Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Luton Town – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter debaclet i premiären i helgen ska Manchester United imorgon kväll ta sig an Luton i ligacupen. Ett bra tillfälle att ta revansch på sig själva och förhoppningsvis bygga lite självförtroende inför helgens ligaspel.

Manchester United

Lördagen blev inte riktigt som planerat då United förlorade hemma mot Crystal Palace. Ole Gunnar Solskjaer mönstrade ett, på pappret, slagkraftig lag men som inte alls fick det att stämma väl ute på planen. Det brast såväl inställningsmässigt som kvalitetsmässigt på de allra flesta håll. Tittar man sedan specifikt på uppställningen kan såklart valet av Timothy Fosu-Mensah och Daniel James ifrågasättas. Det är inte den typen av spelare man sätter standarden med om man vill vara ett lag som ska vara med i toppen.

Under morgondagen kan vi nog dock förvänta oss en del rotation med tanke på motståndet. Baserat på senaste matchen lär dock så många spelare som möjligt av de ordinarie spelarna behöva speltid, så det är kanske inte helt otänkbart att det blir en ganska blandad kompott.

Spelare såsom Aaron Wan-Bissaka, Nemanja Matic, Andreas Pereira, Juan Mata, Fred, och Eric Bailly har till exempel inte spelat alls under september månad, då är också träningsmatchen mot Aston Villa inkluderad. Rimligen lär vi därför få se ett par av dessa på planen imorgon, kanske främst de förstnämnda i form av Wan-Bissaka och Matic.

Mellan stolparna känns Dean Henderson som ett tänkbart alternativ då David De Gea med största sannolikhet inte kommer stå. I backlinjen känns det dock som att tre fjärdedelar av den behöver spela ihop sig så mycket som möjligt och få ihop så många minuter de bara kan.

Vidare till mittfältet, där kan vi nog räkna in Donny van de Beek, som egentligen var den enda som kom undan med hedern i behåll efter sitt inhopp mot Palace. Holländaren blev dessutom målskytt och bidrog utöver det med lite energi och vilja. Även om inte heller motståndet imorgon lär kräva det, är min fasta övertygelse att Matic kommer spela för att trampa igång säsongen. Serbens betydelse ska inte underskattas.

Framåt kan det bli en del rotation, men klart är i alla fall att Mason Greenwood givetvis bör ha en startplats. Om det så blir ute till höger eller längst fram (i sådana fall på bekostnad av Anthony Martial) återstår att se.

Eliminera Luton bör man såklart göra oavsett vilket manskap som ställs på banan. Så här pass tidigt in på säsongen, där det inte funnits jättemycket tid för att spela ihop sig, känns det som sagt att Solskjaer kommer prioritera ett tämligen slagkraftigt lag och göra processen kort med motståndarna.

Möjlig startelva:

Luton Town

Vad har vi på våra motståndare, då? Jo, Luton avancerade från League One upp till The Championship inför den här säsongen, och man har överraskat direkt. Man bortaslog Barnsley i första omgången och vann sedan hemma på Kenilworth Road mot Derby med 2-1.

Tittar vi på deras väg till morgondagens match är inte den heller så pjåkig då man slagit både Norwich och Reading.

I ligaspelet har man haft ställt upp med samma startelva i bägge matcherna men roterat en aning i ligacupen. Hur tränare Nathan Jones väljer att formera laget mot United blir således en gissningslek. Bland annat spelade den gamle Unitedspelaren Ryan Tunnicliffe 90 minuter när man slog Reading, men har ännu inte fått chansen i ligan. Kanske blir det ett återseende om Jones håller fast vid att spela den tidigare akademispelaren imorgon? Tunnicliffe har bland annat spelat med Paul Pogba och Jesse Lingard av de som finns kvar i United idag.

James Collins och Jordan Clark är dock spelarna att hålla ett öga på. Dessa herrar har stått för majoriteten av målproduktionen i Luton. Collins gjorde hattrick när laget slog Norwich och följde sedan upp det med att göra det enda målet i segern mot Barnsley. Mittfältaren Clark stod även han för ett par matchavgörande mål då han målade mot Reading och Derby.

I ligan befinner sig Luton för tillfället på tredje plats, bakom Reading och Bristol.

Möjlig startelva:

Historik

Mötet klubbarna emellan imorgon kommer bli historiens 40:e. Senast gången man möttes var 1992 i den då så kallade League Division One. Det mötet slutade 1-1 men genom åren talar siffrorna helt klart i Uniteds favör med totalt 28 vinster.

Visste ni att…

  • Ryan Tunnicliffe fått utmärkelsen som årets ungdomsspelare i United?
  • Manchester United inte gick under namnet ’Manchester United’ när klubbarna möttes för första gången, 1897? Då hette man fortsatt Newton Heath.

Matchinformation

Luton Town
Manchester United
Turnering: EFL Cup, omgång 3
Avspark: 21:15
Plats: Kenilworth Road, Luton
Domare: Tim Robinson
Teve: V Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (skadad, inget datum)
  • Tuanzebe (fot, oktober)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O22/7West Ham UnitedHPL1-1
V5/8LASK LinzHEL2-1
V10/8KøbenhavnNEL1-0EF
F16/8SevillaNEL1-2
F12/9Aston VillaBTR0-1
F19/9Crystal PalaceHPL1-3

Luton Town

Skador och avstängningar:

  • Galloway (skadad)
  • O’Kane (skadad)
  • Potts (skadad)
Tveksamma:

  • Benteke (fot)
  • Riedewald (skada)
FORM
V25/8WealdstoneBTR3-0
V29/8NorthamptonBTR3-0
V5/9NorwichHLC3-1
V12/9BarnsleyBCHA1-0
V15/9ReadingBLC1-0
V19/9DerbyHCHA2-1

United mot Luton Town

Totalt:3928-7-490-26
Borta:2010-7-332-16
Ligacupen:00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
V1990-09-04BD11-0
V1991-03-23HD14-1
V1991-09-21HD15-0
O1992-04-18BD11-1
SENASTE BORTAMATCHER
V1988-09-17BD12-0
V1989-11-18BD13-1
V1990-09-04BD11-0
O1992-04-18BD11-1