Reguilon till Tottenham; Luton väntar i Ligacupen; Ny spelare på Uniteds radar?

Vi har ett halvskralt nyhetssvep att erbjuda er idag, men vi kan ger er en del nyheter och en av de inte så positiv ur Unitedögon, nämligen att Sergio Reguilon nu ska vara så gott som klar för Tottenham. 

I övrigt så är vårt motstånd i ligacupens tredje omgång nu klart, där vi ska ha goda chanser till ett avancemang, samt att United ställt in siktet på en Atalantaspelare. Det ska också tilläggas att vi nu vet vilka lag United kan ställas mot ifrån Champions Leagues pott 1.

Reguilon klar för Tottenham?

Ja, då var vi här igen. Man kan tro att det inte är sant men nu ser vi alltså ut att bli snuvade på ytterligare en spelare precis i slutskedet av en potentiell övergång.

Många trodde att Reguilon var så gott som klar för oss bara för någon dag sedan, men sen började det fram mot kvällen igår komma uppgifter om att Spurs har gett sig in i kampen om vänsterbacken. Och den kampen verkar Tottenham gå segrande ur om vi ska tro på Fabrizio Romano, vilket man kunnat göra hela sommaren, och spanjoren nu ska vara helt överens med Londonklubben och att det enda som återstår är papperssignaturen.

Anledningen till att vi och Real inte kommer överens är att Real vill ha en rätt låg återköpsklausul i kontraktet vilket United inte ska vara beredda att gå med på men där Tottenham ska ha godkänt det. Och om det nu är anledningen, vilket det verkar vara, så skulle jag nog i slutändan säga att det är rätt av United att släppa spanjoren trots att det är en bra spelare.

Uniteds cupmotståndare klart

Igår spelades den andra omgången av ligacupen klart. Det stod sedan tidigare klart att United antingen skulle ställas mot Luton Town eller Reading och nu är det alltså klart att vi kommer resa till Kenilworth Road för att ställas mot Luton Town i Ligacupens tredje omgång. Ett relativt behagligt motstånd där vi ska och borde kunna vila en del startspelare och ge våra bänkspelare chansen att avancera förbi det här Champioship-laget. Matchen spelas den 22 eller 23 september.

Atalanta-yttern på väg?

Det händer en del i transferväg när det nu är dryga två veckor kvar tills fönstret stänger. I den här transfertexten så lägger vi Sancho och övriga lite åt sidan och riktar in oss på en ny potentiell värvning. Det snackas nämligen om att United ska vara intresserade av Atalanta-talangen Amad Traore, enligt Samuel Luckhurst från Manchester Evening News.

Den 18-årige ytterforwarden ska inte ses som ett alternativ för Jadon Sancho utan möjligen få in Traore plus Sancho. Traore gjorde sin Serie A-debut i fjol som den yngste någonsin i Atalantas historia och ska ses som en stortalang i Bergamo där prislappen sägs vara relativt hög trots den skrala speltiden i ligan på 30 minuter. Är väl snarare bara ytterligare ett bevis på den Elfenbenskustföddes talang.

Champions League-lottning

Det står nu klart att vi är indelade i pott 2 i Champions League-lottningen och kommer således att inte ställas mot någon av de andra lagen i samma pott. Men däremot har vi fått reda på vilka vi kan ställas mot i pott 1.

Vi kommer alltså ställas mot ett av dessa lag (förutom Liverpool då två lag från samma land ej kan mötas i gruppspelet):

Bayern München
Juventus
Liverpool
Paris Saint-Germain
Porto
Real Madrid
Sevilla
Zenit St Petersburg

I pott två befinner sig United med lagen nedan, och vi kommer alltså exempelvis inte kunna få se Donny van de Beek spela mot Ajax i gruppspelet då de också befinner sig i pott 2. Vi slipper också lag som Barcelona, Atletico Madrid och Borussia Dortmund.

Ajax
Atletico Madrid
Barcelona
Borussia Dortmund
Chelsea
Manchester City
Shakhtar Donetsk

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS