Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik september 2020

Efter ett rekordkort uppehåll var United tillbaka i tävlingsspel igen den 19 september. Tre matcher till spelades innan månaden häromdagen tog slut, så här fördelades speltid, mål/assist och domarkorten på Uniteds spelare.

Speltid

Trots att det alltså bara spelades fyra matcher var det hela 23 spelare som fick beträda planen för Manchester United. Förklaringen till rotationen stavas så klart Ligacupen, i vilken United hade två matcher under månaden.

Ingen spelare startade i alla fyra matcher, faktum är att bara två spelare ens medverkade i alla. Dessa spelare var Marcus Rashford och Donny van de Beek, båda med två starter och två inhopp, men ingen av dem toppar speltidslistan (även om Rashford är trea). Det gör istället vårt mittbackspar, Victor Lindelöf och Harry Maguire, som spelade de båda ligamatcherna tillsammans, och sedan spelade Maguire med Eric Bailly mot Luton och i ligacupmatchen mot Brighton spelade Lindelöf och Bailly tillsammans.

Här är hela listan över spelare med speltid.

Som ni ser fick alltså alla spelare som spelade starta minst en match, och bara Diogo Dalot och Tim Fosu-Mensah medverkade i endast en av matcherna.

De spelare som blev helt utan speltid var Sergio Romero, Lee Grant, Phil Jones, Teden Mengi, Chris Smalling och Marcos Rojo. Att det var två målvakter och fyra mittförsvarare är inte alls oväntat, då detta är positioner där United har orimligt många spelare.

Mål och assist

Tio mål gjordes av United under månaden, fördelat på ett i förlustmatchen mot Crystal Palace, sedan tre per match mot Luton och Brighton x 2.

Flest poäng lyckades vår lille fine spanjor, Juan Mata, skrapa ihop. Två mål och en framspelningspoäng på de två starterna i Ligacupen blev det för honom, vilket gör att han delar ”skytteligasegern” för månaden med Marcus Rashford som också gjorde två mål. Bruno Fernandes lyckas dra ihop tre poäng likt Mata, med sitt avgörande straffmål mot Brighton som enda mål.

Månadens buse

Ingen spelare kan utses till månadens buse, då United på de fyra matcherna drog på sig sex varningar fördelat på sex spelare. De varnade spelare var Victor Lindelöf, Harry Maguire, Bruno Fernandes, Tim Fosu-Mensah, Nemanja Matic och Brandon Williams.