Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Tottenham Hotspur

Efter veckans seger i ligacupen mot Brighton är det återigen dags för Manchester United att spela fotboll. Imorgon kommer Tottenham på besök och morgondagens möte får därmed ses som Uniteds första riktiga test den här säsongen.

Manchester United

Detta Manchester United. Ja, vad är status, egentligen? Premiären mot Crystal Palace var allt annat än bra, men efter dess har man sett till att börja vinna fotbollsmatcher. Sanningen är dock att det inte har sett vackert ut och man bör nog inte heller stirra sig blind på resultaten som sådana, då de säger att United har en målskillnad på 9-3 de tre senaste matcherna. Prestationerna vittnar nämligen om något helt annat.

Två förvisso roterande elvor hade problem både med Luton och Brighton i ligacupen, men vann till slut bägge de mötena med 3-0, mycket tack vare hjälp från ordinarie spelare som hoppade in i slutet och stängde matcherna på egen hand.

Mötet mot Brighton i ligan förra helgen ska vi inte ens tala om. Man var i stora delar utspelade av hemmalaget, som radade upp chanser innehållandes både stolp- och ribbträffar till höger och vänster. Men Bruno Fernandes fick som bekant sista ordet efter att man tilldömts straff när matchen, bokstavligt talat, var över.

Nu bör man hursomhelst ha fått upp flåset en aning och snacket om de uteblivna försäsongsmatcherna och dylikt bör nog försvinna snart. Ole Gunnar Solskjaer menar att laget successivt närmar sig det fysiska slag man strävar efter befinna sig i och några kännbara skador är det inte heller tal om. Det enda, pyttelilla, frågetecknet skulle i sådana fall vara Harry Maguire, som inte deltog i ligacupen senast på grund av en lättare smäll i helgens match. Solskjaer bekräftade under gårdagens presskonferens att kaptenen ska vara redo för spel.

Vad gäller uppställningen framåt i banan lär det inte bjudas på några större överraskningar eftersom många tongivande spelare vilades när man spelade i ligacupen. Spelare som knackat på dörren till startelvan får vi ändå säga är Dean Henderson, som hållit två raka nollor, Juan Mata, som stod för en avgörande insats senast, samt Eric Bailly, som alltid är med i mittbacksdiskussionen så länge han är skadefri.

Av dessa tre ligger troligtvis ivorianen bäst till vad gäller att knipa en startplats. David De Gea petas givetvis inte i ligaspelet och Mason Greenwood får ses som given ute på högerflanken.

Möjlig startelva:

Tottenham Hotspur

José Mourinhos mannar kommer senast från en målrik historia då man kvalade till Europa League mot Maccabi Haifa från Israel. London-laget stod som segrare i något så udda som en 7-2-match, där bland annat lagets stora stjärna, Harry Kane, prickat in ett hattrick.

Endast två dagar tidigare hade man även besegrat Chelsea i ligacupen efter att straffar till slut krävts för att skilja lagen åt. Matchen efter full tid slutade då 1-1.

Trots tätt matchande har Spurs de flesta spelare tillgängliga inför morgondagens batalj. Det stora frågetecknet är dock om Heung min-Son kommer medverka eller ej. Sydkoreanen drog på sig en lårskada när laget kryssade mot Newcastle förra helgen, men enligt Mourinho är det fullt möjligt att Son kommer vara aktuell för spel.

Skulle mittfältaren inte komma till spel får det ses som ett väldigt stort avbräck för Tottenham då mycket av lagets offensiva spel går via honom. Son gjorde bland annat fyra mål i andra omgången mot Southampton och hade ett finger med i allt så länge han spelade mot Newcastle.

I övrigt är det såklart intressant att titta till status på Gareth Bale, som värvades hem från Real Madrid för ett par veckor sedan. Walesaren har varit skadad men uppges vara i träning. Att han skulle vara aktuell till imorgon ser vi dock som uteslutet.

Även Giovani Lo Celso är tveksam till spel då han drog på sig en skada i Europa League-kvalet. Ett namn som skulle kunna kliva in istället är Dele Alli, som inte alls tycks ingå i Mourinhos planer men som dock fick lite minuter senast och också gjorde mål. Just Alli har ju en tendens att faktiskt vara ganska tongivande när man möter United. Återstår att se om han lyckats kravla sig ut från frysboxen eller inte.

Möjlig startelva:

Historik

Senast lagen ställdes mot varandra var på självaste midsommar när fotbollen återupptogs efter coronauppehållet. Den matchen spelades nere i London och slutade 1-1. Bruno Fernandes gjorde Uniteds mål från straffpunkten. I hemmamötet stod däremot United som segrare med 2-1 efter dubbla strutar från Marcus Rashford.

Visste ni att…

  • På de fyra senaste mötena på Old Trafford har United vunnit tre matcher och Tottenham en?
  • Tottenhams nye vänsterback, Sergio Reguilón, var ytterst nära att skriva på för United under det här fönstret, men där man till sist drog sig ur?

Matchinformation

Manchester United
Tottenham Hotspur
Turnering: Premier League, omgång 4
Avspark: 17:30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: V Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (skadad, inget datum)
  • Tuanzebe (fot, oktober)
Tveksamma:

  • Maguire (smäll, stor chans)
FORM
V10/8KøbenhavnNEL1-0EF
F12/9VillaBTR0-1
F19/9PalaceHPL1-3
V22/9Luton TownBLC3-0
V26/9BrightonBPL3-2
V30/9BrightonBLC3-0

Tottenham Hotspur

Skador och avstängningar:

  • Bale (knä, mitten oktober)
Tveksamma:

  • Lo Celso (muskel, liten chans)
  • Son (lår, liten chans)
FORM
V17/9L PlovdivBEL2-1
V20/9SouthamptonBPL5-2
V24/9ShkendijaBEL3-1
O27/9NewcastleHPL1-1
O29/9ChelseaHLC1-1VS
V1/10Maccabi HaifaHEL7-2

United mot Tottenham

Totalt:19391-50-52303-248
Hemma:9764-16-17185-94
Premier League:5635-12-994-50
SENASTE MÖTENA
F2018-08-27HPL0-3
V2019-01-13BPL1-0
V2019-12-04HPL2-1
O2020-06-19BPL1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2016-12-11HPL1-0
V2017-10-28HPL1-0
F2018-08-27HPL0-3
V2019-12-04HPL2-1