Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League-matcherna spikade

Embed from Getty Images

Igår torsdag lottades årets Champions League-gruppspel. Idag har UEFA och de 32 inblandade klubbarna lagt sitt om pusslet som kallas spelschema. Manchester United inleder borta mot tuffast möjliga motstånd, det vill säga Paris Saint-Germain. 

Paris Saint-Germain, RB Leipzig och Istanbul Basaksehir är Manchester Uniteds motståndare i Champions Leagues gruppspel i höst. Det stod klart efter gårdagens lottning. Nu står det också klart hur spelschemat ser ut. Manchester United inleder borta mot Paris Saint-Germain den 20 oktober och avslutar borta mot RB Leipzig den 8 december.

Spelschemat i sin helhet:
Tisdag 20 oktober, 21.00: Paris Saint-Germain (B)
Onsdag 28 oktober, 21.00: RB Leipzig (H)
Onsdag 4 november, 18.55: Istanbul Basaksehir (B)
Tisdag 24 november, 21.00: Istanbul Basaksehir (H)
Onsdag 2 december, 21.00: Paris Saint-Germain (H)
Tisdag 8 december, 21.00: RB Leipzig (B)

Vid en närmare titt på Uniteds spelschema som helhet kan man konstatera att perioden 20 oktober – 1 november blir riktigt tuff. Då väntar utöver Paris Saint-Germain och RB Leipzig i Champions League även Chelsea och Arsenal i ligaspelet. Helgen efter att gruppspelet avslutats väntar också Manchester City i säsongens första derby. Manchester United spelar fem av sex matcher med avspark klockan 21.00 svensk tid. Endast bortamötet med turkiska Istanbul Basaksehir har tidig avspark.

Spelschemat i sin helhet