46), Van de Beek; Lingard, Rashford (Elanga 75), James; Ighalo (Mengi 61)


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK