Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oktobermatcherna spikade: Chelsea och Arsenal men reservation för Newcastle

Slutligen, bara tre veckor senare än planerat, har Premier League nu bekräftat när matcherna i oktober ska spelas. Ligan gör det emellertid extra svårt och lägger en asterisk för majoriteten av matcherna (om än för en minoritet av Uniteds matcher).

Sedan tidigare vet vi förstås att Manchester United möter Tottenham på söndag klockan 17.30 och att det därefter väntar landslagsuppehåll.

Efter uppehållet reser United till Newcastle. Den matchen ska spelas lördagen den 17 oktober klockan 16.00. Men detta kan fortfarande ändras. Premier League har i nuläget bara plockat ut de ordinarie tevematcherna. Det mesta tyder ändå på att samtliga matcher fortsatt kommer att visas på teve i England. Då gäller att matcherna som ligger 16.00 på lördagen kan flyttas. Vi får, horribelt nog, vänta och se.

Uniteds två sista ligamatcher i oktober har emellertid valts ut för tevesändning i England. Så de matcherna ska vara helt spikade.

Lördagen den 24 oktober spelar United mot Chelsea, med avspark 18.30. En dryg vecka senare, då det faktiskt har blivit november, spelar vi vår sista oktobermatch. Söndagen den 1 november 17.30 kommer Arsenal på besök.

Uniteds matcher i oktober:

  • Söndag 4 oktober, 17.30: Tottenham (H)
  • Lördag 17 oktober, 16.00: Newcastle (B)*
  • 20/21 oktober: Champions League, match 1
  • Lördag 24 oktober, 18.30: Chelsea (H)
  • 27/28 oktober: Champions League, match 2
  • Söndag 1 november, 17.30: Arsenal (H)

* Kan fortfarande flyttas.

När det gäller Champions League-matcherna ska spelschemat meddelas ikväll. Med tanke på att United möter Arsenal på en söndag torde det vara så att vår tredje gruppspelsmatch spelas onsdagen den 4 november.

Spelschemat i sin helhet