Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Blackburn Rovers 2-1

Debuterande anfallaren Joe Hugill (ny från Sunderland) blev matchvinnare när Manchester Uniteds juniorlag inledde säsongen med en 2-1-seger mot Blackburn. Hugill gjorde båda målen i en match som United borde ha vunnit stort.

Tränare Neil Ryan matchade ett nästan helt nytt juniorlag, med Charlie Wellens som ensam spelare kvar från förra säsongens ordinarie startelva. Förändring är givetvis nödvändig på den här nivån men juniorer som Hannibal, Will Fish och Shola Shoretire har spelat med U23 medan Dillon Hoogewerf fick nöja sig med ett inhopp.

Vi hade sex debutanter i startelvan, bestående av målvakt Radek Vitek, mittback Rhys Bennett, vänsterback Logan Pye, offensiva mittfältaren Isak Hansen-Aaroen, vänsterytter Noam Emeran och toppforward Hugill. Av dessa är fem förstaårsjuniorer medan Emeran anslöt inför förra säsongen. Då stoppades han av skada.

Emeran var pigg men något ineffektiv. Vitek var länge sysslolös men imponerade med två stora räddningar i slutet av matchen. Bennett, som är storväxt, var ett hot på offensiva fasta situationer och stabil i defensiven. Pye och Hansen-Aaroen var okej men ganska anonyma. Det största intrycket gjorde förstås Hugill, med två fina mål men han kan samtidigt kritiseras för bristande avslutskvalitet.

Av de äldre så gjorde mittfältsduon Martin Svidersky, för dagen lagkapten, och Charlie Savage en bra match. Savage fick väldigt sparsamt med speltid förra säsongen men vi kan nog vänta oss mer av honom nu.

Matchen som sådan var länge spel mot ett mål. Bennett fick den första stora chansen efter hörna, men en försvarare kunde rädda på mållinjen med en nick som, för United, oturligt styrdes ribba ut. Mitt i halvleken borde Hugill ha öppnat målskyttet efter fint förarbete av Emeran men skottet utanför.

Knappa halvtimmen var spelad när United tog ledningen. Svidersky vinner boll högt och Hugill får utrymme att måtta skott. Den storväxta anfallaren avlossar ett tungt skott, som går stolpe in. Ett superbt mål att debutera med!

I första halvlek var United det spelförande laget utan att skapa överdrivet många chanser. Efter paus var United länge överlägsna. Hansen-Aaroen och Savage får en dubbelchans, Wellens tvingar målvakten till ett par räddningar, Hugill drar ett par avslut utanför. Sedan borde Bennett ha dubblat ledningen när han får fritt nickläge efter frispark från Savage. Bennett får faktiskt in bollen i mål men han missar nicken och får bollen på egen hand, varför målet blir bortdömt.

Till slut, med kvarten kvar, ska United ändå dubbla ledningen. Inhoppare Mateo Mejia (som fick förra säsongen förstörd av skador) vinner boll och via Savage går bollen till Hoogewerf som hittar fram till Hugill. Den här gången gör anfallaren inget misstag i avslutet.

https://twitter.com/IconicUN/status/1307288045117464576

Därefter slappnar United av. Vitek gör en superb reflexräddning på avslut från nära håll. Sedan står han stabilt på ett tungt avslut. Den debuterande målvakten fick dock inte hålla nollan. Blackburns vänsteryttern snurrar med Mejia (som borde ha försvarat bättre men delvis ursäktas av att han är anfallare) och efter ett par passningar får, en obegripligt omarkerad, Lonsdale fritt skottläge mitt i straffområdet. Den här gången lämnas Vitek chanslös.

Det blir lite nervöst på slutet men den enda chansen får Mejia, som dock drar skottet långt över.

Sammantaget en positiv inledning på säsongen för United. Hugill är förstås spelaren som står ut. På sina chanser borde han ha gjort fler än två mål (han utnyttjade faktisk inte sina bästa lägen) men han var ett ständigt hot och ser mycket lovande ut. Hugill har fördel av att han är stor och stark men det är tydligt att han också har skickliga fötter.

Manchester United – Blackburn Rovers 2-1 (1-0)

U18 Premier League, 19 september


1-0 (29) Joe Hugill (Svidersky)
2-0 (74) Joe Hugill (Hoogewerf)
2-1 (88) Lonsdale


Uniteds lag: Vitek; Hughes, Bennet, Hardley, Pye; Svidersky, Savage; Wellens (Forson 78), Hansen-Aaroen (Hoogewerf 69), Emeran (Mejia 72); Hugill


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK