Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Lottning till Champions Leagues gruppspel

Välkommen! till den här livebloggen, där vi ska följa gruppspelslottningen i Uefa Champions League. Förutom själva lottningsresultatet kommer vi också att bjuda på information om Uniteds motståndare. Livebloggen avslutas när vi presenterat alla lag, imorgon fredag kommer spelschemat presenteras.


Senast uppdaterad: 2020/10/01 18:44

Champions League gruppspel 2020

Uniteds motståndare (grupp H): Paris Saint Germain, RB Leipzig, İstanbul Başakşehir

Grupp A: Bayern München, Atletico Madrid, Salzburg, Lokomotiv Moskva

Grupp B: Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Inter, Borussia Mönchengladbach

Grupp C: Porto, Manchester City, Olympiakos, Marseille

Grupp D: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland

Grupp E: Sevilla, Chelsea, Krasnodar, Rennes

Grupp F: Zenit, Dortmund, Lazio, Club Brugge

Grupp G: Juventus, Barcelona, Dynamo Kiev, Ferencváros

Grupp H: PSG, Manchester United, RB Leipzig, İstanbul Başakşehir

Information

Lottningen börjar vid 17.00 och hålls på UEFA:s kontor i Schweiz. United är seedat i seedningsgrupp 2.

Updated: 2020/10/01 18:19
 • 0
 • Share


2020/10/01 18:44
Tack för idag

Då vet vi alltså vilka United skall möta, någon gång imorgon eftermiddag kommer beskedet om när matcherna spelas.

Missa inte att vi ikväll också bevakar lottningen till kvartsfinalen av Ligacupen, den äger rum när kvällens matcher är färdigspelade.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:39
Om Istanbul Başakşehir

Det sista laget I Uniteds grupp blev alltså turkiskt motstånd och när vi summerar det hela kan vi konstatera att det kan bli ett ganska svettigt gruppspel att ta sig igenom. Å andra sidan kanske pressen försvinner lite på United eftersom både PSG och Leipzig är mer ”färdiga” lag.

Nog om det. Över till laget som knappt går att uttala, Istanbul Başakşehir. Det inte helt okontroversiella laget från Turkiets största stad har stuckit upp de senaste åren och vann den turkiska högstaligan förra säsongen. Varför det inte är ett helt problemfritt lag? Den korta förklaringen stavas Recep Tayyip Erdogan, alltså landets president. Laget är nämligen ”hans” och därmed också statens lag om man så vill.

Klubben grundades så sent som 1990 och det är inte förrän på senare år som man verkligen etablerat sig inom toppfotbollen. Ute i Europa spelade man föregående säsong i Europa League och åkte ut i åttondelen mot Köpenhamn. Ett Köpenhamn som United för övrigt ställdes mot i kvarten. Det kunde alltså ha blivit det första mötet lagen emellan förra säsongen men så blev alltså inte fallet.

Ser vi till truppen kan vi slå fast att det är ett tillhåll för en del spelare som varit på den stora scenen men nu valt att ”trappa” ner en aning och säkerligen håva in ganska bra med deg. Bland dessa hittar vi till exempel den gamle Premier League-anfallaren Demba Ba, men även Martin Skrtel.

Sist, men absolut inte minst hittar vi även allas våra Unitedbrasse nummer 1, Rafael. Den numer 30 år gamla högerbacken lämnade Lyon för spel i Başakşehir i detta fönster. Det lär bli ett kärt återseende när han kliver in på Old Trafford, även om hans exit från klubben inte var den allra roligaste.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:33
Årets spelare

Harder och Lewandowski tydligen årets spelare. Notera det nu!

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:30
Mina tankar

Vidrig grupp. Ja, faktiskt, en direkt vidrig grupp fick United. Och då tar jag inte ens in det sportsliga utan tänker enbart på att vi alltså får möta ett lag som ägs av Qatars diktator, ett lag som ägs av ett jävla sportdrycksföretag och slutligen ett lag som har nära band till Turkiets ”president” (läs: diktator). Det finns en del lag i världen som faktiskt har värre ägarkonstellationer än United, och tre av dem lyckades vi pricka in i den här gruppen.

Spelmässigt då? Tjae, PSG skall vinna mot oss utan några större problem, men vi vet ju att vi slagit dem förr. RB Leipzig har ett lag man hade kunnat tycka om, om de inte haft de ägare de har (och att Emil Forsberg varit så irriterande), och Başakşehir skall United så klart slå, men det är aldrig lätt att åka till Turkiet och plocka poäng.

Så, en riktigt tuff grupp spelmässigt.

 • 0
 • Share

Sådär, lottningen är klar, och United får alltså PSG, RB Leipzig och Istanbul Basaksehir. Jag kommer om en liten stund ge mina tankar kring det.

Manchester City fick som vanligt den lättaste gruppen, danska Midtjylland kommer behöva resa till Liverpool och för detta har de mina kondoleanser och vi konstaterar att vi får ett möte mellan Messi och Ronaldo i grupp G. Dynamo Kiev och Ferencvaros kommer slåss hårt om Europa League-platsen där.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:16
United får…

İstanbul Başakşehir. Det blir alltså resa till Turkiet under hösten.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:15
Om RB Leipzig

Detta läskeblaskföretag till fotbollsklubb blev alltså det andra laget som lottades in i Uniteds grupp.

Leipzig har dock visat sig bli ett lag att räkna med såväl hemma i Bundesliga som i Champions League. I den senare turneringen visade man det förra säsongen då man tog sig ända fram till semifinal men där PSG (lite komiskt nog) blev för svåra i enkelmötet. På vägen till PSG-matchen slog man bland annat ut Atletico de Madrid och Tottenham. I ligan slutade man på en tredjeplats efter Bayern München och Borussia Dortmund.

Sett till truppen och tränarposten har man ständigt spännande saker på gång. Laget leds just nu att Julian Nagelsmann, som spås bli nästa stora tränarnamn i världen.

Utöver det har man en trupp där bland annat den hett eftertraktade mittbacken, Dayot Upamecano finns samt mer offensiva krafter i form av Marcel Sabitzer, Dani Olmo, och givetvis Emil Forsberg. Det är alltså upplagt för ett svenskmöte, och dessutom är det första gången United och Leipzig möts. Intressant!

Updated: 2020/10/01 18:18
 • 0
 • Share


2020/10/01 18:13
Grupp 4

Nu skall vi äntligen dra den sista gruppen. Vi kan inte få Lokomotiv Moskva, Marseille eller Mönchengladbach på grund av hur lagen är ihopparade med andra lag, men de övriga fem skall vi kunna få. Igen, med reservation för fel.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:07
Om Paris Saint-Germain

Så åter ett möte med PSG. Senast Manchester United var i Champions League stod PSG på andra sidan, och skickades ut efter en mästerlig upphämtning. Marcus Rashford satte en straff i slutminuten efter en VAR-granskad hands. Man kan minst sagt ana ett revanschlystet PSG som står på andra planhalvan.

PSG vann förra året Ligue 1, där man slutade på 68 poäng med en match mindre spelad. Totalt sett så har man vunnit sju Ligue 1-titlar sedan 2012. I förra upplagan av Champions League förlorade man finalen mot Bayern Munchen.

PSG som fått behålla sina stjärnor lär vilja göra samma avtryck i Champions League denna säsong och det lär bli ett tufft möte som väntar Manchester United.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:06
Anfallarna

Pernille Harder (Chelsea numera) och Robert Lewandowski (Bayern) prisade. Japp, vi kommer fortsätta rapportera om detta. Lite ska ni lida.

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:05
Tufft, tufft, tufft

Ja, United är i en av de tuffare grupperna får man säga. Förmodligen den tuffaste, från seedningsgrupp 3 fanns inte många svårare alternativ, och PSG var ju i final för någon månad sedan så mycket svårare från grupp 1 blir det inte heller…

 • 0
 • Share


2020/10/01 18:00
Leipzig

Jaha, RB Leipzig för United. Svår grupp.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:58
Grupp 3 nu

Då ska vi se vilka därifrån som får äran att möta United.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:54
Mittfältarna

Dzsenifer Mmarozsán (Lyon, vi ser en trend där…) och Kevin de Bruyne (City) vann tydligen de priserna.

 • 0
 • Share

United får PSG i gruppspelet.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:46
PSG eller Zenit

Två grupper finns kvar, F eller H. Med reservation för att jag missat något.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:46
Sevilla borta

Där hamnade Chelsea.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:45
Porto kan vi inte få

På grund av Liverpools placering. Vi får antingen Sevilla, Zenit, Juventus eller PSG.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:43
ÄNTLIGEN!

Nu skall seedningsgrupp 2 dras, där United alltså befinner sig. Nu ska vi se vilket av topplagen vi får. Zenit hade ju varit trevligt. Eller Porto.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:39
Säsongens försvarare

Wendie Renard (Lyon) bland damerna, Joshua Kimmich (Bayern) bland herrarna. Intervjun med Kimmich börjar med att de i en minut pratar om hur hans namn uttalas. Ni som valt att följa här och slipper se skiten, jag är avundsjuk på er.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:36
Nu pris igen…

UEFA vill synas, så att bara har en lottning går inte. Det här är bannemej värre än Eurovision Song Contest.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:35
Seedningsgrupp 1 klar

Så här hamnade lagen från seedningsgrupp 1.

Grupp A: Bayern München

Grupp B: Real Madrid

Grupp C: Porto

Grupp D: Liverpool

Grupp E: Sevilla

Grupp F: Zenit

Grupp G: Juventus

Grupp H: PSG

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:32
Första lag ut

Mästarna Bayern München är det första laget som dras, och hamnar alltså i grupp A. Resten av seedningsgruppen summerar vi i ett inlägg.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:31
ÄNTLIGEN!

Seedingsgrupp 1 skall nu äntligen dras.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:19
Bästa målvakter

Jahapp, vi fortsätter dela ut priser. Nu till de bästa målvakterna i CL förra året. Manuel Neuer (Bayern) för herrarna, Sarah Bouhaddi (Lyon) för damerna. Vi antecknar.

Updated: 2020/10/01 17:20
 • 0
 • Share


2020/10/01 17:11
Ja, det var det

Japp, det var ”UEFA President’s Award” han vann. Ett pris som förra året gick till Eric Cantona och året före det David Beckham. Även Sir Bobby Charlton har vunnit det, år 2008.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:10
Dider Drogba vann nåt…

Jag lyssnade inte så noga på vad. Återkommer med vad det var när de behagar säga namnet på pokalen igen. Det bör vara ”UEFA President’s Award” eftersom det är UEFA:s president som är inne och delar ut priset.

 • 0
 • Share


2020/10/01 17:01
Sändningen är igång

Som vanligt med de överkäcka programledarna. V Sport Premium är kanalen, den skall även sändas online på UEFA:s hemsida.

 • 0
 • Share

Det blir inte bara lottning, utan det skall också delas ut en hel radda priser under ceremonien idag. Sammanlagt, om man kan lita på UEFA:s sida, är det tolv priser som skall ut, bland annat årets spelare från förra säsongen.

 • 0
 • Share


2020/10/01 16:42
Seedningsgrupperna

Tidigare idag gick Marcus Beijar föredömligt igenom förutsättningarna för lottningen, läs de här. Nedan påminner vi om seedningsgrupperna, där United alltså kommer få möta ett lag från respektive seedningsgrupp (inte från grupp 2 så klart). Liverpool kan vi alltså inte heller lottas mot.

Seedningsgrupp 1:

Bayern, Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit, Porto

Seedningsgrupp 2:

Barcelona, Atlético Madrid, Manchester United, Manchester City, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund, Chelsea, Ajax

Seedningsgrupp 3:

Dynamo Kiev, Salzburg, RB Leipzig, Inter, Olympiakos, Lazio, Krasnodar, Atalanta

Seedningsgrupp 4:

Lokomotiv Moskva, Marseille, Club Brugge, Borussia Mönchengladbach, İstanbul Başakşehir, Midtjylland, Rennes, Ferencváros

 • 0
 • Share


2020/10/01 16:32
Förutsättningar inför lottningen

Välkomna till denna liveblogg som behandlar lottningen till Champions Leagues gruppspel för säsongen 2020/21. Ikväll får vi alltså reda på vilka lag som kommer få möta Manchester United i årets upplaga av världens finaste klubbturnering.

Det hela är ganska enkelt. Lagen ska delas in i åtta grupper om fyra lag, med ett från varje seedningsgrupp. Lag från samma land får inte mötas och dessutom får ryska lag inte möta ukrainska lag av politiska skäl.

Värt att notera är också att två lag från samma land kommer att delas in i varsin halva av gruppspelet. Låt oss till exempel säga att Manchester United hamnar i grupp A-D och Liverpool E-H. Då kommer United spela på tisdag och Liverpool spelar på onsdag.

 • 0
 • Share