Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Blackburn Rovers – Manchester United 2-2

Manchester Uniteds U23 tog på fredagen säsongens första poäng i Premier League 2. Detta efter 2-2 mot tabellettan Blackburn på bortaplan. Vår nya 16-åriga anfallare Joe Hugill gjorde båda målen – matchens första och sista – i sin första start på den här nivån.

Som vanligt ställde United upp med ett mycket ungt lag. Idag fem juniorer i startelvan med fyra spelare till som var juniorer förra säsongen. Hugill och Isak Hansen-Aaroen spelade båda från start i Uniteds U23 för första gången, medan Noam Emeran debuterade som inhoppare.

Hansen tog platsen som tia, vilket innebar att Hannibal flyttade ner ett steg. Blackburn spelade cyniskt och turades matchen igenom om att sparka ner Hannibal och Anthony Elanga. Domaren valde som regel att bara blåsa frispark. Den här gången kunde Hannibal emellertid tygla humöret och tog sig igenom matchen utan att hamna i onåd.

United fick en drömstart på matchen när Hugill gjorde mål redan efter 66 sekunder. En bollvinst skarvas vidare av Elanga och Hugill avslutar distinkt.

Kort därefter kunde vi ha dubblat ledningen, då Hannibal och Hugill hotade. Sedan tog Blackburn över spelet.

Kvitteringen kommer på straff mitt i första halvlek. Detta sedan Di’Shon Bernard fått bollen på handen när han täckte ett skott. Korrekt enligt nya regeltolkningen men det hade inte blivit straff förra säsongen.

Blackburn är det klart bättre laget i inledningen på andra halvlek. Will Fish nickar i egen stolpe och sedan hjälps målvakt Ondrej Mastny och Bernard på mållinjen åt för att rädda.

Efter knappa timmen tar Blackburn emellertid ledningen, då ett missriktat volleyskott landar på Lyons huvud.

United flyttar sedan upp Bernard på mittfältet, vilket ger en markant förbättring. Charlie McCann blev utbytt och Lukasz Bejger kom in i backlinjen. Ett oväntat drag på med mittbacken Bernard på mittfältet men tyvärr är känslan att McCann (ännu) inte räcker till på den här nivån.

I slutet av matchen böljar spelet. Bernard och Connor Stanley har kvitteringschanser medan Mastny får kliva fram med ett par starka räddningar.

Kvitteringen kommer efter 87 minuter. Elanga gör det fantastiskt till höger och slår ett hårt inspel som målvakten styr rakt på Hugill. Anfallaren får öppet mål och gör inget misstag.

I United var lagkapten Will Fish mycket bra i mittförsvaret. Di’Shon Bernard är också bra, både som mittback och som mittfältare. Isak Hansen-Aaroen visade prov på fina fötter och målvakt Ondrej Mastny gör några fina räddningar.

Joe Hugill måste förstås framhållas också, efter två mål. Anfallaren debuterade för några veckor sedan i juniorlaget. Då gjorde han två mål… mot Blackburn.

Anthony Elanga och Hannibal visar goda takter emellanåt men når inte samma nivå som tidigare under säsongen. De kunde säkerligen ha uträttat mer med bättre skydd från domaren. Nu blev de nedsparkade alldeles för ofta. För försvarare som inte hänger med är det förstås ett bra alternativ att spela fult när domaren tillåter det. Elanga ligger ändå bakom båda målen.

I och med poängen blir Blackburn ny tabelletta, så det var en stark poäng. För United innebär säsongens första poäng att vi lämnar sistaplatsen i tabellen.

Vi har en ungdomsmatch kvar före landslagsuppehållet. Imorgon klockan 15.00 är det derby för juniorerna. Den matchen ses givetvis på MUTV!

Blackburn Rovers – Manchester United 2-2 (1-1)

Premier League 2, Division 1, 2 oktober


0-1 ( 2) Joe Hugill (Elanga)
1-1 (25) McBride (straff)
2-1 (59) Lyons
2-2 (87) Joe Hugill


Uniteds lag: Mastny; Neville, Fish, Bernard, Ercolani; McCann (Bejger 66), Hannibal; Wellens (Stanley 46), Hansen-Aaroen (Emeran 86), Elanga; Hugill


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK