Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Lindelöf får kritik; Publik dröjer; Mengi uppgraderad till A-laget

Idag har vi en spännande blandning av nyheter att ge er i detta nyhetssvep där huvudämnena handlar om Lindelöfs situation i United efter hans svaga insats i ligapremiären. Vi har tyvärr även fått ett negativt besked om publikfrågan den här säsongen, men där vi kan komma med en ljusglimt i den mörka tid i United att talangen Teden Mengi nu officiellt blivit uppflyttad till A-laget.

I övrigt så har vi en hel del uppdateringar om både spelare som kanske är på väg in men också spelare som möjligen är på väg bort, damproffset Heath ger oss en intressant intervju samt så har vi fått en bekräftad match för våra U21 spelare.

Lindelöf får kritik

Som alla vet (eller som man kanske försökt glömma) så var vår premiär mot Crystal Palace under all kritik. Det var inte många, om ens någon, spelare som gick från den matchen med ett godkänt betyg, vilket ingen skulle ha heller. En som däremot fick lite extra sågningar efter den matchen var vår alldeles egna landslagsspelare Victor Lindelöf. Victor hade inte en av sina bättre matcher om man uttrycker sig milt, men jag tycker ändå att kritiken han fick var för hård. Visst att han är inblandad i alla tre målen vi släpper in, men som exempel så tycker jag att de stora syndabockarna på första målet är miljardbacken Maguire och Luke Shaw. En av de som sågar svenskens insats är Lianne Sanderson, tidigare engelsk landslagsspelare, som sa följande till Sky Sport News:

Lindelöf är inte tillräckligt bra för att spela i Man United, han gör alldelles för mycket misstag, han ser alltid ut att stå på hälarna och Zaha bara utklassade Lindelöf i närkamperna. Och det faktum att Victor ser så skakig ut så tror jag det gör att Maguire känner sig lite otrygg då också.”

Rykten kring Badiashile, Brooks och James

Badishile: Den franske talangen från Monaco har varit på Uniteds radar hela sommaren men känts helt utesluten senaste veckorna då det inte har kommit någon ny uppdatering, förens nu. Enligt Sport Witness så har Solskjaer inte uteslutit en värvning av fransmannen men där uppgifter från Frankrike menar på att Badiashile har fokus på att fortsätta sin utveckling hos Monaco och att en flytt till Manchester inte är aktuellt det här fönstret.

Brooks: David Brooks har varit en liten snackis i United den här sommaren, dels som en möjlig ersättare till Sancho, men också mer av en truppspelare. Både vi och Leicester har varit och fingrat på Bournemouth-spelarens signatur men nu ska United vara i förarsätet då Leicester nyligen gjorde klart med Roma-talangen Cengiz Under vilket gör ”The Foxes” ur leken. Sen ska det tilläggas att den här möjliga övergången känns långt borta.

James: Daniel James är en av många Unitedspelare som ryktats bort den här sommaren, inte minst till Leeds som han i stort sätt var klar för innan vi knep honom i sista sekund förra året. Walesaren har haft en minst sagt turbulent första säsong där den inleddes strålande för James men sedan i höst fått väldigt skralt med spelltid och är en spelare som jag tycker max har nivån för att sitta på bänken i en storklubb som Man United. Och att han kommer sitta bänk men i alla fall stanna i Manchster verkar vara klart enligt, Manchester Evening News.

Ingen publik under hela säsongen?

Det kom upp att man hade förhoppningar att börja släppa in publik på arenorna i början av oktober för att se hur det skulle funka. Men nu kommer ett väldigt negativt besked från Premier League. På grund av en andra våg i England med den rådande pandemin, så har man tyvärr behövt skjuta upp publikfrågan ett tag. Hur länge exakt har man inget definitivt svar på än men man är rädd för att det kan bli publiktomt hela säsongen vilket vore fruktansvärt tråkigt, men där så klart hälsan går före och ett förståerligt beslut från förbundet. Så räkna inte med publik åtminnstone före årskiftet.

Mengi uppgraderad till A-laget

Teden Mengi ha gjort stort avtryck i U23-laget där flera Unitedsupportrar velat se han bli uppflyttad till A-laget och få börja spela A-lagsmatcher. Och nu är det officiellt, 18-årigen är numera en del av A-lagstruppen och ska bli intressant att se om han får en del speltid den här säsongen.

Stort grattis Teden Mengi.

Lingard stannar

Jesse Lingard har fått sparsamt med spelstil det senaste året och är en spelare som de allra flesta, för Lingards bästa, velat se honom starta om karriären då han fortfarande är hyfsat ung och troligen inte direkt kommer få mer spelstil under den här säsongen när en spelare som Donny van de Beek kommit, och att förhoppningsvis en viss 20-årig Dortmundspelare kommer.

Det har länge känts som att han kommer stanna trots allt, då han verkar älska United. Sen kom då en form av en liten bomb när det sades att Tottenham var sugna på 27-åringen, och det verkade relativt troligt att han skulle gå dit då det kändes som att han och Mourinho klickade bra när portugisen var i Manchester, och att Lingard känns som en spelare som passar Mourinho väl.

Men nu verkar affären ha flagnat av, enligt Charlie Eccleshare så är det ”ingen chans” att han går till Tottenham, eller att det ska vara en spelare som Mourinho ska vara intresserad av. Så det verkar med andra ord så att engelsmannen stannar hos oss, och frågan jag undrar då är hur ni känner för det?

United nobbar Smallingbud

Det har varit turbulent i Smalling-lägret ett bra tag nu där både huvudpersonen själv, samt Roma, gått ut med att man verkligen vill ha tillbaks engelsmannen till huvudstaden i Italien, där han var på lån under föregående säsong och gjorde det väldigt bra. I dagsläget befinner sig Smalling i Manchester men där har nu uppgifter kommit att Roma lagt ett bud på 11 miljoner euro (ca 120 miljoner svenska kronor), men som United nu ska ha nobbat då man som minst sägs vilja ha 18 miljoner euro (ca 200 miljoner svenska kronor), detta enligt Marcus Christenson. Något nytt bud ska inte ha kommunicerats än från Rom.

Telles närmar sig

Den brasilianska vänsterbacken verkar närma sig de röda i Manchester, enligt Sport Witness, där rubriken lyder ”Förhandlingarna kommer hända och avancerar framåt.” United ska fortsatt vara intresserade av Portspelaren som ska vara prio den här sommaren (bortsett från Jadon Sancho). Enligt rapporter ska Porto kräva drygt 30 miljoner euro (vilket motsvarar drygt 300 miljoner svenska kronor), men där United vill försöka få ner prislappen till 250-miljoner svenska kronor.

Så förhandlingarna fortsätter och där i jag alla fall hoppas få se brassen på Carrington inom kort.

Dembele inte aktuell

Ousmane Dembele ryktades som ett alternativ till United ifall man inte skulle lyckas ro Sanchobåten i hamn, men nu är de spekulationerna officiellt nerlagda enligt den mycket trovärdiga Fabrizio Romano. United och Barcelona har lagt ner kontakten med varandra då fransmannen sagt att han kommer stanna i Barca.

Heath med intervju

Tobin Heath har gjort en exklusive intervju till officiella Man United kontot som ni kan se på i länkan nedan:

Glazers pengarfråga

Det är många Unitedsupportrar som har åsikter om Glazers och vill att de ska avgå på grund av att de är affärsmänniskor och inte fotbollsmänniskor. De gör inga nödvändiga värvningar som vi behöver gör utan tänker enbart på sitt eget bästa, inte för fotbollsklubbens Man Uniteds bästa.

Nu kommer statistik som visar hur mycket pengar Glazers har förlorat på den rådande pandemin, men dessutom hur mycket de har kostat klubben Manchester United de senaste åren. Enligt Oliver Kay har Glazers förlorat ca 400 miljoner svenska kronor på bara matchdagsintäkter, vilket kan vara en orsak till uteblivna förstärkningar, men Glazers har också plockat ut drygt 15 miljarder (!) svenska kronor de senaste 15 åren, summor som en pandemi aldrig skulle kunna komma upp i.

Ny U21-match bekräftad

Efter att ha besegrat Salford City med 6-0 i första omgången i gruppspelet i EFL Trophy är nu nästa gruppspelsmatch bekräftad. Där vi ställs mot Rochdale AFC, tisdag den 29 september 20:45.

Vår grupp ser ut enligt följande:

Morecambe
Rochdale
Salford
Manchester United U21