Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester city – Manchester United 2-1

Trots spel med en man mer i andra halvlek inkasserade Manchester Uniteds juniorer säsongens första förlust i bortaderbyt mot Manchester city. En målvaktstavla blev matchavgörande.

Matchen spelades under ösregn och var inte vidare välspelad. Det var mållöst till paus. Så långt var city det bättre laget, även om det var ont om målchanser. Dermot Mee – tredje målvakten i tredje matchen för Uniteds juniorer – gjorde en stark räddning på nick efter hörna.

Efter paus var det mer händelserikt. United fick chansen att avsluta med en man mer, sedan Dillon Hoogewerf blivit neddragen i friläge i den 54:e matchminuten.

Det var emellertid city som skulle ta ledningen kort därefter. Sodje blev dragen av Björn Hardley och domaren pekade på straffpunkten. Tveksamt om det verkligen var innanför straffområdet men Sodje var hur som helst säker från straffpunkten.

Ledningen blev kortvarig. Uniteds kapten Martin Svidersky glidtacklade in bollen i nät. Mittbacken sover på en passning från målvakten och Svidersky vräker sig fram och kan se bollen flyga in i mål. Smart av Svidersky som nog var Uniteds bästa spelare.

United började sedan ta kommandot. Men då, mitt i andra halvlek, ställde Mee till det. Han ska rensa på en bakåtpassning men får snedträff, vilket ger Borges öppet mål. De yttre omständigheterna var som gjorda för misstag men målvakten måste ha bättre kontroll där. En dyrköpt läxa.

Sedan var United förstås spelförande med en man mer. Vi skapade emellertid inte tillräckligt. Noam Emeran, Uniteds bästa offensiva spelare, borde ha nickat in 2-2 efter ett välriktat inlägg från Pye men anfallaren fick se nicken gå utanför.

I slutskedet får vi tre chanser. Hoogewerf tvingar målvakten till en bra räddning med ett tungt skott. Sedan har Rhys Bennett en nick som sånär letar sig in men målvakten kan precis få bollen över ribban. På den efterföljande hörnan får Hoogewerf nickläge men han kan inte pricka mål och då blåser domaren av matchen.

Givet att United spelade med en man mer måste resultatet ses som en besvikelse. Det ska emellertid noteras att city ställde upp med sitt starkaste lag medan United hade fem spelare i U23-spel igår.

U16-anfallaren Kobbie Mainoo debuterade i juniorlaget, då han blev inbytt för en skadad Mateo Mejia efter en kvart. Mejia har verkligen otur med skador.

Även Alejandro Garnacho – som formellt blev klar för United igår – debuterade, då han ersatte Mainoo i slutskedet.

Manchester city – Manchester United 2-1 (0-0)

U18 Premier League, 3 oktober


r/k (54) Larios (målchansutvisning)
1-0 (57) Sodje (straff)
1-1 (63) Martin Svidersky
2-1 (66) Borges


Uniteds lag: Mee; Hughes, Bennett, Hardley, Pye; Savage (Iqbal 75), Svidersky; Hoogewerf, Forson, Emeran; Mejia (Kobbie Mainoo 16, Garnacho 77)


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK