Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andreas Pereira klar för Lazio

Embed from Getty Images

Andreas Pereira spelar fotboll för Lazio säsongen 2020/21. Det bekräftade Serie A-klubben sent på fredagskvällen. Pereira blir därmed den åttonde spelaren att lånas ut hösten 2020. 

Vi har haft det på tapeten ett tag, men nu är det officiellt. Andreas Pereira lämnar Manchester United för ett säsongslångt lån hos Lazio i Serie A. Romklubben meddelade på fredagskvällen att man knutit till sig Pereira och därmed blir den brasilianske mittfältaren den åttonde spelaren som lämnar Manchester United på lån i höst. Redan igår gick Manchester United ut med nyheten om att Pereira landat i Rom för en läkarundersökning och nu är uppgörelsen alltså i land.

Tisdagens uppgifter om Pereiras övergång gjorde gällande att Manchester United och Lazio skulle dela på spelarens lönekostnader, något som förstås inte kommer att bekräftas från någotdera hållet men som vi får anta stämmer. Pereira tjänar, liksom mången annan spelare i Manchester United, mer än fallet skulle vara på andra adresser i Europa och det får ses som osannolikt att Lazio skulle ta över hela lönekostnaden.

Pereiras kontrakt med Manchester United sträcker sig till och med sommaren 2023 och innehåller en option på ytterligare ett år. Det blir tredje gången som Pereira lånas ut under sin tid i Manchester United. Säsongen 2016-17 spenderade han i Granada medan det därpå följande säsong blev motsvarande upplägg i Valencia. Några uppgifter om en eventuell köpoption finns inte, varför vi får anta att klubbarna inte skrivit in en sådan i avtalet.

Lazio har inlett seriespelet med en bortaseger mot Cagliari och en hemmaförlust mot Atalanta. Lazio lottades igår in mot Zenit St Petersburg, Borussia Dortmund och Club Brugge i Champions Leagues gruppspel.

Vi önskar Andreas Pereira lycka till!