Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Preston eller Brighton i Ligacupens fjärde omgång

Tidigare idag fick vi besked om att Uniteds match mot Luton i Ligacupens tredje omgång kommer spelas på tisdag kväll. Om United vinner den matchen kommer man få möta Preston North End eller Brighton & Hove Albion i omgång fyra. Matchen kommer att spelas på bortaplan.

Ja United får alltså återigen en bortamatch i Ligacupen, förutsatt att man besegrar Luton i nästa vecka givetvis.  Innan vi går in lite mer i detalj på de kommande motståndarna kan det vara värt att notera att Wolverhampton åkte ur Ligacupen idag. Med tanke på hur ofta lagen mötts i cuper de senaste säsongerna får detta betraktas som en av säsongers stora skrällar.

Preston

Preston North End håller till i den engelska andradivisionen, där de förra säsongen slutade nia. De förlorade ligapremiären i helgen, då Swansea kom på besök och tog med sig alla tre poäng. I Ligacupen slog de i tisdags ut Derby med 2-1 på bortaplan, och i omgång ett tog de en enkel seger mot Mansfield med 4-0.

United och Preston har en förhållandevis rik historia mot varandra, och en förhållandvis jämn sådan. 76 gånger har lagen mötts, United har stått som segrare 32 av gångerna. 22 gånger har det blivit Prestonvinst, och lika många gånger har matchen slutat oavgjort. Många av förlusterna förklaras dock av att Preston var något av en stormakt i tidig brittisk fotboll (mästare 1889 och 1890, tvåa de tre följande säsongerna), och av lagens tio första möten vann Preston nio och United enbart en. Som ni förstår har United sedan dess alltså gjort väsentligt mycket bättre ifrån sig.

Lagens senaste möte var i FA-cupen 2015, då vann United med 3-1. Mötet före det ägde rum 1972, så i modern tid har klubbarna inte mötts speciellt ofta, vilket ju givetvis förklaras av Prestons undvikande att ta sig upp till Premier League.

Brighton

Brighton är som bekant ett Premier League-lag, och leds av svenskbekantingen Graham Potter. De besegrade under kvällen Portsmouth enkelt med 4-0 i omgång två, men förlorade sin första ligamatch för säsongen i helgen. Chelsea stod för motståndet, och enligt rapporterna var Brighton spelmässigt nog så bra, men Chelsea utnyttjade sina lägen bättre och vann med 3-1.

United hade förhållandevis lätt mot Brihgton förra säsongen, med dubbla segrar (3-1 och 3-0). Man vann även hemmamatchen 2018/19, men bortamatchen då var en rejäl besvikelse då Brighton vann med 3-2. Sammanlagt har United mött Brighton i 23 tävlingsmatcher genom historien, med 15 vinster, 5 oavgjorda och 3 förluster som facit.

Lottningen i sin helhet

Nedan ser ni lottningen av fjärde omgången i sin helhet

Round 4 Draw.png