Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Mason måste reflektera över var han är

Ole Gunnar Solskjaer har idag mött pressen inför söndagens match hemma mot Tottenham Hotspur. Utöver presskonferensen har vi också en nyhet kring att UEFA kommer tillåta 30 % publik på läktarna, förutsatt att lokala myndigheter godkänner det.

Presskonferensen

Först alltså, Solskjaers presskonferens nu på morgonen. Här är de viktigaste punkterna det pratades om.

  • Gällande lagets utveckling och segrarna mot Brighton sa Solskjaer att laget blir bättre, spelarna blir bättre tränade, vassare och starkare – även om man fortfarande är ett par matcher efter de andra lagen.
  • Om att möta Harry Kane sa Solskjaer att det enda man kan göra är att förbereda sig bra. Han är en av toppanfallarna i världen enligt Solskjaer, och han är glad att Kane är tillbaka från sin skada från förra säsongen. Harry Maguire är sugen på att möta sin landslagskompis avslutade Solskjaer.

Mycket av presskonferensen handlade givetvis om transfermarknaden och måndagens Deadline Day, då frågorna stadigt återkom dit. Solskjaer dansade runt de flesta frågorna, noggrann med att inte kritisera någon. Vi tar de svar han faktiskt gav i punkterna nedan.

  • Han började med att säga att allt hans fokus är på söndagens match och att han inte vill gå in på transferfönstret, men han sa sedan att klubben alltid jobbar hårt för att ha bästa möjliga trupp, och om något händer får vi veta det.
  • Huruvida det är acceptabelt att en klubb av Uniteds storlek inte lyckats med mer än en värvning under fönstrets tio veckor när alla rivaler gjort fler, med bara fyra dagar kvar av fönstret svarade Solskjaer att när de planerar har de spelare de tror på, och transferfönstret är öppet ett tag till. Klubben har jobbat och de vet vad han tycker, och de är här för att förstärka långsiktigt. Avslutningsvis sade han att han inte kommer säga vad som är acceptabelt eller inte för andra klubbar i den här svåra perioden.
  • Solskjaer tog också tillbaka ordet ”utnyttja/exploatera” (engelska: exploit) som han använde i april om att klubben skulle kunna utnyttja coronasituationen när det kom till transfers. Han sa nu istället att det han menade var att det kunde finnas klubbar som var tvungna att göra sig av med spelare på grund av situationen, och att det då skulle kunna dyka upp något intressant. Men hittills har det inte hänt sade han nu.
  • På den sista frågan kring transferfönstret svarade Solskjaer att det viktiga nu är att få resultat på planen, och att det finns många sätt att förstärka ett lag på. ”Vi jobbar nu, här, inom dessa fyra väggar och på plan för att bli bättre på plan, vi behöver bli bättre. Jag fortsätter läsa om spelare som borde spela istället för de som faktiskt spelar, för att de presterar bra i de matcher de får chansen i. Det säger mig att jag har en stark trupp och att det finns spelare som förtjänar mer. Så klart måste vi hålla oss i form och skadefria, men jag känner att det är mer och mer kamp om platserna här nu. Det kan vara några spelare som inte spelar så mycket som de vill, på grund av formen på frontfyran, men vi behöver resultat. Det är det enda sättet att påverka humöret i en klubb, på spelare och ledare.”
  • Om Mason Greenwood som inte tagits ut till landslaget: Solskjaer: ”Mason är en av de framtida toppanfallarna för England, och jag är säker på att kommer spela många matcher för England. Det här nu, så klart, har varit en lärokurva. Mason måste reflektera över var han är, vad han behöver göra, hur nå dit han vill nå. Jag hade ett väldigt bra samtal med Gareh [Southgate] om våra potentiella landslagsspelare för England, och som jag sa tidigare är matcher viktiga vid den här tidpunkten. Men vi kommer ge Mason en massa träning, och jag respekterar Gareths beslut.”
  • Om nya skador: Inga nya skador att rapportera, Harry Maguire skall vara redo för spel efter att ha missat cupmatchen i veckan.

Se presskonferensen här:

Lite publik i Champions League, kanske…

Utöver presskonferensen har vi endast en nyhet, och den är hämtad från UEFA.

UEFA kommer tillåta upp till 30 % publik på UEFA-matcher, där lokala myndigheter tillåter det. Man provade det på supercupmatchen i Budapest förra helgen, och skall nu fortsätta under landskamperna i de kommande landslagsuppehållet.

Så klart kommer social distansering och alla de vanliga reglerna gälla, och inga bortasupportrar kommer tillåtas. Hur det blir för United är alltså upp till de brittiska myndigheterna att avgöra, och vad de säger vet vi i nuläget ej.